Terminalde Aynı Anda İki Program Açabilirmiyiz?
-
linuxcu müridler sorum başlıkta olduğu gibi "Terminalde aynı anda iki program açabilirmiyiz". yardımlarınızı bekliyorum
-
tam olarak ne istiyorsun bir programın çıktısını öbür programda kullanmak mı yoksa iki programda aynı anda çalışıp ikisininde çıktısını tek terminalde görmek yada biri çalışırken daha sonra öbürünü çalıştırmak mı?
eger son dedigimse terminaldeyzen ctrl+z ye basarak programı durdur ve hemen ardından "bg 1 " yaz bu demin durdugun programı arka plana atarak çalıştırıcak ve sende digert istedigin programı çalıştırırsın.bg 2 bg 3 ile istedigin kadarda gider
-
"iki programda aynı anda çalışıp ikisininde çıktısını tek terminalde görmek"
tam istediğim işte bu
-
screen de kullanabilirsin...
-
ne tür bir çıktı vericek bunlar?hangi uygulamalar neden ikisini bir arada görmen lazım bir söylesen?çünkü benim bildigim bir terminalde 2 ayrı application çıktısı yok varsa bende yeni ögrenicem.ama istedigin kadar tab acabilirsin
edit:yeah bahsedince aklıma geldi 1-2 kere kullanmıştım ama kurmak ve ayarmaası sorundu ve çöküyordu
-
2 tane python uygulamasını aynı anda çalıştırmaya çalışıyordum. ozaman sırayla çalıştırcam. riske girmeye gerek yok :)
-
abi o zaman şöyle yapsam
program1 & program2 en azından sırayla çalıştırsın:P
-
zaten sırayla çalıştırcam :) buda iyi fikirmiş :)