Telefondan Soygun Girişimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naacal
    Naacal's avatar
    Erkek

Selamlar.. Biraz önce annemi 0531 788 70 07 numarasından biri arayıp kredi kartınızdan albay arkadaşımıza 14 adet fatura kesilmiş çalınmış kartınız vs. diyerek bankaya gitmesini istemiş. kart bilgilerini şifresini istememiş ama bankaya ne kadar sürede gidersiniz arabanız varmı gibi sorular sormuş ibnenin evladı.sonra sabit bi numara verdi ankara mamak ilçe emniyet müdürlüğü diye o anda numarayı aradık ve adamla ben konuştum adamlar terör örgütüne yardım amaçlı kontor para talep ediyor inanmayın gibi laflar etti o numarayı arayın şu an ulaşılamaz dedi ve numarayı çevirdik harbiden yanlış numara dedi, iptal ettirmişler hemen.. Emniyet müdürünün söyledigine göre adamın adı Murat Gök müş Diyarbakır Dicle dogumlu dedi.Birazdan emniyete gidecez savcılıga gidip suç duyurusunda bulunacaz.. Benim istedigim hukuki işlem gerçkleşene kadar tahribattaki bu konuda bilgili olan müritlerden, o piçin adres tespitini yapmak..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Mümkündür umarım.. Up.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

anlamadım bişe ama adres takibi için emniyete gidiyosun buraya değil.

edit: belki smile vb. adsl şirketlerinde çalışanlar varsa onlar verebilir.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezoo
    sezoo's avatar
    Erkek

Hybris bunu yazdı:
    -----------------------------

anlamadım bişe ama adres takibi için emniyete gidiyosun buraya değil.

edit: belki smile vb. adsl şirketlerinde çalışanlar varsa onlar verebilir.

adam demiş zaten az sonra emniyete gidecem diye.

Dövme Yapılır Mekan ANTALYA-ALANYA
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

hatlar gerçek olmayan kişilerin üzerine yapıldığı için adamlar yakalanamıyo malesef şuan için

boşuna savcılığa gitmeyin zaman kaybı çünkü kontör falan göndermediyseniz karlı sayın kendinizi derim

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naacal
    Naacal's avatar
    Erkek

Emniyetten döndüm şimdi.. adamlar bişe kaybetseydiniz(kart bilgileri, tc no vs.) müracaat edebilirdik ama bu durumda bişe yapamayız zaten sizin gibi gelen onlarca şikayetçi var diyor uyanık olup bişeyini kaptırmıcaksın diyor.. adamlar tamamen aciz, herhangi bişe kaptırmadık ama takibe alıp adamları tespit etmek istiyoruz dedim siklerinde degil benide arıyolar diyor banane ulan senden.o kadar çaresiz aciz görünce lafı fazla uzatmadık geldik eve.. Ondan sonra diyolarki bu çeteler kol geziyor rahat rahat işlerini hallediyolar.Hallederler tabi güvendigimi emniyet teşkilatı böyle olursa tabi ederler..Adamlardan şikayetçi olmak için illa bi kaybımız olması gerekiyormuş.Tipik yurdum polisinin amk

Bu arada okuyan herkesin aklında bulunsun, bu tip telefondan kartınızdan şöyle böyle yapıldı en yakın bankaya gidin vs. tipi aramalarda adamı bi anlık tongaya düşürüp  isim veya adres alabilirseniz sizin için iyi olur, çünkü polis teşkilatı bi boka yaramıyor..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

Benzer bi olayda bi yakınımın başına geldi. Farklı yalanlarla para koparmaya çalısıyolar.

Her neyse.

Olayda dikkatimi çeken şu oldu. Olay gerçekleştikten sonra internette bende numarayı araştırdım. Aynı numara internette başkalarınıda tuzağa düşürmüş ( ki biz düşmedik )

Tuzağa düşenlerin internette yazdıkları yazının tarihine baktım beni aramalarının ardından neredeyse 1 sene olmuş.

1 senedir kullanılıyor numara. Bu kişinin bulunmaması sözkonusu bile olamaz. Telefonla yer tespiti yapıldığı halde bile çok kolay. Ki nasıl olurda yüzlerce kişiyi dolandırırlar ve hala 1 yıl süre boyunca aynı noyu kullanmaya devam ederler.

Bu işte pis kokular aldım. belkide yanılıyoruımdur sadece ön yargı benimkisi. devlet de bunların içerisinde demekten başka diyeceğim bişey yok. neden yakanlamıyor sorusuna bu cevap geliyor aklıma hep.

Az paralar değil çok büyük paralarını kaptıranları bulunduğum yerdeki 5 - 10 insandan tanıyorum. ki benim bulunduğum yerin dışında nice insanlar ne paralar kaptırdı. Bunlardan tanıdıklarımdan biri de öğretmen ?

Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naacal
    Naacal's avatar
    Erkek

MuhammeT bunu yazdı:

Benzer bi olayda bi yakınımın başına geldi. Farklı yalanlarla para koparmaya çalısıyolar.

Her neyse.

Olayda dikkatimi çeken şu oldu. Olay gerçekleştikten sonra internette bende numarayı araştırdım. Aynı numara internette başkalarınıda tuzağa düşürmüş ( ki biz düşmedik )

Tuzağa düşenlerin internette yazdıkları yazının tarihine baktım beni aramalarının ardından neredeyse 1 sene olmuş.

1 senedir kullanılıyor numara. Bu kişinin bulunmaması sözkonusu bile olamaz. Telefonla yer tespiti yapıldığı halde bile çok kolay. Ki nasıl olurda yüzlerce kişiyi dolandırırlar ve hala 1 yıl süre boyunca aynı noyu kullanmaya devam ederler.

Bu işte pis kokular aldım. belkide yanılıyoruımdur sadece ön yargı benimkisi. devlet de bunların içerisinde demekten başka diyeceğim bişey yok. neden yakanlamıyor sorusuna bu cevap geliyor aklıma hep.

Az paralar değil çok büyük paralarını kaptıranları bulunduğum yerdeki 5 - 10 insandan tanıyorum. ki benim bulunduğum yerin dışında nice insanlar ne paralar kaptırdı. Bunlardan tanıdıklarımdan biri de öğretmen ?

Hocam illa aynı numarayı kullanması gerekmiyor yakalamaları için, o numaranın iptal edilgidi saati hangi numaradan arandıgını o hattın ne zaman açıldıgını vs vs polis arayıp operatörden ögrenebilir.. bize vermezler yasal olarak.. ama dedigim gibi heriflerin siklerinde degil illa büyük bi para kaybedecende bunlarda götünü kaldırıp zahmet edip peşlerine düşecekler..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

burda bence asıl görev medyanın bunları haber yapmaları lazım sürekli sürekli saçma sapan şeyleri haber yapacaklarına bu gibi olaylara da yer vermeliler ki insanlar uyanık lsun

Toplam Hit: 1660 Toplam Mesaj: 9