Telefonu Açınca İnternet Kopuyor
-
Arkadaşlar evde 2 telefon var.1. telefon açıldığında inernet kopuyor.Konuşma sırasında internet geri geliyor ama kapandığı anda tekrar kopuyor.2. telefonda böyle bir sorun yok.Evde iki telefon kullanmak zorundayız.Aylardır 1. telefon çalınca kesin kopma oluyordu.Ama son zamanlarda uyuz oldum buna.Nasıl çözebilirm bu sorunu ?
-
Hangi Telefondan Konusma Olunca Kopuyorsa Splitter Kullan Orada.
-
Splitter'ının kontrol etmeni öneririm. Gelen kabloyu, splitter'la bölmeden direk modeme bağla, ara ev telefonunu bak kopmayacak muhtemelen. Bu splitterını ve baglantılarını kontrol etmen gerektiği anlamına gelebilir.
-
3 tane siplitır kulalnıyorum arkadaşlar.Bir değişiklik yaptım ama sonuç gene aynı.
-
eve gelen ilk telefonm hattına splitter bağlanması gerekir hocam...
sen splitterıda paralel bağlıyorsundur ondan soru vardır...
-
Sistem bu hacı 3 splinter ın mantıgını buna uydurup yaparsan başarılı olursun.

-
hoca telsiz telefon kullanıyorsan ondan kaynaklanıyor bendede aynı problem oluyordu
normal telefona gecınce kopma duzeldı
problemın neden kaynaklandıgını bılmıyorum acaba telsız telefonlarının sınyal frekansımı etkılıyor hatları tam olarak bılemıyorum
-
telefon kablosu direk modeme bağlı (telefon olmadığı halde) evi arıyorum çalıyor böyle bi garip durum var bendede:)
-
paralel telefon splitterdan önceyse hat kopar
splitterda sorun varsa hat kopar.
telefon sinyali sağlam çekerse hat kopar.
kabloda ezilme varsa hat kopar.
hocam genelde bizim dikkat etmediğimiz şey splitterdan önce pararlel çekmek. dışardan gelen hat direk splittera girecek daha sonra paralellenecek. buna uymazsak kopuyo. splitterdan sonra paralellemek içinde ayrıca tekrar bi splitter kullanırsan gene kopar hat. denk geldim adam 3 makina bağlamak için 2 tanemi 3 tanemi ne splitter kullanmıştı. buda soruna yol açıyo. stabil olan:
gelen hattı direk splittera gir. modemi ayır. daha sonra telefon çıkışına başka bir splitter değil, rj-11 çoklayıcı kutu tak ve oradan 2 telefonu ayır. ozaman sorun yaşamazsın.
-
splitter dan sonra 2/3 tane telefona hat veren ufak bi aparat var 1,5 tl felan onu tak hiç bi sorun kalmaz