Telefon Bataryası İle Mp3 Şarj Etmek?
-
Arkadaşlar telefon bataryası ile mp3 şarj edebiliritem var mı? bataryanın ucuna usb takarak bunu yapabilirmiyim teknik bilgim yok saçmalamışta olabilirim yahut böyle bir mamul var mı? yoksa yapak :D
-
Öyle direkt bağlayarak olmaz malesef. USB 5V gerilim verir, cep telefonu pilleri ise 3.7V tur. Bu durumda DC-DC converter devresi tasarlaman lazım. Teknik bilgin yoksa hiç bulaşma bence. Birde neden özellikle telefon pili? Piyasada tek kalem pil ile çalışan cep telefonu şarj aletleri var, USB ucuda olabilir onlarda incelemek lazım. Yoksa bile USB soket takılabilir, yukarda bahsettiğim mantıkla çalışır onlar.
-
Böyle fikirler yazın aklınıza gelsede adam akıllı uğraşıp ortaya bir şey çıkartsak :D
Hacı teknik bilgi olmadan gerekli devreyi hazırlayamassın hazırlayamadığın gibi kendine zarar verirsin elektrikle şaka olmaz :D
Bi kaçkere kurcaladım öyle şeyler falan birazda merak tabi pek iyi şeyler çıkmıyor ortaya iyisimi hiç bulaşma yada önce biraz kendini eğit derim ben :)
-
edit: yok benim söylediğim başka bişeymiş :)
-
Gold da markasını hatırlamadığım birçok telf. Apple serilerini Şarj edebilen bir harici pil mevcut, doğrudan usb çıkışı varmı bilmiyorum ama oldukça kalitelidir tavsiye ederim... 46tl gibi birşeydi en son