Telefon Santrali Ve Numara Atamak
-
ben 20 katlı bi işletmeye telefon ağı kurmak istiyorum. kendi aralarında 4 haneli rakamları çevirerek birbirine ulaşabilecek bi yapı.
1. soru : böyle bişiyi kurmak için ne almamız gerekiyor.
2. soru : Kurduğum bu yapıya her deck telefona yada tele nasıl numara ataması yapılır.
bu konu hakkında beni yönlendirecek yada bilgisi olanlar varmı..
-
onun özel bi aleti vardı yanılmıyorsam. en son hepsiburadada görmüştüm.
-
santral kurmak istiyorsun ama senınkı elektronik olacak galiba.biraz güc bir iş.İlk başta her telefona ID ataman gerekcek sonra hattan cıkmak icin # v.b bir tuşa bastıktan sonra hangı telefonun IDsı gırılırse o telefonu caldırcan.Acılcak telefonlan baglancak bırbırıne.bide aynı anda capraz olarak 2 telefonu görüstürebilmen lazım bagımsız v.s v.s sıfır al daha iyi yapsanda kesin calıscak diye bir kaide yok :D karel'den bizim isyerine taktılar hiç sıkıntı yok:D illaha yapcam dıyorsan DTMF yi araştırman gerekcek birde osilaskop olması lazm elinde bence.
cok istiyorsan yardmcı bildigimce olurm.
-
narkozMRT bunu yazdı:
-----------------------------
ben 20 katlı bi işletmeye telefon ağı kurmak istiyorum. kendi aralarında 4 haneli rakamları çevirerek birbirine ulaşabilecek bi yapı.
1. soru : böyle bişiyi kurmak için ne almamız gerekiyor.
2. soru : Kurduğum bu yapıya her deck telefona yada tele nasıl numara ataması yapılır.
bu konu hakkında beni yönlendirecek yada bilgisi olanlar varmı..
-----------------------------karel santral + santral kitapçığı... hoca bu boku satın almadan önce fiyatın içine teknik desteği de (kurulumu yapacak kişilere verilecek teknik destek) fiyatın içine ekle ve kitapçığı (cd pdf) santrali almadan önce al :) hatta santrali daha önce alıp kullanan yerlere gidip sorun çıkarıp çıkarmadığını falan sor, gördüğüm en skindirik aletler telefon santralleri...
[www.karel.com.tr/karel/product_list.jsp?id=19]