Telefonlarda Kullanılan İşlemcilerden - Ekran Kartlarından Anlayanlar Buraya
-
Arkadaşlar aşağıda Samsung Galaxy S4 ün iki modelınde kullanılan 2 işlemcı var :)
Ben diyorum kı i9500 de kullanılan işlemci daha iyi , Arkadaslar iddaa edıyorlar i9505 modelındekı ıyıdır diye ...
Anlayan birisi yorumlar mı bize bu işlemcileri ve Ekran kartlarını ...
Zaten Cihaz aynı model baska pek bı farkları yok tek sıkıntı işlemcı :)EDİT :
Modlardan Ricam bir daha telefonLa ilgili bir konu acarsam benı Fizana kadar banlayacaktı ama :) walla ben zaten S4 - i9500 modelını biliyorum. Tek amac Bilgi :) Vee Arkadasları Mortayne Ştrayzee etmek :DAdd 3rd Phone < id="phone1" class="compare_ sf_inactive" style="width: 180px;" ="text" name="phone1" value="Samsung I9505 Galaxy S4" /> < id="phone2" class="compare_ sf_inactive" style="width: 180px;" ="text" name="phone2" value="Samsung I9500 Galaxy S4" />
General InfoManufacturer
Samsung Samsung Announced
Announced - March 2013 March 2013 Status
Available - April 2013 Available - April 2013 Colors
White Frost, Black Mist White Frost, Black Mist Form Factor
Candybar Candybar Dimension
136.6 x 69.8 x 7.9 mm 136.6 x 69.8 x 7.9 mm Weight
130 g 130 g 2G Network
GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 3G Network
HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 4G Network
LTE LTE (Dependent on Country) Messaging
SMS, MMS, EMail, IM SMS, MMS, EMail, IM
Hardware and OSOS
Android OS, v4.2.2 (Jelly Bean) Android OS, v4.2.2 (Jelly Bean) Processor
Quad-core 1.9 GHz Krait 300, Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7, Exynos 5 Octa 5410 GPU
Adreno 320 PowerVR SGX 544MP3 Internal Memory
16/32/64 GB storage, 2 GB RAM 16/32/64 GB storage, 2 GB RAM External Memory
microSD, up to 64 GB microSD, up to 64 GB
DisplayType
Super AMOLED capacitive touchscreen Super AMOLED capacitive touchscreen Colors
16M colors 16M colors Size
4.99 inches 5.0 inches Resolution
1080 x 1920 pixels (441 ppi) 1080 x 1920 pixels (441 ppi) 

MultimediaHDMI Port

3.5mm Jack

Radio
No No Java
Yes, via Java MIDP emulator Yes, via Java MIDP emulator Games
Yes + Downloadable Yes + Downloadable Loud Speaker

Adobe Flash
Yes Yes
CameraResolution
13 MP, 4128 x 3096 pixels, Autofocus 13 MP, 4128 x 3096 pixels Flash
LED flash LED flash Features
Drama Shot, Eraser, Sound and Shot, Simultaneous HD Video And Image Recording, Geo-tagging, Touch Focus, Face And Smile Detection, Image Stabilization, HDR Auto focus, Dual Shot, Simultaneous HD Video And Image Recording, Geo-tagging, Touch Focus, Face And Smile Detection, Image Stabilization, HDR Video
Yes, 1080p@30fps Yes, 1080p@30fps, dual-video rec. Secondary
Yes, 2 MP, Full HD 1080p@30fps Yes, 2 MP,1080p@30fps, dual video call
Connectivity and Data RateGPRS
Yes Yes Edge
Yes Yes 3G
HSDPA, 42.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps; LTE, Cat3, 50 Mbps UL, 100 Mbps DL HSDPA, 42.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps Bluetooth
Yes, v4.0 with A2DP, EDR Yes, v4.0 with A2DP, EDR, LE Wi-Fi
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot USb
Yes, microUSB v2.0 (MHL), USB On-the-go Yes, microUSB v2.0 (MHL 2), USB On-the-go, USB Host GPS
Yes, with A-GPS support and GLONASS Yes, with A-GPS support and GLONASS Browser
HTML5, Adobe Flash HTML5, Adobe Flash 
User MemoryPhonebook
Practically unlimited entries and fields, Photocall Practically unlimited entries and fields, Photocall Call Records
Practically unlimited Practically unlimited Internal
16/32/64 GB storage, 2 GB RAM 16/32/64 GB storage, 2 GB RAM Card Slot
microSD, up to 64 GB microSD, up to 64 GB
BatteryType
Li-Ion Battery Li-Ion Battery Capacity
2600 mAh 2600 mAh Stand by
Up to 350 h Up to 350 h Talk Time
Up to 17 h Up to 17 h Burda da Grafik İşlemci isimleri mevcut ...

