Tercih Sıraları Hakkında
-
Selamlar Arkadaşlar
Tercih yaparken sırası önemi oluyo mu ?
Yani 1. sıraya istanbul yazmayla,25.sıraya istanbul yazma arasında fark var mı ?
-
sen
itü'ye gitmek istiyorsun diyelim ama ilk sıraya kars bilmem hangi bölümü yazıyorsun itü'yü 2-3-4-5 bi sıraya atıyorsun :W
değerlendirme ilk tercihten başlar ilk tericihin kars'a şartlar uyuyorsa puanın tutuyorsa direk oraya atarlar istediğin yer yalan olmuş olur
anladın demi :F
-
Kreyzi bunu yazdı
sen
itü'ye gitmek istiyorsun diyelim ama ilk sıraya kars bilmem hangi bölümü yazıyorsun itü'yü 2-3-4-5 bi sıraya atıyorsun :W
değerlendirme ilk tercihten başlar ilk tericihin kars'a şartlar uyuyorsa puanın tutuyorsa direk oraya atarlar istediğin yer yalan olmuş olur
anladın demi :F
yani itü'yü 30'a yazsakda bişey farketmiyor ?
ilk 29'da hiçbiyer tutmadı 30'uncu tuttu diyelim.
itü'yü 1'e yazmakla 30'a yazmak arasında fark yok o zmaan
tercih sırasının önemi yok yani dimi ?
saybirs tarafından 29/Eyl/12 13:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Bir yere gideyimde artık ne olduğunu önemsemiyorum , ektercihte et ve ürünleri teknolojisi diye bi bölüm bile yazdım yav , birde bu ek yerleştirme klavuzunda kontejanlarla ilgili bazı bölümlerde puanlar yazmıyor yani ilk yerleştirmede aldığı en son öğrencinin puanı falan yazmıyor onlar ne ayak?
-
Lotus bunu yazdı
Bir yere gideyimde artık ne olduğunu önemsemiyorum , ektercihte et ve ürünleri teknolojisi diye bi bölüm bile yazdım yav , birde bu ek yerleştirme klavuzunda kontejanlarla ilgili bazı bölümlerde puanlar yazmıyor yani ilk yerleştirmede aldığı en son öğrencinin puanı falan yazmıyor onlar ne ayak?
o puanlar muhtemelen universitenin sayfalarinda yaziyordur. -
Örneğin 1.sıraya puan olarak diğerlerinden daha düşük bi yer yazdıysan alttaki tercihler ölü tercih konumuna gelir.
Yani aynı bölümleri tercih ettiğini varsayalım;
1-Kars
2-İstanbul
yazdığında İstanbul'un puanı Kars'tan yüksek olduğu için İstanbul ölü tercih konumuna gelir. Geçmiş yıllara göre puanları en yüksekten en düşüğe doğru sırala işte.
-
kütahyaya gelin la eve çıkalım
-
Lotus bunu yazdı
Eğer ki puan yerimde " --- " varsa o bölüm o üniversitede yeni açılmış demektir .
Ayrıca eğer ki ilk 29 sıran tutmadı 30. sıradaki İTÜ tutuyorsa o gelir . İlk başlara gitmek istediğin yerleri yaz . -
Bana herkes yok ölü tercih yapıon yok şöyle yapıyon böyle yapıyon dediler.Tercih listemde ilk sıralarda istediğim okullar vardı sonrasıda istediklerim ama daha az istediklerim :D ve daha az istediklerimin puanları daha yüksekti falan yani sıranın bir önemi yok sadece sen hangi yeri daha çok istiyorsan orayı yaz diyelim itüyü çok istiyorsun ama başa ege üni yazmışsın 2.ye itü ve ege tutuorsa direkt ege gelir istediğin yer gelmez olay bu ölü tercih falan diye bişi yok işte.
al abi bak mesela karman çorman listem :D
http://www.tahribat.com/Forum-Son-Tercih-Listem-Ne-Diyorsunuz-162626/
dyrnade tarafından 29/Eyl/12 19:26 tarihinde düzenlenmiştir -
puanı en çok olanı en üste yaz ki tutarsa o tutsun tutmazsa 2. sıraya bakırı 3e baklır sonra .... öyle gider
ama sen 1 sıraya en ktü üni yi yazarsan o onu kazanırsın daha üsttekielre bakılmaz