folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Teknosa'dan Airties Air 2310 Usb Wiriless Aldım..Yardım

Teknosa'dan Airties Air 2310 Usb Wiriless Aldım..Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yemillie
    yemillie's avatar
    Erkek

merak etmeyin kurulum vs. sormayacağım :)

şimdi aldık kurduk gayet tamam herşey iyi , herşey iyiden kasıt şartlı aldım, şuan tatilde olduğum için 150 metre yakınımda bulunan ve aramızda hiçbir engel bulunmayan komşumla ortak kullanım için almaya niyetlendim, satıcılardan 2-3 üne sordum teknosa'da 

-abi laptobun çekiyosa bu her türlü çeker

-zaten çekiyo,  1/5 oranında ya da 2/5 , kopuyor, bunu engelleyebilecek mi? 

-laptop çekiyosa bu da yapar abi merak etme sen

-peki öyle olsun sar bakalım

gibi bir diyalog geçti, ürünü aldım, bırakın laptobun gördüğü wiriless'i çekmeyi, üst kattakini bile çekmiyor rezillik.

şu diyalog benim için önem kazandı çünkü 

4822 SAYILI KANUNLA DEĞİŞİK 4077 SAYILI 

TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN der ki ;

Ayıplı hizmet 

Madde 4/A- Sağlayıcı tarafından bildirilen reklam ve ilânlarında veya standardında veya teknik kuralında tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren hizmetler, ayıplı hizmet olarak kabul edilir.

Tüketici, hizmetin ifa edildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde bu ayıbı sağlayıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, sözleşmeden dönme, hizmetin yeniden görülmesi veya ayıp oranında bedel indirimi haklarına sahiptir. Tüketicinin sözleşmeyi sona erdirmesi, durumun gereği olarak haklı görülemiyorsa, bedelden indirim ile yetinilir. Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 4 üncü maddede belirtilen şartlar çerçevesinde tazminat da isteyebilir. 

Bu maddeyi iade için kullanabilir miyim ? 

Diyelim ki olmadı,2. Şansım ayıplı mal maddesi

şimdi ürünü tamamen şans eseri sağda olan 2 usb portuna değil de solda tekli olan usb'ye taktım, bi baktım ekran görüntüsü yansıyor, ve bilgisayarı kapatmadan durduramıyorum, 10 dakika  açık kalsa laptop'da maddi hasara yol açması beklenebilir derecede ekranda yansımalar kaymalar oluyor,  ama sadece o portta, girişim bozuldu mu dedim ? sorun yok.herşeyi çalıştırıyo

Kanun diyo ki ;

Ayıplı mal

Madde 4- Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.  

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

Peki bunu kullanabilir miyim ?

Hadi bu da olmadı , teknosa kendi sitesinde diyor ki ;

Memnun kalmazsam ürünü iade edebilir miyim?
    İnternet ve telefon ile yapılan satışlarda, müşterilerimiz üründen vazgeçme nedeniyle, 4822 sayılı Tüketicinin Koruması hakkındaki kanunda belirtilen, müşterinin 7 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden ürünü reddetme hakkı dahilinde iade ve değişim işlemleri yapabilmektedir.

Belirtilmiş,  internet ve telefon ile yapılan satışlarda diye, hiç kasmadan şu cümleyle gitsem ürünü geri alırlar mı ben şubelerinden aldım ürünü ? 

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ilgili müridler :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sammy
    Sammy's avatar
    Erkek
    bildigim kadariyla 15 gun icinde urunun fisiyle kutusuda var ise gidip iade edebilisin

ben sadece ben
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

sen başta teknosadaki çalışana sormakla hata etmişsin.18+1(tam hatırlamıyorum)pin dvı to hdmı almaya kalkıştım(nalet gelsin aldığım güne 80 tl vermiştim içim hala yanar)elemana sordum 24+1 pin varmı bu 24+1 pin mi diye,eleman ne işe yaradığından bihaberdi bende aceleden alıverdim hemen elimde patladı sonra netten 13 tl ye aldım :S velhasıl teknosadan birdaha bişey alanı kaynar kazana soksunlar...kabıda atmış annem aynı gün geri iade kabul etmediler.Bir sonrakş gün götürdük bide ha...nalet gelsin yokolsunlar bu piyasadan kalmasın teknosa diye bişey

Almanya Fatihi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yemillie
    yemillie's avatar
    Erkek

Sammy bunu yazdı:
    -----------------------------
    bildigim kadariyla 15 gun icinde urunun fisiyle kutusuda var ise gidip iade edebilisin

ürünün fişi, kutusunu sağlam tuttum neyseki biliyorum başıma geleceği, garanti belgesini bile onaylatmıştım sorun çıkartırlarsa maddeleri kullanırım teşekkürler :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ayıplı maldan veremezsin de satıcının yanlış bilgilendirmesi sebebiyle ayıplı maldan da kolay geri verirsin

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

bir harici harddisk aldım 640 gblik bozuk çıktı ama arşiv yaptığımdan 6 ay veremedim film indirdim izledim bazı filmler okunmuyor döngüsel artıklık denetimi vs vs diyor neyse 5 gün önce garantiye getirim dedim teknosaya  fişinide aksilik düşürmüşüm  ürünü tamire verdim almadılar  fiş istiyor a.q çocuğu  seri numarasından takip et diyorum edemeyiz illada fiş diyor piç  valla teknosadan acayip soğudum  yakıp yıkasım geliyor şerefsizlerin dükkanını

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

teknosada bozuk olmasa bile iade edebilirsin ürününü. beğenmedim desen dahi değiştirirler. ben farklı bir ürünü iade etmiştim. 5 dk içerisinde hallettiler. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yemillie
    yemillie's avatar
    Erkek

konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bugün gittim, teknosa internet sitesinde olan şeyi söylüyorum adama diyo orası site burası mağaza, geri iade falan alamam site beni bağlamaz diyo, tutanak tutturmaya uğraşsam mı ? bi de bana utanmadan adres gösteriyo valiliğe git 2. kata dava aç diyo , açarsam sonuç alır mıyım? ben paramı alamasam da işletmeye ihtar çekilsin yeter benim için

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

yemillie bunu yazdı:

konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bugün gittim, teknosa internet sitesinde olan şeyi söylüyorum adama diyo orası site burası mağaza, geri iade falan alamam site beni bağlamaz diyo, tutanak tutturmaya uğraşsam mı ? bi de bana utanmadan adres gösteriyo valiliğe git 2. kata dava aç diyo , açarsam sonuç alır mıyım? ben paramı alamasam da işletmeye ihtar çekilsin yeter benim için

şikayetvar'a adamın dediklerini, yaka kartı falan varsa ismini gördüysen adıyla birlikte şu şubede şu diyalog geçti diyerek olayı ayrıntılı yaz. Sonuç gelir, gelmez doğru 2.kata, maksat ipnelik.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yemillie
    yemillie's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:

yemillie bunu yazdı:

şikayetvar'a adamın dediklerini, yaka kartı falan varsa ismini gördüysen adıyla birlikte şu şubede şu diyalog geçti diyerek olayı ayrıntılı yaz. Sonuç gelir, gelmez doğru 2.kata, maksat ipnelik.

yazdık şikayetvar'a , ya ihtar çeksinler yeter hani bişey başarmış olalım :D

Toplam Hit: 2031 Toplam Mesaj: 10