folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Temel Tasarruf Yönetemleri Ve Yatırım Konusu

Temel Tasarruf Yönetemleri Ve Yatırım Konusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhabayın gençler ve kendini genç hissedenler.

Gün içerisinde ortalama bir para harcıyoruz. Bu kişiden kişiye göre değişiyor. Kimisi günde 20 TL harcadığında çok para harcadığını düşünür (misal ben) ama kimisi günde 200 lira harcıyor. Muhakkak ki günde 1000 liraya para demeyen de vardır.

Sizlerin genel tasarruf ve yatırım yöntemleriniz nedir?

Ben benimkileri anlatayım.

Tasarruf için;

- Sigara kullanmıyorum. Ortalama olarak aylık 500 lira buradan tasarruf ediyorum. (Paketi 6 lira olan bir sigarayı günde 1-2 paket içilmesi durumunda)

- Yürüyebileceğim mesafeleri araca binmek yerine yürüyorum. İş ile ev arasında 800-900 metrelik bir mesafe var ve bu yolu sabah giderken, akşam dönerken yürüyorum. Bu sayede günde 4 liradan; haftada 20, aylık 80 Lira tasarruf ediyorum.

- Öğle yemeklerinde evde hazırladığım sandwich ve salataları veya yemekleri yiyorum. Günlük 5 liradan; haftada 25, ayda 100 lira yemekten tasarruf ediyorum.

- Evde kullandığımız kombiyi hep yaz programında kullanıyoruz. Bu sayede aylık 100 liraya yakın doğalgazdan tasarruf ediyoruz.

- Televizyon, bilgisayar, fırın vs hangi elektikli aletle işim bittiyse mutlaka fişini çekiyorum, oturmadığımız odaların veya yerlerin ışıklarını kapatıyoruz. Klozetin sifonuna 2.5 litrelik su dolu pet şişe koydum. Daha az su ile tuvaleti temizliyoruz.

- Gün içerisinde yanımda çok para tutmuyorum. Maksimum 10 Lira. Bu haliyle para harcama isteğimi azaltıyor.

- Kredi kartı kullanmıyorum. Bu otomatikman beni aylık 100lerce lira tasarruf yapmamı sağlıyor...

Yatırım için;

- Nakit para nakit olarak kaldığında mutlaka harcanıyor. Bu yüzden mutlaka gram altın alıp kenara koyuyorum.

- Vadeli mevduata yatırıyorum. Mevduatın süresi dolmadan da parayı çekmediğim için sorun olmuyor.

- Arada ufak udak iddaa oynuyorum. 10 liralık kuponum 30 lira veriyor ama düzenli alıyorum.

- Forex ve borsaya karşı bir merakım var, bir süredir kurcalıyorum. Ücretsiz Forex hesabı açıp ufak udak deneme yapabileceğim bir yer önerirmisiniz?

Şimdilik bu kadar gibi. Sizlerin de tasarruf ve yatırım yöntemlerini alayım. Güzel bir çalışma olabilir belkim...

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

yatırım kısmına katılmıyorum.

birincisi iddaa kime ne kazandırmış. eğer hep kaybedecek olsalar neden öyle bir kurum var.

vadeli mevduatta parayı kullanamazsın istesende ama yatırım en iyi piyasayı takip ederek olur.

kadınların gün e girmeside aynı mantıkdır. para atıyorum her ay 50 tl verirsin 12 kişiysen o para toplu eline 12 ay sonra gelir.

bak bir ara altın düştü altın almak yatırımdı ama sen 12 ay bekle. bence anlamsız.

borsa için birşey diyemeyeceğim.

para tasarrufuna gelince. size aylık bir çizelge gönderiyorum inceleyin

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek

o degilde imzandaki laf kadina iltifatmi yapiyon hakaretmi ediyon düsündürttü.

editt// ben bisikletle ise gidip geliyorum ortalama 9 km (gidis gelis). zinde kalip yolu bedavaya getiriyorum.

piskopatix tarafından 17/Kas/14 22:53 tarihinde düzenlenmiştir

instagram.com/macrlz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Tasaarruf konusunda çalışıyorum fakat bir türlü uygulamaya koyamıyorum. Özellikle sigarayı bırakmak ve aylık istanbul kart yüklemem gerektiği konusunda bayağı düşünüyorum ama nedendir bilinmez uygulayamıyorum.

Sigaraya aylık verdiğim para 800 - 900 lira kadar. Yola aylık verdiğim para da 200 - 250 kadar.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

http://speedy.sh/yhQNZ/10-Iktisat-30-gunluk.xlsx

burada konu şu aylık harcamlarınızı bir sayfa içinde görmek aynı sayfayı boş haliyle çıkarıp

birden fazla kazançlarınız varsa onuda bu listeye yazıp sonrada hangi işten ay gün hafta içinde ne kadar kazanç sağladın bakabilrisin

ben aza indirdim excel olduğundan kendinize göre düzenleyin. aynısının yıllık diye yaptım şimdi.

örnek teşkil etsin diye

http://speedy.sh/4SwHm/10-Iktisat-30-gunluk.xlsx

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    piskopatix bunu yazdı

o degilde imzandaki laf kadina iltifatmi yapiyon hakaretmi ediyon düsündürttü.

editt// ben bisikletle ise gidip geliyorum ortalama 9 km (gidis gelis). zinde kalip yolu bedavaya getiriyorum.

İlk cümle için;

Neden üstüne alındın bebeğim?

İkinci cümle için;

Bisiklet zor ya, yürümek daha iyi gibi geliyor bana

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
Toplam Hit: 795 Toplam Mesaj: 7