Televizyon Programlarındaki Kıvılcım Ve Duman Nasıl Elde Edilir
-
Şu sanatçı sahneye gelirken duman filan üfletiyolar zararsız bişey bu nasıl yapılır bide şu sahne kenarlarından sanatçının üzerine püskürtülen kıvılcımlar
-
benimki pek teknolojik değil ama biz pinpon topunu ikiye kesip çevresini alüminyum folyo ile katlayıp yakardık. baya bi duman çıkarırdı.
-
-
TrKomando89 tarafından 27/Şub/13 21:15 tarihinde düzenlenmiştir -
-
Amma sacmaladiniz hee adam hala pinpon topu diyoo. Bak kardesim bunu sen yapamazsin.Haa bana lazim diyorsun kisa yolu eger ist.deysen atla git Taksim`e sor aslan pasajini karakoy e inerken orada her turlusu var turlusu yazdim cunku o sisin kokulusu var kokususu var falan filan ama ibne sis makinasi pahali orada 2222.elide var yok gene pahali kiraliyabilirsinde.
Yada daha profosyenel birseyler istiyorsan Staras`amuracat et.Kivilcim olayinida acikliyayim yukarida yazdiklarimi takip et -
-
-
Sis makineleri var arkta var duman cikario kıvılcım hakkında bir bilgim yok ...
-
Biraz geç gelen bir mesaj olucak ama. Bu tür şeylerin konuşulduğu tek türk forumu burası olduğundan ve de burayı biraz geç bulduğumdan ancak şimdi cevap verebiliyorum. Daha önceden bu tür pyrotechnic ile ilgili açılmış konulara yavaş yavaş cevap vericem.
Şimdi, senin istediğin şeye fountain deniyor. Yapmanın onlarca çeşit yolu var, ve hepsinin kendine has özellikleri var.Eğer birazcık ingilizcen varsa;
http://www.pyrosociety.org.uk/forum/topic/473-fountains-formulas/page__s__b669a86e90ef44dd1c248ad8de63662f
bu linkteki karışımları deneyebilirsin. Ve tabiki bu kimyasalları içine koyacağın kapsüllere ihtiyacın olacak. Bunun için kullanıcağın boruyu seçtikten sonra, borunun bir tarafını sert bir maddeyle kapattıktan sonra, diğer tarafını kolayca açılabilecek bir maddeyle (bir kağıt parçası yeterli olur) kapatabilirsin. Fünyeyi de bu taraftan taktın mı, işin tamamdır.
-
-
TrKomando89 tarafından 27/Şub/13 21:16 tarihinde düzenlenmiştir