folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Termal Macun Olarak Mayonez Kullanmanın Performansa Etkisi

Termal Macun Olarak Mayonez Kullanmanın Performansa Etkisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Başta hız aşırtma tutkunları olmak üzere işlemcisinden yüksek performans almak isteyen kullanıcılar için soğutma büyük önem taşıyor ve bu noktada soğutucu ile birlikte, işlemciyle soğutucu arasındaki ısı transferinin daha efektif gerçekleştirilmesine olanak tanıyan termal macun da büyük önem taşıyor. Günümüzde piyasada farklı markalara ait onlarca çeşit termal macun bulunuyor ve formüllerindeki farklılığa ve direnç seviyelerine bağlı olarak bu macunlar farklı performans değerlerine imza atabiliyorlar. Hardware Secrets sitesi, termal macun testinde farklı bir yöntem izlemiş ve alternatif seçenek olarak özellikle hızlı tüketim gıdalarda olmazsa olmaz soslardan biri olan mayonezi de teste ilave ederek ilginç bir karşılaştırma gerçekleştirmiş.

Ölçümlerin %100 yük altında çalıştırılan Intel Core i7-860 işlemci kullanılarak yapıldığı testte sonuç tablosunun, oda sicaklığı ve yük altındaki işlemci sıcaklığı ölçülerek aradaki farkın hesaplanmasıyla oluşturulduğunu görüyoruz. Hazırlanan tabloya göre termal iletken olarak mayonez, piyasada satılmakta olan çok sayıda ünlü termal macuna kıyasla benzer ya da daha iyi sonuçlara imza atmayı başarıyor. Tabi bu noktada bilinmeyen faktör ise mayonezin ne kadar sürece boyunca bu etkisini sürdürebileceği zira gerçek termal macunları farklı kılan en büyük kriterlerden biri de hiç şüphe yok ki verimliliğin  korunabildiği en yüksek kullanım süresi oluyor. Çalışmanın sonuçlarına ve mayonezin performans değerlerine bakmak için adres;

Kaynak : http://www.donanimhaber.com/sogutucular_fanlar/haberleri/Termal-macun-olarak-mayonez-kullanmanin-performansa-etkisi.htm

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

cohocolate ne yahu, %75 çıkmış. çikolata mı yoksa :)

mayonez deneyen varmı, benimkinde hiçbişey yok, fan elektrik süpürgesi gibi ötüyor

///______________
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frank
    Frank's avatar
    Erkek

aynen yazının ortasında dedim mayonez 3 günde kurur gider, organik malzeme sonuçta diye:) sonuna eklemişler

Bi ara ne sebeptendir bilmem termal macun bulamıyorduk, onun yerine çoktur diş macunu kullanmıştım.

Tüm sıkıntı ve üzüntülerin kaynağında iradenin arzuları vardır; çünkü tatmin edilmemiş bir arzu bizi özlemle dolu olarak bırakır, tatmin edilen bir arzunun yerine bir yenisi alıncaya kadar da can sıkıntısı yaşarız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

direk lehim yapsak nasıl olur

memento mori.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Islemcının uzerındeyken komple erıtıp dırek sogutucuyu oturtmak gerek.

Sokerken sorun olur veyaıslemcıye zarar verılebılır

www.kriptopedi.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

hacı benim pc nin açılırken kasadan çıkan sesin videosunu çekeyim pancar motoru gibi ama 3 -5 dk sonra kendine geliyor. yada şamar oğlanı gibi kasaya vurunca kendine geliyor bu ses nereden geliyor güç kaynağındaki fandan mı geliyor? bunun çözümü nedir anlamış değilim::S

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek
    Vazelin falanda deneyin :D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Erkek

mayonez zamanla kuruyor bunuda göz önünde bulundurmak lazım

http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

bende biryerde termal macun yerine sperm sürün koyun diye okumuştum denemedim :D

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jon6
    jon6's avatar
    Erkek
    anakara bunu yazdı:
    -----------------------------

bende biryerde termal macun yerine sperm sürün koyun diye okumuştum denemedim :D

-----------------------------
    :D ben hiç denemeyeyim kanka o zaman, işlemci buz tutar ahah
Toplam Hit: 1799 Toplam Mesaj: 10