folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Televizyon İçin Android Veya Windows Box Önerisi Olan ?

Televizyon İçin Android Veya Windows Box Önerisi Olan ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Önce Windows düşündüm PC gibi kullanırım diye ancak sonrasında dedim ki lan zaten oyun oynayamayacaksın Android daha iyidir. Sonra şunu buldum :

http://www.geekbuying.com/item/MX-PLUS-II-RK3229-4K-Bluetooth-4-0-KDOI-Preinstalled-TV-BOX-1G-8G-4K-10bit-H-265-H-264-Smart-Media-Player-363102.html

Siz ne düşünüyorsunuz bu cihaz hakkında ? Isınma sorunu var mıdır bunların ?

https://www.youtube.com/watch?v=lgP8A0Qp4tw

mkyb tarafından 29/Mar/16 16:05 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Ben de yurt odama bi televizyon edinebilirsem böyle bir şey kullanmak istiyorum. Apple TV 2 kullandım zamanında, yatıyor şimdi sağda solda. Vakti geçince biraz kasmaya başlayınca tat vermemeye başlıyor.

Hocam öncelikle chromecast tarzı bişeyler işini görürse, bilgisayardan yansıtmalı şekilde kullanabilirsin. 

Benim kafamdaki hazır bir şey almaktan ziyade, mini bir kasa toplayıp, veya raspberry pi gibi bir şey kullanıp kendi sistemimi oluşturmak. Maksak upgrade şansı falan olsun, sistem kısıtlamaları olmasın, kafama göre takılabileyim. Tabi bu durumda işletim sistemi soruişareti çıkaracak. Muhtemelen XBMC tarzı (Kodi var bi de, yeni ismi mi yoksa bambaşka bir sistem mi bilemiyorum) bir şey kurabilirim. Altına da android veya ubuntu vs. yani.

Yeri gelir HDD takar ağ üzerinden paylaşırım, yeri gelir utorrent kurar onu indittiririm, yeri gelir VLC kurar indirttiğim torrenti izlerim, yani her türlü şeye açık olsun istiyorum. Yeri gelir RAMi çıkarır 2 katını takarım falan hoş olur.

Böyle şeyler düşünüyorum. Belki sana da ilham olur diye yazdım hocam. İlgini çekmediyse başını şişirdiysem kusura bakma :)

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

Pi var bende çok emek verdim en azından film izlemek için ama bi türlü o windows tadını tuzunu bulamadım.20 metre hdmi kablo alip pc ye bağladım. Yine aynı isi aynı şekilde görüyorum. Ikinci (extend)  ekranda bi vm içine de windows bide ufak logitech su hem klavye hem mouse lardan var onlardan aldım hatta ek olarak ikide kablosuz gamepad aldım keyfime bakıyorum. Telefonla tabletle boxla pi ile çok uğraştım ama çözüm hep windowstan çıktı. Iki farklı pc gibi cok keyifli. 

http://www.leyladansonra.com/
Toplam Hit: 1126 Toplam Mesaj: 3
android box