folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Telekulağın Suyu Çıktı.



Telekulağın Suyu Çıktı.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek
    VİDEO paylaşım sitesi YouTube’ta art arda yayınlanan ses kasetleri gündeme damgasını vururken, Ankara’daki resmi kurumlar da ‘böcek’ avına çıktı. Ancak teknoloji o kadar gelişti ki, birini dinlemek için aynı odada bulunmaya bile gerek yok. En çok tercih edilen sistemlerden biri ise ‘lazerle ses dinleme’ cihazı. Türkiye’de istihbarat dışında kullanımı yasak olan cihazın, terör ve organize suç örgütlerinin elinde bulunduğu tahmin ediliyor.

    TESTLERDEN TAM NOT

    EMNİYET’İN talebi üzerine TÜBİTAK ve ODTÜ’nün 2006’dan bu yana üzerinde çalıştığı cihaz, iki
    üniversite öğrencisi tarafından üretildi bile. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik-Bilgisayar Bölümü öğrencilerinde Sami Aslanhan ve Arif Ekşi, istihbarat aletini bitirme tezi yaptı. Laboratuar ortamındaki testler başarıyla tamamlandı. Güçlü bir lazer kullanılırsa, Üsküdar sahilinde bir banka oturup Levent ve Maslak’taki plazaları dinlemek mümkün.

    HEDEFE LAZER SİNYALİ

    SIRA dışı istihbarat aletinin çalışma şekli oldukça basit. Dinleme için cihazı, bulunduğunuz yerden hedef binanın penceresine odaklayıp lazer ışını göndermeniz yeterli. Işın, içerideki konuşmanın camda yaptığı mikron düzeyindeki titreşimleri algılayarak elektromanyetik dalgalar halinde ikinci bir ışınla geriye gönderiyor. Cihaz, camda kırılarak geriye dönen lazer ışınıyla gelen frekans spektrumlu dalgaları deşifre ederek ses sinyallerine çeviriyor.

    Anti casus cihazları yok satıyor

    Gizli kayıtların internete düşmesi, birçok kişiyi ‘anti casus’ sistemlerine yöneltti. Fiyatları 250 ile 1500 dolar arasında değişen cihazları, özellikle ‘dinlenmek’ten çekinen iş adamlarının tercih ettiği belirtildi. Hukukçular ise casus cihazların, mahremiyeti tehdit ettiğini ifade ediyor.

    Star

    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickneyime
    nickneyime's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2003
    Erkek
    la bi de dün teknolojinin sınırlari die konu açilmişti:D

    bunch of idiots around me, yes everywhere.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Nisan/2007
    Erkek
    yuruyun be kim tutar sizi..

    Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Lazerle ses dinleme olayı hakkında teknik bilgisi olan varsa paylaşabilrimi?

    nasıl iş o yaw? 


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dr_X
    Dr_X's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    100 ila  3 km arasında degisiyor dinleme secenekleri KAREL firmasının özel satısı var bire bir test ettim. Ses'in alınmasını istedigin yere dogru ayarlıyosun yaklasık benim bildigim kadarı 150 model var degisik degisik.pc Baglantılı olanlarıda var cevredeki sesleri enkode edip secebiliyorsun Holy istersen bi ara sana mail atayim incele nasıl olduklarını görünce sasırırsın emin ol :))

    Ainesi İŞTİR kişinin..LAFA bakılmaz !.....Çok laf YALANSIZ olmaz !.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

    Lazerle ses dinleme olayı hakkında teknik bilgisi olan varsa paylaşabilrimi?

    nasıl iş o yaw? 


    -----------------------------
    Lazer ses dinleme cihazı!

    ODTÜ ve TÜBİTAK'ın yıllardır üzerinde çalıştığı lazer ses dinleme cihazını iki üniversite öğrencisi üretti bile. Video paylaşım sitesi YouTube’ta art arda yayınlanan ses kasetleri gündeme damgasını vururken, Ankara’daki resmi kurumlar da ‘böcek’ avına çıktı. Ancak teknoloji o kadar gelişti ki, birini dinlemek için aynı odada bulunmaya bile gerek yok. En çok tercih edilen sistemlerden biri ise ‘lazerle ses dinleme’ cihazı. Türkiye’de istihbarat dışında kullanımı yasak olan cihazın, terör ve organize suç örgütlerinin elinde bulunduğu tahmin ediliyor.

    TESTLERDEN TAM NOT

    Emniyetin talebi üzerine TÜBİTAK ve ODTÜ’nün 2006’dan bu yana üzerinde çalıştığı cihaz, iki üniversite öğrencisi tarafından üretildi bile. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik-Bilgisayar Bölümü öğrencilerinden Sami Aslanhan ve Arif Ekşi, istihbarat aletini bitirme tezi yaptı. Laboratuar ortamındaki testler başarıyla tamamlandı. Güçlü bir lazer kullanılırsa, Üsküdar sahilinde bir banka oturup Levent ve Maslak’taki plazaları dinlemek mümkün.

    HEDEFE LAZER SİNYALİ

    Sıra dışı istihbarat aletinin çalışma şekli oldukça basit. Dinleme için cihazı, bulunduğunuz yerden hedef binanın penceresine odaklayıp lazer ışını göndermeniz yeterli. Işın, içerideki konuşmanın camda yaptığı mikron düzeyindeki titreşimleri algılayarak elektromanyetik dalgalar halinde ikinci bir ışınla geriye gönderiyor. Cihaz, camda kırılarak geriye dönen lazer ışınıyla gelen frekans spektrumlu dalgaları deşifre ederek ses sinyallerine çeviriyor.


    "Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    Yapılamayacak birşey değil, basit bile sayılabilir.. Herşeyde olduğu gibi medya yine abartmış, "sıra dışı istihbarat aletleri" şeklinde..

    http://scitoys.com/scitoys/scitoys/light/light.html#laser_communicator 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    a4tech bunu yazdı:
    -----------------------------

    Yapılamayacak birşey değil, basit bile sayılabilir.. Herşeyde olduğu gibi medya yine abartmış, "sıra dışı istihbarat aletleri" şeklinde..

    http://scitoys.com/scitoys/scitoys/light/light.html#laser_communicator


    -----------------------------

     

    sen evde seri üretime geçtin her halde hoca

    lol 


    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Haziran/2007
    Erkek
    kapısı bile olmayan ozel sağır odaların bulundugu villalar var.Ama zaten bu cihaza bile gerek olmadan uydudan herşey yapılabiliyor.Tek bişi diyim uydudan sizin evinizde ne renk don giydiğinizden haberdan  olabilirler.Bu cihaz çok yeni bişi değil.Bundan 4 yıl kadar once Splinter Cell oyununda bu cihazı kullanarak asansordeki 2 adamın konusmasını kaydedioduk hemde olukca uzak bir mesafaden.Ama cia da daha iyileri var.Mesela açıldıkdan 48 içinde kendini imha eden şeffaf her yüzeye yapışabilen ses kayıt ve yer tespiti yapabilen bi bocek vardı.

    Long Live Turkey..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahmaran
    sahmaran's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Dişi

    ben bu konu açmistim

    http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=53018

    videosu ise bu

    http://www.metacafe.com/watch/767822/laser_espionage_microphone_how_to/ 

Toplam Hit: 2500 Toplam Mesaj: 10