-
haklısın hocam Samsung I9500 Galaxy S4 daha çünkü o 8 çekirdek sanırım arkadaşın sadece Ghz bakıp bunu söylüyor ama şöylede bi durumda var octa işlemcili yani Samsung I9500 Galaxy S4 malesef türkiyeye resmi olarak gelmiyormuş sadece 4 çekirdekli versiyonu varmış anca yurtdışından alınabiliyor Samsung I9500 Galaxy S4 modeli :)
-
Ccaglayan bunu yazdı
haklısın hocam Samsung I9500 Galaxy S4 daha çünkü o 8 çekirdek sanırım arkadaşın sadece Ghz bakıp bunu söylüyor ama şöylede bi durumda var octa işlemcili yani Samsung I9500 Galaxy S4 malesef türkiyeye resmi olarak gelmiyormuş sadece 4 çekirdekli versiyonu varmış anca yurtdışından alınabiliyor Samsung I9500 Galaxy S4 modeli :)
Hocam zaten i9500 te 8 cekırdek var ama 8 i bırden calısmıyor o yonden de avantajlı , cunku yük binmedıgı zamanlarda 1,2GHZ işlemcıyı , yuk bındıgındde 1,6GHZ işlemcıyı kullanıyor ... Çalışma mantıgı bile guzel , stabıl yanı ...
Ama acaba 4 cekıdek olan daha mı sıstemlı calsıır dıye de merak uyandırıyor ınsanda , fazla karısıklık olmadan dırakt tek işlemcı uzerınden :) -
suhatuna bunu yazdıCcaglayan bunu yazdı
Hocam zaten i9500 te 8 cekırdek var ama 8 i bırden calısmıyor o yonden de avantajlı , cunku yük binmedıgı zamanlarda 1,2GHZ işlemcıyı , yuk bındıgındde 1,6GHZ işlemcıyı kullanıyor ... Çalışma mantıgı bile guzel , stabıl yanı ...
Ama acaba 4 cekıdek olan daha mı sıstemlı calsıır dıye de merak uyandırıyor ınsanda , fazla karısıklık olmadan dırakt tek işlemcı uzerınden :)sorun çıkarcağını pek sanmam hocam buna benzer teknolojiyi biliyosun 1 senedir felan laptop ekran kartlarında kullanıyolar. Ve samsung dan bahsediyoruz kolay kolay denemeden iyice test etmeden piyasaya sunmaz örnek elastik ekran teknolojisi ulan 3-5 senedir her yerde gösteriyolar daha piyasaya sürmediler demekki daha güvenemiyor. Telefon alıcak olsam direk 8 çekirdekliği seçerdim gözüm kapalı. Bide yabancı forumlara bakmak lazım kesin bi test yapan kullanıcılar olmuştur benchmarklarda inanılmaz ezmişte tüm telefonları ama stabilite hakkında pek bi yazı göremedim sanırım sorunsuz sorun olsa kesin birileri öter dururdu :)
-
Konu dışı:
Tamam bu telefonlarda oyun oynuyoruz, menü geçişleri hızlı olsun istiyoruz, telefon kasmasın falan istiyoruz..herşey iyi güzel tamam bunlar elbette olsun, bilmek de kötü değildir merak iyidir. Ama biri bana şunu söylesin istiyorum; telefonun işlemcisinin mhzi ghzi, işlemcisi niye bu kadar önemli? Telefonda cad/cam programlarımı kullanıyonuz? Bi yandan bruteforce yaparken bi yandan ddos çekip diğer yandan eş dost akrabayla konuşup bir yandan da sevgilinizlemi mesajlaşıyonuz? Afet yönetimi okuyan bi arkadaş gelmiş bana "lan olm s4te bilmemkaç çekirdekli işlemci varmış harika telefon lan" diyo.. Hayır telefonun işlemcisinin çekirdeğini ne yapıcan sen? Telefon dediğin şey alo demek içindir, mesaj atmak içindir, hadi bide müzik dinle oyun oyna. (ki bu işleri son 4-5 senede çıkmış herhangi bir telefonla yapabilirsiniz) Tamam teknoloji güzel, ama telefondaki 1.6ghz işlemciyi ne yapıcan(ne yapıyonuz)? (çok insandan duyuyorum şu sıralar telefonlardaki donanımların tartışmalarını, o yüzden takıldı kafama) cidden merak ediyodum, hazır konusu açılmışken sormak istedim =) -
ÖZET GEÇİYORUM OCTA ÇÜNKİ a15 tasarımını kullanıyor.
ARM LİTTLE BİG TEKNOLOJİSİ yani 8 çekirdek 4 aktif 4 mini , hem enerji tasarrufu demek hemde performans demek.
OCTA nın s3 serisinde Tegra 3 ün eline nasıl verdiğini hepsiniz biliyorsunuz :)
Qualcoom ise krait yani a15 ile karışık eski tasarım.
+ Olarak PowerVr ekran kartı Qualcomo adreno dan daha güçlü.
Samsung I9500 Galaxy S4 vs Samsung I9505 Galaxy S4: Double or nothing

