folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Telekominasyon Şirketlerinin Yaptığı Alt Yapı Saçmalığı.

Telekominasyon Şirketlerinin Yaptığı Alt Yapı Saçmalığı.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Artık fiber çağına geçtik 8mbps yetmez oldu ama ondan önemlisi bu adil kullanım saçmalığı (AKK lar)

neyse konuyu dağıtmadan olaya gireyim. Bildiğiniz gibi fiber her gün daha da çok yayılıyor fakat bir çoğumuz 5 yıl sonra bile göremeyebilir fiberi bunun sebebi de

super online olsun , turktelekom olsun , uydunet olsun  aynı şehrin aynı bölgelerine fiber döşüyorlar

örnek , ilk uydunet geliyor mesela o semte işlek caddelerine apartmanların olduğu bölgeye çekiyor fiberi , sonra ttnet sonra da super online.

şehrin diğer bir çok yerinde yokken binanın önünde ve içinde aynı kutuları görüyorsunuz super online , uydunet.

bu yüzden ülkenin farklı yerlerine ve o şehrin diğer semtlerine fiber çok geç gidiyor.

acaba diyorum BTK bu işe el atabilirmi ? şirketlerin kurduğu fiber ağ ortak döşenip hisselendirilse yani yapılan yatırım kadar o şirkete gelir olarak döner zaten. Bu sayede de 3 kat daha hızlı şekilde yayılabilir fiber ağ.

(bu arada bulunduğum binada yazdığım gibi hem super online hem uydunet fiber ağ bulunmakta ttnet de 16mbps a kadar destekliyor ama bir kaç gün sonra terk ediyorum bu evi :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

ben daha telekomun saçmalıklarına şaşırmıyorum yazını okumadım henüz hocam ama ttnet ile yaşadığım sorundan ötürü artık telekom müdürüyle görüşmemiz gerekti malesef hala akk sınırını 25gb zannediyor :(

edit: katılıyorum hocam fiber internet sadece site olan yerlerde falan var burda saçmalıktan başka bir şey değil

slanger tarafından 27/Ağu/12 02:03 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Abi kusura bakmayın ama saçma konuşuyorsunuz adamlar potansiyelin en çok olduğu yere kablo döşeyecekki alt yapı masrafını en yakın zamanda çıkarıp kâr'a geçecek ki diğer bölgelere dağılabilsin.

Hisse olayına gelince. TTNET özelleştirilirken yapılması gereken birşeydi o. BTK artık karışamaz ttnetin kendi özel altyapısı kimseye kullandırtmaz.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

olay sadece kabloda bitmiyor.

öncelikle, potansiyel nerede fazlaysa, oradan başlanıyorki, müşteri sayısı yapılan masrafı tolere edebilsin.

2nci olay, hisselendirme yapılamaz. ozaman şöyle sorunlar ortaya çıkar. :

1- kablo kopukluklarında, kim müdahale edecek? masraftan kısmak için topu birbirlerine atacaklar hep.

2- yönetimsel açıdan, bu fibernetlerin bağlı olduğu cihazları kim kontrol edecek? brinin yaptığı hata, bütün isp lere mal olacak ozaman.

3- fibernet cihazlarının kurulumlarını hangisi yapacak? burda müsşteri yok, sen yap, senin oranın yüksek olsun, burda müşteri çok ben yapayımda benim kar oranım yüksek olsuun sıkıntıları olacağıda kesin.

kolay kolay kimse herkesi memnun edemez. bişey desen telekom kızar. başka bişeye süperonline. açıkçası bence yenecek bi halt değil bu senin fikir.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

babamlar bizzat taşeron firma,, telekom adına fiber kablo döşüyor t-11 kutularını kuruyorlar.. Kayseri de bu işi yapıyorlar ve Kayseride en geç Köyler ve kasabalar hariç her yere döşenecek kablo gidişat onu gösteriyor. harıl harıl döşüyorlar valla 10 tane taşeron firma ve telekomun kendi adamları...

Diğer illeri bilemem. ama hakikaten zahmetli ve zor iş.. maaliyeti fazla.. Şimdi telekom  inşaat firmasına veriyor işi onlarda taşeronlara..  kar bölünüyor para bölünüyor para alamama durumları oluyor.. sıkıntılı iş..

5 bin metre kablo döşüyosun kablo ek noktaları dışında bi yerde kırıldımı kaldır at bi işe yaramaz.. baştan çek..

o yüzden sabır etmeliyiz bunada şükür. en geç 5 seneye bence Türkiyenin çoğu yerine yayılır fiber..

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mchacker
    mchacker's avatar
    Erkek

ortak olamaz ama farklı bir çözüm sunulabilir.

Oda şöyle.

BTK önce kimin bu alt yapıyı döşeme yetkisi var bakacak sonra hepsini çağıracak. diyecek ki. Arkadaş hepinizin şu şu şu yetkiniz var ve sizin buralara hizmet götürme zorunluluğunuz var. Btk diyecek ki şimdi ben şu adresde şu gün bulunacam orayı kazacam sizde kabloları döşiceksiniz bu alt yapı işini onun dediği tarih ve saatte yapacaklar. Bir sokak 10 kere kazılmayacak bir kere kazılacak altına ne konacaksa konacak kapatılacak. Bak bakalım ozaman nasıl seri gidiyor işler.

Hem kazma işleri ortak olmuş oluyor hemde daha sağlıklı oluyor.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    mchacker bunu yazdı

ortak olamaz ama farklı bir çözüm sunulabilir.

Oda şöyle.

BTK önce kimin bu alt yapıyı döşeme yetkisi var bakacak sonra hepsini çağıracak. diyecek ki. Arkadaş hepinizin şu şu şu yetkiniz var ve sizin buralara hizmet götürme zorunluluğunuz var. Btk diyecek ki şimdi ben şu adresde şu gün bulunacam orayı kazacam sizde kabloları döşiceksiniz bu alt yapı işini onun dediği tarih ve saatte yapacaklar. Bir sokak 10 kere kazılmayacak bir kere kazılacak altına ne konacaksa konacak kapatılacak. Bak bakalım ozaman nasıl seri gidiyor işler.

Hem kazma işleri ortak olmuş oluyor hemde daha sağlıklı oluyor.

O iş devlet kurumuna kalırsa sittin sene fiber miber göremeyiz.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 1098 Toplam Mesaj: 7