folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Telefonlarda Kullanılan İşlemcilerden - Ekran Kartlarından Anlayanlar Buraya

Telefonlarda Kullanılan İşlemcilerden - Ekran Kartlarından Anlayanlar Buraya

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Arkadaşlar aşağıda Samsung Galaxy S4 ün iki modelınde kullanılan 2 işlemcı var :)

Ben diyorum kı i9500 de kullanılan işlemci daha iyi , Arkadaslar iddaa edıyorlar i9505 modelındekı ıyıdır diye ...

Anlayan birisi yorumlar mı bize bu işlemcileri ve Ekran kartlarını ...

Zaten Cihaz aynı model baska pek bı farkları yok tek sıkıntı işlemcı :)

EDİT :

Modlardan Ricam bir daha telefonLa ilgili bir konu acarsam benı Fizana kadar banlayacaktı ama :) walla ben zaten S4 - i9500 modelını biliyorum. Tek amac Bilgi :) Vee Arkadasları Mortayne Ştrayzee etmek :D

Add 3rd Phone
      < id="phone1" class="compare_ sf_inactive" style="width: 180px;" ="text" name="phone1" value="Samsung I9505 Galaxy S4" /> < id="phone2" class="compare_ sf_inactive" style="width: 180px;" ="text" name="phone2" value="Samsung I9500 Galaxy S4" />

general General Info

Manufacturer

Samsung Samsung

Announced

Announced - March 2013 March 2013

Status

Available - April 2013 Available - April 2013

Colors

White Frost, Black Mist White Frost, Black Mist

Form Factor

Candybar Candybar

Dimension

136.6 x 69.8 x 7.9 mm 136.6 x 69.8 x 7.9 mm

Weight

130 g 130 g

2G Network

GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 GSM 850 / 900 / 1800 / 1900

3G Network

HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100

4G Network

LTE LTE (Dependent on Country)

Messaging

SMS, MMS, EMail, IM SMS, MMS, EMail, IM

hardware Hardware and OS

OS

Android OS, v4.2.2 (Jelly Bean) Android OS, v4.2.2 (Jelly Bean)

Processor

Quad-core 1.9 GHz Krait 300, Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7, Exynos 5 Octa 5410

GPU

Adreno 320 PowerVR SGX 544MP3

Internal Memory

16/32/64 GB storage, 2 GB RAM 16/32/64 GB storage, 2 GB RAM

External Memory

microSD, up to 64 GB microSD, up to 64 GB

display Display

Type

Super AMOLED capacitive touchscreen Super AMOLED capacitive touchscreen

Colors

16M colors 16M colors

Size

4.99 inches 5.0 inches

Resolution

1080 x 1920 pixels (441 ppi) 1080 x 1920 pixels (441 ppi)
        yes
        yes
        yes

multimedia Multimedia

HDMI Port

no no

3.5mm Jack

yes yes

Radio

No No

Java

Yes, via Java MIDP emulator Yes, via Java MIDP emulator

Games

Yes + Downloadable Yes + Downloadable

Loud Speaker

yes yes

Adobe Flash

Yes Yes

camera Camera

Resolution

13 MP, 4128 x 3096 pixels, Autofocus 13 MP, 4128 x 3096 pixels

Flash

LED flash LED flash

Features

Drama Shot, Eraser, Sound and Shot, Simultaneous HD Video And Image Recording, Geo-tagging, Touch Focus, Face And Smile Detection, Image Stabilization, HDR Auto focus, Dual Shot, Simultaneous HD Video And Image Recording, Geo-tagging, Touch Focus, Face And Smile Detection, Image Stabilization, HDR

Video

Yes, 1080p@30fps Yes, 1080p@30fps, dual-video rec.

