Televizyonlarda Gösterilen Dizileri Kaydetmek
-
Arkadaşlar televizyonlardaki güncel diziler nasıl kayıt edilip internete yükleniyor? Mesela Google'da arattığım zaman o dizinin 720p veya 1080p halindeki videoları bulup bilgisayarıma indirebiliyorum. Bu içerikler nasıl kayıt ediliyor?
-
HD televizyonlarda kayıt olayı var onla kayıt ediliyor.Fakat harici hdd bağlamak lazım yoksa hafıza dayanmıyor.Dizi bittikten sonra encode vs işlemleri var.Reklamları kesiyorlar vs.
-
Eğer o dizi aynı zamanda internette yayınlanıyorsa (tvyo, star, kanald nin internet siteleri gibi) hangi şekilde stream yayın yapılıyorsa ona göre bağlantı çözülüp indirilir. Buna sunumlarda WEB-DL denir.
Ha eğer internetten yayını yoksa o bölümün, pc ye tv kartı takılarak, uydu veya yayın yapan sistemin karta takılıp ilgili yazılımı ile pc üzerinden kaydı yapılır. Buna da sunumlarda HDTV (720p, 480p 576p vs.) denir.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Eğer o dizi aynı zamanda internette yayınlanıyorsa (tvyo, star, kanald nin internet siteleri gibi) hangi şekilde stream yayın yapılıyorsa ona göre bağlantı çözülüp indirilir. Buna sunumlarda WEB-DL denir.
Ha eğer internetten yayını yoksa o bölümün, pc ye tv kartı takılarak, uydu veya yayın yapan sistemin karta takılıp ilgili yazılımı ile pc üzerinden kaydı yapılır. Buna da sunumlarda HDTV (720p, 480p 576p vs.) denir.
Ben 1080p kaydetmek istiyorum. Sanırım 2. yazdığın seçeneği uygulamam gerekiyor. İnternette bu konu ile ilgili araştırma yaptım fakat pek bi kaynak bulamadım açıkçası. Bu dediğin olayı nasıl yapabilirim? Kaynak gösterir misin?
-
arabaci88 bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Ben 1080p kaydetmek istiyorum. Sanırım 2. yazdığın seçeneği uygulamam gerekiyor. İnternette bu konu ile ilgili araştırma yaptım fakat pek bi kaynak bulamadım açıkçası. Bu dediğin olayı nasıl yapabilirim? Kaynak gösterir misin?
Olay basit 1 tane dijital tv kartı alıyorsun sonra yayını pc den kaydediyorsun.Ha 1080 p dersen onun için hd kanallar bulunan paketler alıcaksın onlarıda tv kartına nasıl bağlarsın bilmem
-
tvarsivi.com da var
-
torpedo_XL bunu yazdı
Şuana kadar gördüğüm en açıklayıcı cevap olmuş. Bravo vallahi. Tv kartı alacak param yok. Zamanım da yok. Zaten internetten çoğu diziyi ve filmi bulabiliyorum. Sonuç olarak; internetteki bu dizilerin ve filmlerin nasıl oluştuğunu merak ettiğim için bu soruyu sormuştum. Cevabımı aldım.
-
Digiturk ten kayıt almak mümkün mü peki? Belgeselleri kayıt etmek istiyorumda.