Telefon U Sürekli Şarj Da Tutmak Hk.
-
Hem öncelikle ben merak ettiğim için hemde diğer arakdaşların bilgilenmesi için soruyorum.
Sabah ofise geliyorum telefonu pcden usb ye bağlıyorum haliyle sarj oluyor doluyor. Bu şekilde akşama kadar sarj dolu şekilde tutmak telefona&bataryaya zararı olurmu ? siz ne düşünüyorsunuz -
telefona bilmemde
bataryayı günden güne yiyip bitiriyor . yeni telefonlarda bişey olmaz diyorlarda sonuçta bi dolup boşalma sayısı var .atıyorum 5,000 dolum sonra yarılanıyo ömrü
-
Bildiğim kadarıyla lityum ion piller şarj işlemi tamamlandığında kendisini şarja kapatıyor ve cihazda direk elektrikten çalışmaya başlıyor.
Yani bir yandan dolup bir yandan boşalma olayı yok.
Öyle bir durum olsa, yaklaşık 3 senedir pirize takılı ve şarjda olan laptop'umun bataryası çoktan ölmesi gerekiyordu, ama pilli bir şekilde her türlü 2.5 saat çalışıyor..
Bende senin gibi zamanında merak edip araştırmıştım, sistem dediğim gibi işliyormuş..
Yoksa bizim aklımıza gelen, koskoca firmaların aklına da çoktan gelmesi gerekiyor zaten :))
-
Bir şey olmaz. Fakat şarjdayken telefonla uğraşmak sakat iş. Telefonu ısıtıyor vs. O yüzden şarj aletleri eskisi gibi uzun yapılmıyor.
-
Dolup boşalma sayısı var atıyorum 5000 diyen arkadaşım, telefon sarjdayken nasıl boşalıyor ?
Akıllı telefonlarda bataryayı tam bitirmeden, hatta kritik seviyeye düşürmeden şarja takmak gerekiyor. Sabaha kadar sarjda durmasının herhangi bir zararı yok, hatta telefon sarjdayken oyun bile oynayabilirsiniz ki zaten akıllı telefonlar bu şekilde kullanım için üretiliyor. -
CEO bunu yazdı
Bildiğim kadarıyla lityum ion piller şarj işlemi tamamlandığında kendisini şarja kapatıyor ve cihazda direk elektrikten çalışmaya başlıyor.
Yani bir yandan dolup bir yandan boşalma olayı yok.
Öyle bir durum olsa, yaklaşık 3 senedir pirize takılı ve şarjda olan laptop'umun bataryası çoktan ölmesi gerekiyordu, ama pilli bir şekilde her türlü 2.5 saat çalışıyor..
Bende senin gibi zamanında merak edip araştırmıştım, sistem dediğim gibi işliyormuş..
Yoksa bizim aklımıza gelen, koskoca firmaların aklına da çoktan gelmesi gerekiyor zaten :))
o direk elektrikten çalışma olayı her laptopta olan bir özellik değil hocam.. keşke her cihazda olsa..