Terminal Server"In Donanıma İle İlgili Bir Soru...
-
selam dostlar...
bu aralar iş yoğunluğu nedeniyle kafam durma noktasında:)
hemen olaya girip sorumu sorayım...
40 bilgisayarlık bi labaratuar düşünün. Muhasebe programını pclere yaymak için Terminal Server (2003-Server) kurmayı düşünüyorum.
TERMİNAL'in PC'sinin Donanım gereksinimi sizce nasıl olmalıdır ???
-
valla hocam terminal lisanlamasını düşünsen önce daha iyi olur.
-
muhasebe programı illa uzakmasaüstü ilemi calışacak?
40 client sistemi baya kasar çünkü...
4 işlemcili bi aletin üstüne 8 gb rame raid koyup denemeli :)
-
Herseyden once raid sart.Islemciden ziyade harddiskini daha fazla yoracaksin.Seagate in cikardigi 10.000 rpm lik disklerden al. Ben 15 client e paylastirdigim bir uygulamada 10.000rpm hdd ile super performans almistim.Yani sizin is biraz abarti duruyor saglam bir server cakacan mecburen. + Lisans isi :) Tuzlu olacak biraz.
-
Evet öncelikle lisans işini halletmemiz gerek. Üniversiteye bağlı bir Eğitim yeri olacak burası onun için Lisans önemli. Proje daha fikir aşamasında olduğu için ayrıntıları bilemiyorum ama ben size bi sorayım dedim:)
Rene ve ComputerWolf sağolasınız dostlar cevabınız için. Fikiri bi Proje dökeyim, yardımlarınıza ve fikirlerine yine ihtiyacım olabilir;)
-
en az 8 gb ram olmali
ve 100 mbps hiz sana yetmez donmalar yasarsin cok. 1 gbps network altyapi yapmalisin. heleki logo gibi bi program kullanacaksan..
hp nin serverlari isini gorur..
ve terminal server kullanacaksan lisans sart hocam..
-
Evet hocam Logo benzeri bir program... Dediklerinizi not alıyorum kendim de böyle düşünmüştüm zaten... duruma göre bi proje çıkarıp sunacağım bakalim. sağolasınız dostlar bilginize sağlık. ;)
-
hocam lisans önemli işlemci ve rami yüksek yap sıkıntı yaratmasın .iş bittikten sonra çıkan malıyetı buraya yazarsan sevınırım
-
40 tane client.
Tek veritabanı.
Tek bir server.
O iş zor gibi be hacım :)
-
ağ dışından mı bağlayacaksın hocam? yani noktadan noktaya uzakmasaüstü ile bağlayacaksan telekoma ödenecek her ay 472,00 YTL G.SHDSL ücretinide gözönünde bulundurmuşsundur umarım :)
-
Terminal serverı 30 güne bir kaldırıp yeniden kurarsan lisans derdin olmaz :)