Telefonu Kullanılamaz Hale Getirmek?
-
Müridler bi tanıdığım N73 marka telefon almış. Telefon açılmama probleminden 2 defa servise gitmiş. Servisten geldikten sonra ekran problemleri başlamış. Eleman telefondan iyice soğduğunu söylüyor. Bana telefonu nasıl bozabileceğini sordu. Firmware güncellerken usb den çıkarmasını söyledim. Aklıma pek bişi gelmedi.
Sizce bu telefonu garantiden değişim isteyebilmesi için nasıl kullanılmaz hale getirebilir? Beyin fırtınası yapalım.
-
bildigim kadarıyla zaten 3. servisten sonra değiştiriyorlar zaten. tabi gittiği servis nokianın servisiyse
-
iPhone icin dedigin gibi restore ederken bi ark usabe :D kablosunu cikarmisti, telefon acilmaz olmustu ondan sonra goturdu bi apple store baktilar icabina
N73'e arapca temalar atip bi arkadas yazi fontunu bozmustu ekran falan kaymis boyle sanki 21 inc ekranda 720ye 640 gibi bi cozunurluk gibiydi neyse goturdu KVK'ya yaptilar
Uuu sen garantiden degisim istiyosunn.
Tamam :D Sey yap bilgisayardan sarj etme aparatlari varya usabe kablosuyla, ondan al ondan alda N73 un alma mesela N95 in veya baska bi cin sanayinden o goruntulu teller varya :D ondan al, bu akimi yanlis yiicek ya kafayi siyircak ondan sonra yenisiyle veriolar, bunu mp3 playerimda bide mpeg playeriimde yapmistim ikisindede degistirmislerdi hic bi problem olmadan daaa telefon icin olur mu olur eger usabeden sarj edilen aparati varsa o da :D
(yuesbi'ye usabe hatta usaba demeyi cok seviyorum :D)
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------
bildigim kadarıyla zaten 3. servisten sonra değiştiriyorlar zaten. tabi gittiği servis nokianın servisiyse
Telefonu Turkcell bayisinden almış. 2 arızasında da aldığı yere götürmüş. Dediğim gibi eğer firmware yüklerken 3 kere bozarsak değişim olabilir diye düşünüyorum. Telefon açılmıyor diye rapor ettirirsin dedim. -
firmware işi mantıklı
ilkönce firmware için update işini başlatın
updater güncel sürüm bulsun bulmasın siz indirin
indikten sonra telefona atma aşamasının %50 sinde ya da daha sonrasında ben sıkıldım deyin fişi çekin :)
bende hep merak ederdim firmware yarıda kalsa ne olur diye hem merakımı da gidermiş olursunuz :)
-
değişim olmaz 3. kezde öncelikle dikkat edin ona
3.kez tamirden geldikten sonra 4. seferde kosulsuz geri alıyorlar ama her seferinde sorun aynı olmalı
farklı sorunlar olmamalı yoksa oda geçersiz
-
Tamam o zaman. Firmware planını deniyecez. Umarım beklediğimiz olur.
-
BRK35 bunu yazdı:
Tamam o zaman. Firmware planını deniyecez. Umarım beklediğimiz olur.
-----------------------------hayırlı haberlerini bekliyoruz :D
-
firmware güncellerken usb kablosunu çıkarması güzel fikir. Ama nokia servis yazılımı tekrar yükleyebilir.
-
thehunturk bunu yazdı:
firmware güncellerken usb kablosunu çıkarması güzel fikir. Ama nokia servis yazılımı tekrar yükleyebilir.
İşte bu noktada aynı arızadan 3 defa servise gitme olayı devreye giriyor. İstedikleri kadar yazılım yüklesinler. Telefon yazılımı tutmadıktan sonra ne yapsınlar :)