Telsizler Hakkında
-
Son zaman telsiz vs sardırdımda bikaç sorum olacak bilen varsa makbule geçecek , artık kapsama alanı ne kadardır 5 6 kilometre deniyor genel telsizlere , çevredeki herşeyi dinleyebileceğim bir telsizin maaliyeti nedir taksicisinden tutta polisine kadar , araştırdığım üzre şifreli vs değil genel olarak bu yayınlar , nereden ne marka alsam bu merakımı giderecek birşey olur vardır elbet telsizle ilgilenen aramızda (:
-
CB ve UHF olarak 2 türde inceleniyor birde UHF-VHF var tabi o ayrı :)
Citizen Band CB yani halk bandı "Break Break .. bayan arkadaş arıom" zamanları bende vardı
CB : Midland öneririm... Motorola da olabilir... vb. güzel marka alırsan ben anadolu yakasından izmit le rahat konuşuyordum... yani min 10 , gerekli koşullar sağlanırsa max 35-40 km konuşursun...
UHF & VHF Polis - Uçak Telsizi - Özel amaçlı güvenlik askeri vs... Bunlarda özel amaçlar için...
Al 2 tane walkie-talkie oyna :D
-
motorola bu konuda baya iyi senin konuy görünce bi araştırim dedim ve kullananların tecrübeleri mükemmel..
mesela;
- Motorola T5422 var. 3KM mesafeli ve 110 YTL'ye aldım. Kutu içeriği 2 telsiz, Şarjlı pilleri, masa üstü şarj aparatı,Kemer tokası.
- 5 KM'lik olanı 160 YTL civarındaydı.
-Basit kullanım, 8x38 farklı bant frekans, açık saha ve havada 3.5 KM'ye kadar çıktım. Ses net. İsteğe bağlı kullaklığı var ancak harici satılıyor. Ufak. Tuş kilidi var. Sesli ikaz mevcut. Boyutu bir Nokia 6630 kadardır. Avuç içine çok rahat sığar.
-
Tum yayinlari dinleyebilecegin scanner aletler var Turkiyedeki Haberciler bunlari kullaniyor sadece dinleme yapar yasal da degil nerede ne oldu muhabbeti icin.
Dunyadaki buyuklerden biri. Icom dur cok pahali.
http://www.icomamerica.com/en/amateur/default.aspx
Asagidaki linkde ucuz Scanner ler var bakabilirsin
Bunlarin disinda turkiyedeki halk bantlarinda konusmak icin Uniden Cobra va Lincoln markali CB ler bir arkadasimda var.
ilgini cekerse kontak kurmani saglarim (CB) karsilikli konusur kanal secersen scann yapmaz..
-
Piyasada nereden temin edebilirim Midland dediğin işlevi gerçekleştirecek olandan , fiyat vs bilgi verirsende sevinirim , ayriyetten herhangibir mandalda (röleye yapılan) cihazının seri numarası merkezde ekrana düşer deniyor , alacağım telsizin kayıt numarası Tk da kayıt oluyormuş dinleme vs durumunda rahatlıkla bulunma durumu vs doğrudur?
-
decameron bunu yazdı:
-----------------------------
Piyasada nereden temin edebilirim Midland dediğin işlevi gerçekleştirecek olandan , fiyat vs bilgi verirsende sevinirim , ayriyetten herhangibir mandalda (röleye yapılan) cihazının seri numarası merkezde ekrana düşer deniyor , alacağım telsizin kayıt numarası Tk da kayıt oluyormuş dinleme vs durumunda rahatlıkla bulunma durumu vs doğrudur?
-----------------------------
Doğrudur. ayrıca polis itfaye yada benzeri resmi kurumların telsiz kanallarına yasal olmayan yollardan girip dinlemenin bile cezası var. bunu sakın unutma. -
vrx-7 diye bir telsiz vardı polis telsizlerini dinleyebiliyorsun fakat bu telsizi alman için lisansının olması gerek çünki daha sonrada program atılıyo bunlara...geçen dukkana bomba uzmanı bir abi geldi bizim okul mezunu anlatıyodu amerikaya eğitime giden arkadaşları hediye almışlar bu abiye su an diyarbakırdaymış bizim ustadan bunun dinleme işini açtırtmak isityodu usta ilkten ters tepki koydu kimsiniz felan diye kımlık gösterdi felan yani yasal olmasa bile adam polis sonuçta eğer bu tür işleri yapan tanıdıkların varsa alabilirsin...ama sakat iş yakalarlarsa sikerler direkt pkk'lımısn diye sorguya alıyolar....biliyom çünki bundan 2 sene önce aynı benım çalıştığım yerden bu marka telsiz çalınmış ustamda hemen polise haber vermiş butun bırımler ayrı ayrı sorgualma yapıyolar diyo...
eğer pkk lı felan değilsen ufak beya z oyuncak telsizler var onlar güzel çekiyo mesafe yok ama iyi derecede dinleyebilirsin..zaten pkklı olsan burda sormazdın herhalde :D
-
hocam burada telsiz konusu açmışsınız bende bir telsiz almayı vede mevcut telsizlere kanal ayarlamayı düşünüyorum onun aparatımı var mesela bir telsiz alacağım taratıp çevrede polis taksi güvenlik ne varsa bulup hem dinleyip hemde konuşabileceğim bir telsiz 5km mesafeli birde ben özel güvenliğim görevde kullandığım bir telsiz var fakat sadece tek kanala ayarlı görev içi 13 kanal var ama diğerleri boşta ona yeni kanalları taratıp attırmak istiyorum gece nöbetindeyken canım sıkılıyor anlayacağın eskid erde çalışırken trafik polisinin kisine görmiştim çok zevklibirşey ben birde eve kendime almyı düşünüyorum hem depremafetlerde işe yarıyor hemde buda değişik bir zevk bilen bana bu konuda öneride bulunabilen varsa çok sevinirm