Telefon Önerisi
-
Selamlar.
Eylül 2021'den beri kullandığım telefonum Redmi Note 9, artık ufaktan ufak "i quit" moduna geçiyor.
Yeni bir telefon alma niyetim var, ancak aşırı kararsızım. Fikrinizi almak istedim. 50k kadar bütçem var, taksit ilen alabileceğim bir şey olursa bal kaymak olur. Ama devlet taksit muhabbetini bitirdi diye biliyorum.
IPhone düşünmüyorum, hem fiyatı çok yüksek hem ekosistemine uzağım. Tadını alırız neyim, hiç yemeyelim zehirli oku.
Xiaomi 17T var piyasada, tablet hediyeli. Ama dayatmaları canımı sıkıyor (uygulama kasası, alakasız reklamlar, kendi app uygulamasını zorlaması vs). Birde uygulamaları arka planda öldürme huyu var. Tekrar gelince sıfırdan başlatıyor namussuz. Note 9 da böyleydi en azından.
Samsung S25 serisi şu anda iphone kafa tutuyor diyorlar. Bütçeme de uygun. Ama bilemedim, nedense bi "uzak durulması gerekiyor" hissiyatı var. İlk telefonum S3 mini idi, arayüzü çok kötüydü. One UI ile neler değişti bilmiyorum.
---
Siz ne düşünüyorsunuz, değerli fikirlerinizi alabilri miyim? Genelde internette takılma, yolda doküman okuma için falan düşünüyorum. Hani alıp 5-6 sene arkama bakmayayım istiyorum.
Edit: nothing phone hakkında bilgi sahibi olanlar varsa onları da konuya beklerim.
FrodoTheYuzuksuz tarafından 18/Haz/26 18:55 tarihinde düzenlenmiştir -
-
S25 FE aldım memnunum gün boyu sarjı rahat gidiyor
sevmediğim nokta aydınlıkta yüzü zor algılıyor
birde parmak izi okuyucu camdanmı bilmiyorum 10 seferde 3 kez algılamıyor diyebilirim
onun dışında güzel cihaz beğendim bir tık büyük ama
-
ErastoX hocam teşekkür ediyorum düşünceniz için. mkyb hocamın da önerdiği gibi s25 serisi ile devam edeceğim.
İlk iki yorumda da s25 geldi. Buradan devam ben :D
4k batarya az değil mi bu arada hocalarım?
FrodoTheYuzuksuz tarafından 18/Haz/26 19:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Benim attığım telefon Edge modeli. Esprisi jilet gibi ince olması ondan, bataryasıda doğal olarak küçük. Kasası ise titanyum yani premium malzemesi var. Alüminyum telefonlar gibi yere düşünce ezilmiyor.
Batarya testlerinde düz S25'ler kadar hatta onlardan daha iyi sonuç veriyor çünkü işlemcisi çok başarılı bir işlemci. 7 senede güncelleme alacak. Xiaomi gibi telefonu çıkarıp seneye desteği kesen firmadan telefon alınmaz.
-
arayüz efsane hocam eskiden poco kullanıyodum leş gibiydi one ui güzel tek ayarla iphone gibi menüyü kaldırabiliyorsun tüm uygulamalar tek yerde oluyor sağa kaydırdıkça
instagramda arama kısmında bir bozukluk var insta sürümündemi bilmiyorum
sarjı dert etme hem çok hızlı oluyor hem bitmiyor 35e aldım amazondan
-
ErastoX bunu yazdı
arayüz efsane hocam eskiden poco kullanıyodum leş gibiydi one ui güzel tek ayarla iphone gibi menüyü kaldırabiliyorsun tüm uygulamalar tek yerde oluyor sağa kaydırdıkça
instagramda arama kısmında bir bozukluk var insta sürümündemi bilmiyorum
sarjı dert etme hem çok hızlı oluyor hem bitmiyor 35e aldım amazondan
Anladım hocam, çok teşekkür ediyorum bilgilendirme için. Zaten insta falan da kullanmadığım için dert değil açıkcası.
Samsung S25 ile devam edeceğim :)
mkyb bunu yazdıBenim attığım telefon Edge modeli. Esprisi jilet gibi ince olması ondan, bataryasıda doğal olarak küçük. Kasası ise titanyum yani premium malzemesi var. Alüminyum telefonlar gibi yere düşünce ezilmiyor.
Batarya testlerinde düz S25'ler kadar hatta onlardan daha iyi sonuç veriyor çünkü işlemcisi çok başarılı bir işlemci. 7 senede güncelleme alacak. Xiaomi gibi telefonu çıkarıp seneye desteği kesen firmadan telefon alınmaz.
Anladım hocami inceliyorum o zaman. Eğer dediğiniz kadar fark yoksa Edge ile devam edilebilir. Kılıf takınca zaten kaba oluyor telefonlar, kasa ince olsun bari kafasındayım.
mi konusunda da ise haklısınız bakmaya değmez.