Telefon Konuşturmayla İlgili
-
arkadaşlar telefon tamiri, yazılımı işleri yapan müridler vardır. sorum özellikle onlara. ben hatırlıyorumda kazam sonrası bana akıllı telefon alındı=samsung s3mini, bunda bile telefonu gelen aramalarda ve mesajlarda türkçe sesli olarak bana bildirim yaptırdım sonraları whatsapp yazışmalarını da türkçe sesli okutturdum. sonra samsung s4 kullandım bunda da okutturdum. en son samsung a01 aldım. bunda da yaptım.
sorum şu; dün telefonu formatladım formatlamayı fabrika ayarlarına geri döndürmeyle yapıyorum. ilk geri döndürmeyi yaptım uygulamaları yüklüyorum metin okuma muhabbetini "samsung bişey bişey" ayarları gözüküyordu ve metin okuma türkçe değildi. değiştirmeye düzeltmeye çalıştım yapamadım ulan telefon hazır formatlı bi daha format atayım bi daha deneyim dedim, yaptım.
metin okuma muhabbetinde bu sefer "google ses sentezi" gibi bişeyler yazıyordu ve denedim gayet güzel türkçe lisanıyla türkçe konuşuyor. gelen aramalarda, mesajlarda, whatsapp yazışmalarında, ben öyle ayarladım ki; her yarım saatte bir ilk benim yazdıklarımı sonra saati sonra yine benim yazdıklarımı okuyan uygulama, benim yazdıklarımı türkçe sesli okuyan uygulama, konuşan çalar saat falan gibi uygulamalarda güzel türkçe lisanıyla söylüyor.
bu yaşadıklarımın türkçesi nedir? ilk seferinde niye olmadı ikinci seferinde niye oldu? telefonlarda (şeylerine) kafalarına göre mi hareket ediyor? (((: