Telefon Hattı Kapalı İken İnternet Kullanmak
-
Bununla ilgili dilekçe örneği felan vardı? açıklamasıyla bulamadımda?
-
haci konuyu ben açmıştım. ev telefonunu kapatmayı düşünüyorum yakın zamanda. nasıl yapılır nereye başvurulur bunu yaparken eriniyoruz. 37 ytl tel faturası gelmiş toplam konuşma 21 ytl. 16 ytl devlet konuşmasanda alıyor ne biçim soygunculuk bu. adliye fazla uğraştırmıyormuş. geçerli maddeler olduğu için
-
basit ya bağlı olduğunuz pttye gidin orda yardımcı olurlar basit bişi
bi ara müşteri hizmetlerinden de halledilir diolardıı ama ne kadar doğru bilmem
-
öle bisi varsa ben hemen Telefonu iptal ederim bi kaç kere gittim sordum internet oldugu icin sozleşmede yer aldıgı icin iptal olmuyormuş yani 24 ay mahkumuz..
-
Cr4zY bunu yazdı:
-----------------------------basit ya bağlı olduğunuz pttye gidin orda yardımcı olurlar basit bişi
bi ara müşteri hizmetlerinden de halledilir diolardıı ama ne kadar doğru bilmem
-----------------------------
ne PTT si hacı 1990 yılındanmı kalmasın sen :))alın buldum
Özgür ADSL için yapmanız gerekenler
Türk Telekom AŞ. ne,
Halen … … … nolu sabit telefon ve ………… nolu ADSL hatlarının kullanıcısıyım.
İşbu bildirimimden itibaren 10 günlük süre içinde, kullanımımda olan … .. ... nolu sabit telefon hizmetinin sona erdirilmesini ve …… nolu ADSL. Hattı hizmetinin verilmesini telefon hattının, halen kullanmakta olduğum ……….. nolu ADSL hizmeti sürdürülmesini dilerim.
Ad, Soyad
İmza
Bu mektubun Türk Telekom�a ulaştığı tarihten itibaren 10 günlük süre içinde talebiniz yerine getirilmez ise, aşağıdaki dilekçeyi hizmeti satın aldığınız yerde, kaymakamlık binasında (illerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerinde) faaliyet gösteren Tüketici Sorunları Hakem Heyetine, ücretsiz olarak vererek başvurunuzu yapabilirsiniz:
İadeli Taahhütlü Mektup Örneğini İndirmek İçin�Tıklayın
….. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Sayın Başkanlığı’na,
Halen … .. ... nolu sabit telefon ve ……… nolu ADSL hizmetinin kullanıcısıyım.
Kullanımımda olan … .. .. nolu sabit telefon hattının iptali ve ….. nolu ADSL hizmetinin verilmeye devam edilmesini içeren talebim karşı taraf Türk Telekom AŞ. ne iadeli taahhütlü mektup ile bildirilmiş ise de, talebim Türk Telekom AŞ. tarafında yerine getirilmemiştir.
Ekteki Nevşehir ve Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesi kararları, yargılama sürecinde yapılan bilirkişi incelemesi sonucunda verilen bilirkişi raporları ile her iki hizmetin dilediğimde ayrı ayrı satın alınabileceği ve Türk Telekom AŞ. tarafından bu dileğimin yerine getirilmesinin zorunlu olduğu yargı kararları ile sabittir.
Bu nedenle kullanımımda olan … .. .. nolu sabit telefon hizmetinin sona erdirilerek ……. nolu ADSL hizmetinin verilmeye devam edilmesine karar verilmesini dilerim.
Ad, soyad
İmza
Ekler:
1- … .. .. nolu sabit telefon hizmeti ve ….. nolu ADSL hizmeti abonelğime ilişkin fatura örnekleri
2-Türk Telekom AŞ.ne gönderilen iadeli taahhütlü talebim ve alındı belgesi
3-Nevşehir ve Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararları, bilirkişi raporları ve Tüketici Mahkemesi kararları.
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Dilekçe Örneğini İndirmek İçin Tıklayın
T.C. Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı (Tüketici Mahkemesi Sıfatıyle) indirmek için tıklayın.
Kocaeli TSHH ve 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Gerekçeli Kararı indirmek için tıklayın.Kaylnak donanimhaber
-
T.C.