Secondary

Yes, 2 MP, Full HD 1080p@30fps Yes, 2 MP,1080p@30fps, dual video call

connectivity Connectivity and Data Rate

GPRS

Yes Yes

Edge

Yes Yes

3G

HSDPA, 42.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps; LTE, Cat3, 50 Mbps UL, 100 Mbps DL HSDPA, 42.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps

Bluetooth

Yes, v4.0 with A2DP, EDR Yes, v4.0 with A2DP, EDR, LE

Wi-Fi

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot

USb

Yes, microUSB v2.0 (MHL), USB On-the-go Yes, microUSB v2.0 (MHL 2), USB On-the-go, USB Host

GPS

Yes, with A-GPS support and GLONASS Yes, with A-GPS support and GLONASS

Browser

HTML5, Adobe Flash HTML5, Adobe Flash

memory
    User Memory

Phonebook

Practically unlimited entries and fields, Photocall Practically unlimited entries and fields, Photocall

Call Records

Practically unlimited Practically unlimited

Internal

16/32/64 GB storage, 2 GB RAM 16/32/64 GB storage, 2 GB RAM

Card Slot

microSD, up to 64 GB microSD, up to 64 GB

battery Battery

Type

Li-Ion Battery Li-Ion Battery

Capacity

2600 mAh 2600 mAh

Stand by

Up to 350 h Up to 350 h

Talk Time

Up to 17 h Up to 17 h

Burda da Grafik İşlemci isimleri mevcut ...

İmza YOK !!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek

haklısın hocam Samsung I9500 Galaxy S4 daha çünkü o 8 çekirdek sanırım arkadaşın sadece Ghz bakıp bunu söylüyor ama şöylede bi durumda var octa işlemcili yani Samsung I9500 Galaxy S4 malesef türkiyeye resmi olarak gelmiyormuş sadece 4 çekirdekli versiyonu varmış anca yurtdışından alınabiliyor Samsung I9500 Galaxy S4 modeli :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    Ccaglayan bunu yazdı

haklısın hocam Samsung I9500 Galaxy S4 daha çünkü o 8 çekirdek sanırım arkadaşın sadece Ghz bakıp bunu söylüyor ama şöylede bi durumda var octa işlemcili yani Samsung I9500 Galaxy S4 malesef türkiyeye resmi olarak gelmiyormuş sadece 4 çekirdekli versiyonu varmış anca yurtdışından alınabiliyor Samsung I9500 Galaxy S4 modeli :)

Hocam zaten i9500 te 8 cekırdek var ama 8 i bırden calısmıyor o yonden de avantajlı , cunku yük binmedıgı zamanlarda 1,2GHZ işlemcıyı , yuk bındıgındde 1,6GHZ işlemcıyı kullanıyor ... Çalışma mantıgı bile guzel , stabıl yanı ...

Ama acaba 4 cekıdek olan daha mı sıstemlı calsıır dıye de merak uyandırıyor ınsanda , fazla karısıklık olmadan dırakt tek işlemcı uzerınden :)

İmza YOK !!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek
    suhatuna bunu yazdı
    Ccaglayan bunu yazdı

Hocam zaten i9500 te 8 cekırdek var ama 8 i bırden calısmıyor o yonden de avantajlı , cunku yük binmedıgı zamanlarda 1,2GHZ işlemcıyı , yuk bındıgındde 1,6GHZ işlemcıyı kullanıyor ... Çalışma mantıgı bile guzel , stabıl yanı ...

Ama acaba 4 cekıdek olan daha mı sıstemlı calsıır dıye de merak uyandırıyor ınsanda , fazla karısıklık olmadan dırakt tek işlemcı uzerınden :)