50 tane test var hepsinde octa veriyor eline , http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_i9500_vs_i9505-review-930p2.php
PanxeR tarafından 08/Tem/13 02:57 tarihinde düzenlenmiştir -
wasd bunu yazdı
Konu dışı:
Tamam bu telefonlarda oyun oynuyoruz, menü geçişleri hızlı olsun istiyoruz, telefon kasmasın falan istiyoruz..herşey iyi güzel tamam bunlar elbette olsun, bilmek de kötü değildir merak iyidir. Ama biri bana şunu söylesin istiyorum; telefonun işlemcisinin mhzi ghzi, işlemcisi niye bu kadar önemli? Telefonda cad/cam programlarımı kullanıyonuz? Bi yandan bruteforce yaparken bi yandan ddos çekip diğer yandan eş dost akrabayla konuşup bir yandan da sevgilinizlemi mesajlaşıyonuz? Afet yönetimi okuyan bi arkadaş gelmiş bana "lan olm s4te bilmemkaç çekirdekli işlemci varmış harika telefon lan" diyo.. Hayır telefonun işlemcisinin çekirdeğini ne yapıcan sen? Telefon dediğin şey alo demek içindir, mesaj atmak içindir, hadi bide müzik dinle oyun oyna. (ki bu işleri son 4-5 senede çıkmış herhangi bir telefonla yapabilirsiniz) Tamam teknoloji güzel, ama telefondaki 1.6ghz işlemciyi ne yapıcan(ne yapıyonuz)? (çok insandan duyuyorum şu sıralar telefonlardaki donanımların tartışmalarını, o yüzden takıldı kafama) cidden merak ediyodum, hazır konusu açılmışken sormak istedim =)
Bizim Turk milleti hava atmayi sever。