Temlik Nedir? Ne Yapabilir Bana ?
-
s.a. sayın üyeler,
ismini zikretmek istemediğim ve neredeyse ben gibi her öğrencinin başının belası olan bir bankadan 5 yıl önce kredi kartı aldım. Nitekim kullandım yatırdım kullandım.. bir müddet sonra kullanamadan yatırmaya başladım asgarisini.. sonra asgarisini de yatıramaz oldum. en son 1,5 yıl önce falan(2 yıla yaklaştı ama) hiç para yatıramadım. toplam borcum 420 lira falandı. 2 3 aya bir avukatlık bürosundan arayıp ya yatır ya da yarın hacize gelicez diyolar. 2 senedir avukata anlatamadım. taksit yapın ya da faizi durdurun 3 4 ay sonraya bi gün verin yatırayım diyorum hepsini birlikte yatır diyolardı. en son dün aradılar ya bugün hepsini yatır ya da TEMLİk edicez devlete dediler. bu arada 925 lira olmuş borcum.
sormak istediğim şey bu temlik nedir? ben şu an öğrenciyim bi işte çalışmıyorum. babam da emekli memur maaşının tamamı zaten krediye kesiliyor. bu temlik resmi olarak ne gibi problemlere neden olur? ben borcumu inkar etmiyorum fakat bi kolaylık sağlamıyolar. ilerde resmi bir göreve başlayacağım temlik yüzünden bir sıkıntı doğar mı hani sicile işleme falan?
-
hocam bildiğim kadarı ile açıklayayım temlik etme yani "a" kişisinin "b" kişisine borcuvar "b" kişisi alacağını "c" kişisine devrederse yani budurumda "a" kişisinin borcu artık "c" kişisine olursa "b" kişisi alacağını "c" kişisine temlik etmiş olur
ha seninkiyle bu birebirmi dersen seninki kesin konuşmayım ama işi devlete devrediyorlar yani haciz borcun hacizle karşılanamaması durumunda hapis cezası olabilir tabi bi hukukçu sana daha doğru cevap verecektir
ha bide iş mahkemelik olursa onlar kazanır bide icra masrafıyla mahkeme masrafınıda sana ödetirler heralde ama bunlar seni korkutmasın çünkü ben hukukçu değilim sadece bildiğim kadarı ile tahminimi söylüyorum yazdıklarımı kesin görme
-
kartım yok derdim yok . bu bankaların hepsi aynı bokun değişik renkleri anlayın artık bunu
-
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------
s.a. sayın üyeler,
ismini zikretmek istemediğim ve neredeyse ben gibi her öğrencinin başının belası olan bir bankadan 5 yıl önce kredi kartı aldım. Nitekim kullandım yatırdım kullandım.. bir müddet sonra kullanamadan yatırmaya başladım asgarisini.. sonra asgarisini de yatıramaz oldum. en son 1,5 yıl önce falan(2 yıla yaklaştı ama) hiç para yatıramadım. toplam borcum 420 lira falandı. 2 3 aya bir avukatlık bürosundan arayıp ya yatır ya da yarın hacize gelicez diyolar. 2 senedir avukata anlatamadım. taksit yapın ya da faizi durdurun 3 4 ay sonraya bi gün verin yatırayım diyorum hepsini birlikte yatır diyolardı. en son dün aradılar ya bugün hepsini yatır ya da TEMLİk edicez devlete dediler. bu arada 925 lira olmuş borcum.
sormak istediğim şey bu temlik nedir? ben şu an öğrenciyim bi işte çalışmıyorum. babam da emekli memur maaşının tamamı zaten krediye kesiliyor. bu temlik resmi olarak ne gibi problemlere neden olur? ben borcumu inkar etmiyorum fakat bi kolaylık sağlamıyolar. ilerde resmi bir göreve başlayacağım temlik yüzünden bir sıkıntı doğar mı hani sicile işleme falan?
Bu hukuk terimini bilmiyorum; fakat kredi kartları bürosu mu ne diye bir şey var, oraya intikal ettirildiğinde, minumum 5 yıl olması lazım, hiçbir bankadan kredi kartı ya da başka türlü kredi alamıyorsun, bir tür kredi siciline işleniyor... -
temlik alacağın başkasına devredilmesidir.
kısaca avukat ben artık uğraşamam artık senle demiş
resmi olarak ilerde iş yapacağın zaman karşına çıkar
böyle daha iyi olmuş senin için bırak devlete borçlan
sigortalı bi işe başlayıncada maaşından 1/4 olarak keserler
rahat rahat ödersin fazla bişey değilmiş zaten
tebligat felan gelirse icraya dairesine gidip dosyana bi mal beyanı ver bişi olmaz
-
cevaplar için tşk. göreve başlasam zaten bi meblağ değil ama şimdi para yok imkan yok ödeyemiyorum.. inş resmi bi sıkıntı çıkarmaz başıma.. şimdi anladığım kadarıyla avukat devlete gidip ben alamıyom sen al diyo demi? peki bu borcumda bi artış söz konusu olur mu? devlet süre veriyo mu ödemek için ya da taksit yapar mı devlet?
-
git başka bir bankadan 1000tl kredi al , nüfus kağıdını gösterene verirler o kadar krediyi sonra işte 100-150 artık neyse ödersin 1 senede fln anca ödersin
-
xzxz bunu yazdı:
git başka bir bankadan 1000tl kredi al , nüfus kağıdını gösterene verirler o kadar krediyi sonra işte 100-150 artık neyse ödersin 1 senede fln anca ödersin
-----------------------------usta öğrenciyim. resmi olarak ispatlayabileceğim kuruş gelriim yok. kim verir krediyi :s varsa öyle veren banka hemen alırım