sorun çıkarcağını pek sanmam hocam buna benzer teknolojiyi biliyosun 1 senedir felan laptop ekran kartlarında kullanıyolar. Ve samsung dan bahsediyoruz kolay kolay denemeden iyice test etmeden piyasaya sunmaz örnek elastik ekran teknolojisi ulan 3-5 senedir her yerde gösteriyolar daha piyasaya sürmediler demekki daha güvenemiyor. Telefon alıcak olsam direk 8 çekirdekliği seçerdim gözüm kapalı. Bide yabancı forumlara bakmak lazım kesin bi test yapan kullanıcılar olmuştur benchmarklarda inanılmaz ezmişte tüm telefonları ama stabilite hakkında pek bi yazı göremedim sanırım sorunsuz sorun olsa kesin birileri öter dururdu :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Konu dışı:
    Tamam bu telefonlarda oyun oynuyoruz, menü geçişleri hızlı olsun istiyoruz, telefon kasmasın falan istiyoruz..herşey iyi güzel tamam bunlar elbette olsun, bilmek de kötü değildir merak iyidir. Ama biri bana şunu söylesin istiyorum; telefonun işlemcisinin mhzi ghzi, işlemcisi niye bu kadar önemli? Telefonda cad/cam programlarımı kullanıyonuz? Bi yandan bruteforce yaparken bi yandan ddos çekip diğer yandan eş dost akrabayla konuşup bir yandan da sevgilinizlemi mesajlaşıyonuz? Afet yönetimi okuyan bi arkadaş gelmiş bana "lan olm s4te bilmemkaç çekirdekli işlemci varmış harika telefon lan" diyo.. Hayır telefonun işlemcisinin çekirdeğini ne yapıcan sen? Telefon dediğin şey alo demek içindir, mesaj atmak içindir, hadi bide müzik dinle oyun oyna. (ki bu işleri son 4-5 senede çıkmış herhangi bir telefonla yapabilirsiniz) Tamam teknoloji güzel, ama telefondaki 1.6ghz işlemciyi ne yapıcan(ne yapıyonuz)? (çok insandan duyuyorum şu sıralar telefonlardaki donanımların tartışmalarını, o yüzden takıldı kafama) cidden merak ediyodum, hazır konusu açılmışken sormak istedim =)

:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

ÖZET GEÇİYORUM OCTA ÇÜNKİ a15 tasarımını kullanıyor.

ARM LİTTLE BİG TEKNOLOJİSİ yani 8 çekirdek 4 aktif 4 mini , hem enerji tasarrufu demek hemde performans demek.

OCTA nın s3 serisinde Tegra 3 ün eline nasıl verdiğini hepsiniz biliyorsunuz :) 

Qualcoom ise krait yani a15 ile karışık eski tasarım.

+ Olarak PowerVr ekran kartı Qualcomo adreno dan daha güçlü.

Samsung I9500 Galaxy S4 vs Samsung I9505 Galaxy S4: Double or nothing

aVfnNoy.png%20%28586×339%29

Bd5vadh.png%20%28814×475%29

vMzmVZX.png%20%28645×456%29

BTBtY8f.png%20%28767×349%29

5z.png%20%28772×340%29

ns7p.png%20%28786×302%29

50 tane test var hepsinde octa veriyor eline , http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_i9500_vs_i9505-review-930p2.php

PanxeR tarafından 08/Tem/13 02:57 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    wasd bunu yazdı

Konu dışı:
    Tamam bu telefonlarda oyun oynuyoruz, menü geçişleri hızlı olsun istiyoruz, telefon kasmasın falan istiyoruz..herşey iyi güzel tamam bunlar elbette olsun, bilmek de kötü değildir merak iyidir. Ama biri bana şunu söylesin istiyorum; telefonun işlemcisinin mhzi ghzi, işlemcisi niye bu kadar önemli? Telefonda cad/cam programlarımı kullanıyonuz? Bi yandan bruteforce yaparken bi yandan ddos çekip diğer yandan eş dost akrabayla konuşup bir yandan da sevgilinizlemi mesajlaşıyonuz? Afet yönetimi okuyan bi arkadaş gelmiş bana "lan olm s4te bilmemkaç çekirdekli işlemci varmış harika telefon lan" diyo.. Hayır telefonun işlemcisinin çekirdeğini ne yapıcan sen? Telefon dediğin şey alo demek içindir, mesaj atmak içindir, hadi bide müzik dinle oyun oyna. (ki bu işleri son 4-5 senede çıkmış herhangi bir telefonla yapabilirsiniz) Tamam teknoloji güzel, ama telefondaki 1.6ghz işlemciyi ne yapıcan(ne yapıyonuz)? (çok insandan duyuyorum şu sıralar telefonlardaki donanımların tartışmalarını, o yüzden takıldı kafama) cidden merak ediyodum, hazır konusu açılmışken sormak istedim =)

Bizim Turk milleti hava atmayi sever。

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 1254 Toplam Mesaj: 7