KOCAELİ VALİLİĞİ
SANAYİ VE TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ
Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı
Karar No : 5/14
Karar Tarihi : 12/03/2007
KARAR
Başkan Üye Üye Üye Üye
Ferahi Konukoğlu Necla Mumcu Uğur Güngör Mehmet Akın Halil İbrahim Şişman
Sanayi ve Tic. İl İzmit B.Belediyesi Kocaeli Barosu Avukatı Türksavder İTO Yönetim Kurulu üyesi
Müdürlüğü Şube Müdürü Zabıta Memuru
Raportör : Perihan Yapar
Dosya No : 2007/87
Şikayet eden Y.A. Derince/ KOCAELİ
Şikayet edilen : KOCAELİ İL TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ ALEMDAR TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ İZMİT
Şikayet konusu : Tüketicinin 233 45 45 nolu telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hakkındaki şikayeti
Şikayet tarihi : 25/01/2007
Olayın özeti : Tüketici 233 xx xx nolu telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hattını kullandığını , ADSL hizmetinden yararlanabilmek için telefon hizmetini de satın almak zorunda olduğunu, ancak DSL hizmetinin bakır devreler üzerinden iletilen hizmetlerden olduğunu , Türk Telekom’un mevcut, ADSL-DSL-G.SHDSL alt yapısının sabit telefon olmadan da bu hizmetleri vermeye elverişli olduğunu, kullanmadığı halde sabit telefon hattına minimum 1200 kontör karşılığı ücret ödediğini, sabit hattın iptal edilerek ADSL hizmetini alabilmeyi talep etmektedir.
Şikayet edilenin savunmasının özeti : Savunma yapmamıştır
İnceleme ve gerekçe : 4822 Sayılı Kanun ile değişik 4077 Sayılı Tüketicinin korunması kanununun 5. maddesi ”Aksine bir teamül, ticari örf veya adet yoksa , satıcı bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara yada başka bir mal veya hizmetin satın alınmasına bağlı kılamaz.” Hükmü yer almaktadır. Tüketici Derince de ikamet etmektedir. Tüketicinin şikayeti 12/02/2007 tarihli Hakem Heyetinde görüşülmüş olup, telefon hattı olmadan ADSL’nin kullanıp kullanılamayacağı teknik rapor istenmesine ara karar verilmişti, Sabit telefon olmadan da ADSL kullanımının mümkün olduğu, Türk Telekom’un alt yapısının da müsait olduğu bildirilmiştir
Hüküm : Tüketici Yunus ABDULLAHOĞLU un 235 xx xx telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hattı hakkındaki şikayeti görüşülmüş olup, bilirkişinin teknik raporunda Türk Telekom un altyapısının sabit telefon olmadan da kullanıma müsait olduğu bildirilmiştir. Bu yüzden 4077 Sayılı kanunun 5. maddesi gereğince bir mal veya hizmetin satışı, başka mal veya hizmetin satın alınmasına bağlanamayacağından, tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Türk Telekom un hattı iptal etmesine ve kararın taraflara tebliğine, tüketici mahkemesine itirazı kabil olmak üzere oy birliği ile karar verildi.
Değeri 792,12 YTL in altında bulunan uyuşmazlıklarda Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin vereceği kararlar tarafları bağlar Bu kararlar İcra İflas İlamlarının yerine getirilmesi hakkındaki hükümlere göre yerine getirilir. Taraflar bu kararlara karşı 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemelerine itiraz edebilirler itiraz Tüketici sorunları Hakem Heyetinin icrasını durdurmaz.
Aynı mahiyetteki Nevşehir Valiliği Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararına karşı açılan iptal davası, Nevşehir 2. Asliye Hukuk (Tüketici Sıfatıyla) Mahkemesi tarafından reddedilmiştir.
Karar metni için TIKLAYINIZ
Bu konuya ilişkin haber metni için TIKLAYINIZ
Not: Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararı aleyhine açılan dava, Kocaeli Tüketici Mahkemesi tarafından tüketici lehine reddedilmiştir. -
ben başvurdum ama mümkün olmadıgını söylediler ancak ve ancak söylediginiz nakil olayı yani bu numaradaki adsl hizmetimi başka bir noya aktarın diyebiliyosunuz
-
O gösterdiğiniz kararların hepsi üst mahkeme tarafından iptal edildi..tel hattı olmadan internet olmuyor arkadaslar
-
benim hattı kapatmışlar ama internet var.