Temanın Haksız Kullanılması?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

yurtdışı kaynaklı bir siteyle bir iş yaptık ve anlaşamadık, bize ait olan tasarımı kendi sitelerinde script giydirerek kullanacaklar yakın zamanda cıkacakmış ne gibi bir yaptırım yapabiliriz o şirkete?

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

up olsun hocama

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Erkek

elinizde sözleşme yoksa yada başka yerde kullanılmayacağına dair yazılı (resmi mail adresinden gönderilmişde olur) deliliniz yoksa hiçbirşey yapamazsınız görüşüm.

Titanyumun gücü adına!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Birşey yapamazsın.

arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    Yazilimci bunu yazdı

elinizde sözleşme yoksa yada başka yerde kullanılmayacağına dair yazılı (resmi mail adresinden gönderilmişde olur) deliliniz yoksa hiçbirşey yapamazsınız görüşüm.

olsa da yapamazın. 

tasarım patenti alınsa bile tek bir renk kodunun degısmesı farklı olması anlamına gelir. 

Ödemesiz iş yapmayın . sözleşme varsa YERLİ FİRMA ile yaptırıma uğratabilirsin o da 2 sene sürer mahkemesi  fakat ondada iş için tasarım yapıldı odeme verılmedı seklinde haklı olursun tasarımı calma olayı surecıne sokmazlar  oradan yürüyemezsin

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Geçen bir ticaret mahkemesi beni bilirkişi olarak görevlendirdi, bunu bu tür konularla ilgili bilgi versin diye anlatıyorum.

3 şirket var a b c şirketleri. A şirketi B şirketine Hastane yapması için ihale vermiş, B şirketi de mobilyalar için C şirketine ihale vermiş.

C şirketi ile B şirketinin arası işi aldıktan sonra bozulmuş ve sözleşme fesh edilmiş. Ancak yapılması planlanan mobilyaların tasarımlarını C şirketi kendi internet sitesinde bunları biz yaptık diye kullanmaya başlamış. 

Bu durumda mahkeme beni görevlendirdi, ara kararda üzerinde durulması gereken konunun böyle bir durumda ortaya konan "eser" in kimin mülkiyetinde olduğunu tespit etmemi istedi. 

Bazı teknik konuları açıkladıktan sonra mülkiyetin 3 ihtimal üzerinde oluşmuş olabileceğini ifade ettim.

1) Müşterek katılımlı eser yaratımı.

2) Yalızca B şirketi'nce eser yaratımı

3) Yalnızca C şirketi'nce eser yaratımı. 

Bu durumda mahkemeye söz konusu tasarımların kim tarafından yapıldığının anlaşılması adına, hangi tarafta hangi tasarım tamamiyle var ve hangi taraf önce oluşturmuş bu tasarımları öğrenilmesi adına bilgisayarlarda teknik inceleme yapılması ve xx yy isimli programlar ve benzeri programların varlığıyla bu dosyaların oluşturma tarihinin değiştirilmesinin çok kolay olduğu bu nedenle bilirkişi raporunun taraflara sunulmasından önce sayın mahkemenin bu hususla ilgili önlemlerini almalarını istedim, aradan 3 ay geçti, ara kararda pc'ler geldi, incelemelerin yaptım (aynı zamanda elektronik vei bilirkişisiyim) b şirketi haklı çıktı. 15.000 lira mali tazminat 7.000 lira mahkeme masrafı ödediler. 

Sonuç: Ticaret mahkemesinde dava açıyorsun, her bilirkişi benim gibi titiz çalışmaz, temanın kim tarafından önce kullanıldığının hatta ispatlayabiliyorsanız kim tarafından yaratıldığının bilirkişi tarafınca tespitini iste. Ha ama adam 3-5 yerini değiştirmiştir bilirkişi bu temalar aynı değil der, 5000 liradan aşağı masraf çıkmaz uğraştığınız da tuz biber olur. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

@enesergun , eyw hocam.

@1234567B, @Yazilimci, @hipokondriyak ,, anladım hocalar o kadar uğraşacak vakit yok malesef.

@glaurung, yazıyı tam okudum hocam benim çalıstıgım yurtdısı firması yine ilgileniyorlarsa güzel, ek olarak temanın yaratıcısı arkadaşım o konuda sıkıntı olmaz ilk olarak kullandıgımız bir yer yok henüz public etmedik, oradaki fiyatlar bizi aşar değmez gibi geliyor şuanlık. En iyisi nette uğraşırız adamlarla, sözleşme yapsakta çok geçerli olmaz diye duyumlar almıştım o yüzden yapmamıştım.

ilginize herkese teşekkür ederim.

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vegapc
    vegapc's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı

Geçen bir ticaret mahkemesi beni bilirkişi olarak görevlendirdi, bunu bu tür konularla ilgili bilgi versin diye anlatıyorum.

3 şirket var a b c şirketleri. A şirketi B şirketine Hastane yapması için ihale vermiş, B şirketi de mobilyalar için C şirketine ihale vermiş.

C şirketi ile B şirketinin arası işi aldıktan sonra bozulmuş ve sözleşme fesh edilmiş. Ancak yapılması planlanan mobilyaların tasarımlarını C şirketi kendi internet sitesinde bunları biz yaptık diye kullanmaya başlamış. 

Bu durumda mahkeme beni görevlendirdi, ara kararda üzerinde durulması gereken konunun böyle bir durumda ortaya konan "eser" in kimin mülkiyetinde olduğunu tespit etmemi istedi. 

Bazı teknik konuları açıkladıktan sonra mülkiyetin 3 ihtimal üzerinde oluşmuş olabileceğini ifade ettim.

1) Müşterek katılımlı eser yaratımı.

2) Yalızca B şirketi'nce eser yaratımı

3) Yalnızca C şirketi'nce eser yaratımı. 

Bu durumda mahkemeye söz konusu tasarımların kim tarafından yapıldığının anlaşılması adına, hangi tarafta hangi tasarım tamamiyle var ve hangi taraf önce oluşturmuş bu tasarımları öğrenilmesi adına bilgisayarlarda teknik inceleme yapılması ve xx yy isimli programlar ve benzeri programların varlığıyla bu dosyaların oluşturma tarihinin değiştirilmesinin çok kolay olduğu bu nedenle bilirkişi raporunun taraflara sunulmasından önce sayın mahkemenin bu hususla ilgili önlemlerini almalarını istedim, aradan 3 ay geçti, ara kararda pc'ler geldi, incelemelerin yaptım (aynı zamanda elektronik vei bilirkişisiyim) b şirketi haklı çıktı. 15.000 lira mali tazminat 7.000 lira mahkeme masrafı ödediler. 

Sonuç: Ticaret mahkemesinde dava açıyorsun, her bilirkişi benim gibi titiz çalışmaz, temanın kim tarafından önce kullanıldığının hatta ispatlayabiliyorsanız kim tarafından yaratıldığının bilirkişi tarafınca tespitini iste. Ha ama adam 3-5 yerini değiştirmiştir bilirkişi bu temalar aynı değil der, 5000 liradan aşağı masraf çıkmaz uğraştığınız da tuz biber olur. 

ne kdar aldın hocam bilirkişilikten bu dosya için

Selam ve dua ile...
Toplam Hit: 929 Toplam Mesaj: 8