Televizyon Alıcam//LCD Mi Plazma Mı ?
-
Arkadaşlar televizyon alıcamda araştırıyorum Lcd mi alsam plazma mı alsam?
İkisininde artı eksileri nelerdir bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilrler mi ?
-
böle bi site var ama içindeki bilgiler sahiden faydalı mı bilmiyorum..reklamı da bol maşallah içerde.
-
LCD ve Plasma TV arasında ki fark baya fazla, ilk önce ikisi de ayrı teknikle bize görüntüyü iletiyor. Plazma TV barındırdığı küçük tüplerin içerisindeki gazın ışıması yolu ile bizr görüntüyü iletir. fakat LCD TV likid kristal yani sıvı benzeri bir yapı ile bize görüntüyü iletiyor..
Peki bize kullanım ve özellik olarak ne gibi farklar doğuruyor..
LCD TV yapısı gereği yüksek çözünürlük verebiliyor. min 1366*768 çözünürlük veren LCD TVler geleceğin TV teknolojisi olan HD TV'yi destekler boyutta, fakat plazmalar malesef genelde çok düşük çözünürlükte olurlar bu da onlara HD konusunda kısıt yaratır ve en azından PC monitörü olarak bile kullanamazsınız
Buna karşılık LCD TVler çok daha pahalı bir teknolojidir. 106 (42inc ) bir Plasma fiyatına ancak iyi bir 32 inc LCD'ye sahip olunabilir.
LCD TV'ler plazma tvlere göre nispeten daha sağlamlıdırlar..
Ömür konusunda LCD TVler plazmalardan daha fazla yaşarlar, Plasma içerisinde olduğunu belirttiğim gaz ışıma kapasitesi kadar TV çalışabilir ( yeni modellerde günde 8 saat açık kaldığında 15 yıl kadar ortalama )
Plazma TV ler çok daha fazla güç tüketme eğilimindedirler..
Plazma Tvler gün ışığı vurduğunda parlayarak izlenilmesini zorlaştırabilirler. Buna karşın LCD Tvlerde de 178 dereceye varan izleme açıları vardır ama son nesil cihazlarda baya bir geliştirilmiştir.
genelde farklar bunlardır (diyor arkadaş) :) -
Lcd tabiki hoca :P kastırmana gerek yok . Plazmaların da ince kasaları cıktı ama Lcd Kadar kaliteli değil hem görüntüsüde Daha iyi Lcdnin
teknosada vardı toshiba 106 ekran 2.999 Ytl'ydi noldu bilmiom :|
-
hacım 5 senelık samsung servisiyim en iyisi lcd diyom görüntü kalitesi süperrrrr, plazmada daha düşük i birde altın başlı scart taktın mı 10 numara olur;D
-
(: samsung marka sinema projeksıyonu gormustum vatan bılgısayarda.. fiyatı ise 3 bin $ .) ama ne goruntu verıyordu varya.) alıcan koyacan evıne.) kaldırıcan evdekı pc ekranlarını off baglıcaksın hepsını.) bölüm bölüm cok maniac olr.) fazla hayel kurdum:S durumuna gorede projeksıyonların gözleri degısıor sanırsam:S LCD Rules.) arcelıkten al.. playstation 3 hedıye verıyor.)
Toplam Hit: 1398 Toplam Mesaj: 6