Teknosa'dan Airties Air 2310 Usb Wiriless Aldım..Yardım
-
merak etmeyin kurulum vs. sormayacağım :)
şimdi aldık kurduk gayet tamam herşey iyi , herşey iyiden kasıt şartlı aldım, şuan tatilde olduğum için 150 metre yakınımda bulunan ve aramızda hiçbir engel bulunmayan komşumla ortak kullanım için almaya niyetlendim, satıcılardan 2-3 üne sordum teknosa'da
-abi laptobun çekiyosa bu her türlü çeker
-zaten çekiyo, 1/5 oranında ya da 2/5 , kopuyor, bunu engelleyebilecek mi?
-laptop çekiyosa bu da yapar abi merak etme sen
-peki öyle olsun sar bakalım
gibi bir diyalog geçti, ürünü aldım, bırakın laptobun gördüğü wiriless'i çekmeyi, üst kattakini bile çekmiyor rezillik.
şu diyalog benim için önem kazandı çünkü
4822 SAYILI KANUNLA DEĞİŞİK 4077 SAYILI
TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN der ki ;
Ayıplı hizmet
Madde 4/A- Sağlayıcı tarafından bildirilen reklam ve ilânlarında veya standardında veya teknik kuralında tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren hizmetler, ayıplı hizmet olarak kabul edilir.
Tüketici, hizmetin ifa edildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde bu ayıbı sağlayıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, sözleşmeden dönme, hizmetin yeniden görülmesi veya ayıp oranında bedel indirimi haklarına sahiptir. Tüketicinin sözleşmeyi sona erdirmesi, durumun gereği olarak haklı görülemiyorsa, bedelden indirim ile yetinilir. Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 4 üncü maddede belirtilen şartlar çerçevesinde tazminat da isteyebilir.
Bu maddeyi iade için kullanabilir miyim ?
Diyelim ki olmadı,2. Şansım ayıplı mal maddesi
şimdi ürünü tamamen şans eseri sağda olan 2 usb portuna değil de solda tekli olan usb'ye taktım, bi baktım ekran görüntüsü yansıyor, ve bilgisayarı kapatmadan durduramıyorum, 10 dakika açık kalsa laptop'da maddi hasara yol açması beklenebilir derecede ekranda yansımalar kaymalar oluyor, ama sadece o portta, girişim bozuldu mu dedim ? sorun yok.herşeyi çalıştırıyo
Kanun diyo ki ;
Ayıplı mal
Madde 4- Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.
Peki bunu kullanabilir miyim ?
Hadi bu da olmadı , teknosa kendi sitesinde diyor ki ;
Memnun kalmazsam ürünü iade edebilir miyim?
İnternet ve telefon ile yapılan satışlarda, müşterilerimiz üründen vazgeçme nedeniyle, 4822 sayılı Tüketicinin Koruması hakkındaki kanunda belirtilen, müşterinin 7 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden ürünü reddetme hakkı dahilinde iade ve değişim işlemleri yapabilmektedir.Belirtilmiş, internet ve telefon ile yapılan satışlarda diye, hiç kasmadan şu cümleyle gitsem ürünü geri alırlar mı ben şubelerinden aldım ürünü ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ilgili müridler :)
-
bildigim kadariyla 15 gun icinde urunun fisiyle kutusuda var ise gidip iade edebilisin
-
sen başta teknosadaki çalışana sormakla hata etmişsin.18+1(tam hatırlamıyorum)pin dvı to hdmı almaya kalkıştım(nalet gelsin aldığım güne 80 tl vermiştim içim hala yanar)elemana sordum 24+1 pin varmı bu 24+1 pin mi diye,eleman ne işe yaradığından bihaberdi bende aceleden alıverdim hemen elimde patladı sonra netten 13 tl ye aldım :S velhasıl teknosadan birdaha bişey alanı kaynar kazana soksunlar...kabıda atmış annem aynı gün geri iade kabul etmediler.Bir sonrakş gün götürdük bide ha...nalet gelsin yokolsunlar bu piyasadan kalmasın teknosa diye bişey
-
Sammy bunu yazdı:
-----------------------------
bildigim kadariyla 15 gun icinde urunun fisiyle kutusuda var ise gidip iade edebilisin
-----------------------------ürünün fişi, kutusunu sağlam tuttum neyseki biliyorum başıma geleceği, garanti belgesini bile onaylatmıştım sorun çıkartırlarsa maddeleri kullanırım teşekkürler :)
-
ayıplı maldan veremezsin de satıcının yanlış bilgilendirmesi sebebiyle ayıplı maldan da kolay geri verirsin
-
bir harici harddisk aldım 640 gblik bozuk çıktı ama arşiv yaptığımdan 6 ay veremedim film indirdim izledim bazı filmler okunmuyor döngüsel artıklık denetimi vs vs diyor neyse 5 gün önce garantiye getirim dedim teknosaya fişinide aksilik düşürmüşüm ürünü tamire verdim almadılar fiş istiyor a.q çocuğu seri numarasından takip et diyorum edemeyiz illada fiş diyor piç valla teknosadan acayip soğudum yakıp yıkasım geliyor şerefsizlerin dükkanını
-
teknosada bozuk olmasa bile iade edebilirsin ürününü. beğenmedim desen dahi değiştirirler. ben farklı bir ürünü iade etmiştim. 5 dk içerisinde hallettiler.
-
konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bugün gittim, teknosa internet sitesinde olan şeyi söylüyorum adama diyo orası site burası mağaza, geri iade falan alamam site beni bağlamaz diyo, tutanak tutturmaya uğraşsam mı ? bi de bana utanmadan adres gösteriyo valiliğe git 2. kata dava aç diyo , açarsam sonuç alır mıyım? ben paramı alamasam da işletmeye ihtar çekilsin yeter benim için
-
yemillie bunu yazdı:
konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bugün gittim, teknosa internet sitesinde olan şeyi söylüyorum adama diyo orası site burası mağaza, geri iade falan alamam site beni bağlamaz diyo, tutanak tutturmaya uğraşsam mı ? bi de bana utanmadan adres gösteriyo valiliğe git 2. kata dava aç diyo , açarsam sonuç alır mıyım? ben paramı alamasam da işletmeye ihtar çekilsin yeter benim için
-----------------------------şikayetvar'a adamın dediklerini, yaka kartı falan varsa ismini gördüysen adıyla birlikte şu şubede şu diyalog geçti diyerek olayı ayrıntılı yaz. Sonuç gelir, gelmez doğru 2.kata, maksat ipnelik.
-
VBDream bunu yazdı:
yemillie bunu yazdı:
-----------------------------şikayetvar'a adamın dediklerini, yaka kartı falan varsa ismini gördüysen adıyla birlikte şu şubede şu diyalog geçti diyerek olayı ayrıntılı yaz. Sonuç gelir, gelmez doğru 2.kata, maksat ipnelik.
-----------------------------yazdık şikayetvar'a , ya ihtar çeksinler yeter hani bişey başarmış olalım :D