folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Telefon Bataryası İle Mp3 Şarj Etmek?

Telefon Bataryası İle Mp3 Şarj Etmek?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

Arkadaşlar telefon bataryası ile mp3 şarj edebiliritem var mı? bataryanın ucuna usb takarak bunu yapabilirmiyim teknik bilgim yok saçmalamışta olabilirim yahut böyle bir mamul var mı? yoksa yapak :D

tahribat.com a can feda
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dargut
    dargut's avatar
    Erkek

Öyle direkt bağlayarak olmaz malesef. USB 5V gerilim verir, cep telefonu pilleri ise 3.7V tur. Bu durumda DC-DC converter devresi tasarlaman lazım. Teknik bilgin yoksa hiç bulaşma bence. Birde neden özellikle telefon pili? Piyasada tek kalem pil ile çalışan cep telefonu şarj aletleri var, USB ucuda olabilir onlarda incelemek lazım. Yoksa bile USB soket takılabilir, yukarda bahsettiğim mantıkla çalışır onlar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HacKeR_tr
    HacKeR_tr's avatar
    Erkek

Böyle fikirler yazın aklınıza gelsede adam akıllı uğraşıp ortaya bir şey çıkartsak :D

Hacı teknik bilgi olmadan gerekli devreyi hazırlayamassın hazırlayamadığın gibi kendine zarar verirsin elektrikle şaka olmaz :D

Bi kaçkere kurcaladım öyle şeyler falan birazda merak tabi pek iyi şeyler çıkmıyor ortaya iyisimi hiç bulaşma yada önce biraz kendini eğit derim ben :)

Hatalarımla varım, hatta hatasızlıkla gurur duyacak kadar alçalmadım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    edit: yok benim söylediğim başka bişeymiş :)

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    Gold da markasını hatırlamadığım birçok telf. Apple serilerini Şarj edebilen bir harici pil mevcut, doğrudan usb çıkışı varmı bilmiyorum ama oldukça kalitelidir tavsiye ederim... 46tl gibi birşeydi en son

Çok sıkılıyom
Toplam Hit: 1134 Toplam Mesaj: 5