Telesis Xphone Yazılımını Kullananlar Yardımınız Gerek.
-
Microsoft Wndows mobile işletim sisteminde çalışan daha doğrusu çalıştığı iddia edilen ama benim bir türlü çalıştıramadığım xphone yazılımını kullanan varmı? XSIP protokolu için başka uygulama yok bildiğim kadarı ile.
Ayrıca Cep telefonunda SIP yazılımı kullanan varmı?
-
Güncel.
-
hacı dediğin şey program mı yoksa işletim sistemi tarzında bişey mi?
-
Dediğim şey program. Yeni nesil telefon santralleri SIP veya XSIP protokollerini kullanarak abone dağıtabiliyorlar. İnternet yada herhangi bir ağ üzerinden iç hat numarası gibi görüşme sağlanabiliyor. Misal telefon santraliniz şirketinizin merkezi olan kayseride olsada iç hat aboneniz olan 123 nolu abone pariste, 124 nolu iç hat aboneniz tokyoda ya da cep telefonu, pda gibi bir mobil cihaza yüklenen yazılımla heryerde olabiliyor. Klasik telefon kablosu çekmenize gerek kalmıyor. Yaklaşık 8KB/saniye hızındaki bir bağlantı abonelere yetebiliyor. Kullanıcılar hiçbir fark yaşamadan santrali kullanabiliyorlar. İnternetten bağlantı sağlandığını ruhları bile duymuyor.
Telesis santraller kendisine has ve SIP'e nazaran gelişmiş olan XSIP protokolünü kullanıyor. Tabi SIP de kullanabiliyor. SIP baştaTelesis,karel,Alkatel gibi santrallerde kullanılan standart protokoldür. Genelde santraller birden fazla protokolü aynı anda desteklerler.
Bunu yapabilmek için SIP destekli masa telefonu, Bilgisayarda program ya da cep telefonuna program yükleme seçeneklerinden biri yeterlidir. Ben cep telefonuna yüklenen ile ilgili sorun yaşıyorum.