Telefonlarda Eğimli Ekran Mı Düz Ekran Mı?
-
Telefon alırken tercihiniz hangisinden yana olur(du) ?
Edge ekranlara pek güvenemiyorum gibi, sanki telefonun düşme ihtimallerinde ekranı kırma ihtimali daha yüksek, ve diğerlerinde köşeler çarptığında ekran etkilenmeyecekken bunda köşelerde de ekran camı mevcut.
Ayrıca koruyucu sticker veya tempered glass denilen camlar bunlara uyumlu oluyor mu, nasıl üretiyorlar, köşeleri boş mu kalıyor?
-
eğimli kullanmadım ama düşünce sıkıntı oluyor diye duymuştum
-
1.5 seneyi geçti s6 edge plus kullanıyorum.
Telefonu elimde her gören düşürürsen hemen kırılır diyor dalga geçer gibi :D(Lafım DJ Alper hocaya değil)
Amk telefonu 1.5 senedir kullanan ben, yüzlerce defa düşüren ben. Ha ben şanslı da olabilirim.
Ekranda film falan yok, incecik köşeleri tutan bir kılıf kullanıyorum sadece.
Eğimli tarafın bir esprisi yok, sadece çok şık duruyor.
-
Bence tek artısı estetik.Kaldıki tv ve monitörler iç bükey yapılırken kimse telefonlarda dış bükey ekranların avantajların bahsetmesin.
-
Bence tek artısı estetik.Kaldıki tv ve monitörler iç bükey yapılırken kimse telefonlarda dış bükey ekranların avantajlarından bahsetmesin.
-
Samsung'un ilk eğimli ekrana sahip modeli Note 4 Edge. En eğimli ekrana sahip modelde o.
S6 Edge ve S7 Edge o kadar eğimli değil. S8'de ise eğimi iyice azaltmışlar. Edge ekranların tek olayı görsellik. Kılıfsız kullanınca sadece ekranı tutuyormuş gibi oluyor.
Eğimli ekranlara uyumlu temperli korumalar var ancak sadece kenarlarında yapışkan oluyor ekranın olduğu kısımlarda yapışkan yok. Tabi ekrana dokununca iğrenç bir plastiğe dokunma hissi oluyor. Ayrıca zamanla kenarlardaki yapışkanlar ayrıldığından ekranın ortasına toz alıyor.
Hazır konusu açılmışken belirteyim sadece Edge telefonlarda değil diğer modellerdede kırılmaz cam, temperli cam adı altında satılan ürünler traş iş. Telefon yere düşünce çerçeveden darbe aldıysa ekran nanay. Ekran korumaları sadece çizilmeye karşı korur ki Gorilla Glass cam ile üretilmiş bir telefonda bence gereksiz. Spigen'in yere düşünce ekranı yere temas ettirmeyen yanları yüksek kılıfları var onları kullanın.
Edge telefonların ekran değişimide masraflı zira hem üretimi zor hemde ekran değişince telefonun arka kapağı ve içi hariç her yeri değişiyor. Anakartı falan ekranın üstüne monte etmiş Samsung.
Sağlamlık konusunda ise :
S7 Edge : https://www.youtube.com/watch?v=CvIoZ9_FJrU&feature=youtu.be&t=1m26s
-----------------------------------------------------
S8 : https://www.youtube.com/watch?v=KzZdlS37tps
Son olarak ek : Samsung ekranı kırık telefonlarıda değişim programında 2. el piyasasına göre alıyor. Ekranı kırık telefonu sağlam fiyatına Samsung'a satıp üstüne para ekleyerek sıfır telefon alabilirsiniz.
mkyb tarafından 20/Haz/17 19:02 tarihinde düzenlenmiştir -
s6 edge var bende de. Bir çok kez düşürdüm, arkasına, önüne, dikine, kçşesine her şekilde düşürmüşümdür ama hiç birşey olmadı. Amma velakin geçen yaz koltukta otururken eşofman tarzı bol bi şort vardı üstümde cebimden kayıp düştü ufacık bir çatlak oldu.
Yani uzun lafın kısası tamamen şans. Duvara fırlatırsın birşey olmaz elindeyken masanın kenarına çarpar kırılır. Tamamen şans bu işler. Bu arada en az deforme olan telefonlardan biri samsung edge serisi. ÇEvremdeki iphone kullananların telefonlarına bakıyorum hepsi sağı solu soyulmuş ezilmiş darbeli durumda. Snowboard yaparken dahi cebimde duruyor telefon birşey olmuyor. Snowboardu ıslanmayı filan bırak dağın başında iphone çalışmıyor bile soğukdan.
-
Ben tercih etmiyorum. Hem gerekli değil, hem de koruyucu kullanımı problem çıkarır. Ekran da her türlü çiziliyor sonuçta her sene ekran değişimi yapmak mümkün değil.