Televizyonu Uyduya Bağlamayı Bilenlerbi Bakabilirmi
-
arkadaşlar scartla uyduya balı televizyon bozuldu sesvar görüntü yok bende onu çıkarıp daha eski model olan bir televizyonu arakablo ile bağladım şu bildiğiniz eskitip arakablo başladım kanal arama yapmaya ama nekadar uğraştıysamda yayını bulamadım yokmudur bir anlıyan
-
ne diyon sen dediginden hic bir sey anlasilmiyor,scart zaten eski bir baglanti turu.daha eski kablo nasil oluyor
-
Uydu alıcının markası nedir ? Ek olarak bende bir şey anlamadım.Sanırım önce hdmi kablo ile bağlamış sonra scart ile denemişsin doğru mu ?
-
Sanırım sonraki televizyon sadece UHF bağlantı destekliyor. Uydular genelde tos çıkışı, scart çıkışı ve hdmi var. Senin uydu alıcıda hdmi yoktur. Televizyonda scart ya da tos girişi yoksa, sanırım yok. O televizyonu kullanamazsın.
-
alttaki resimdei gibi bi rf modulatör ile scart çıkışı olmayan televizyonunda tv girişinden uydu yayınını alabilirsin halk arasında akıllı kutu diye de geçer yerine ve markasına göre 15-20 lira gibi bişey

http://www.antenci.net/SEKMA-AKILLI-Kutu-RF-Modulator,PR-890.html
kabadayi09 tarafından 11/Şub/14 12:21 tarihinde düzenlenmiştir -
rf girişi scarttan daha eskidir diye biliom ben scart kablosu kopunca(burayı atlamışım yazarken nasıl oldu anlamadım elimde kalıverdi) rf ile denedim sonra iyice baktım televizyonun rf girişi kırılmış gittim bi elektronikçiden yeni scart kablosu aldım sorun çözüldü sonrada buraya konu açtığımı unutup yatıp uyumuşum
-
edit
zalimadam tarafından 12/Şub/14 02:06 tarihinde düzenlenmiştir