Termodinamik Soruları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Arkadaşlar yarın vizem var bu iki sorudan biri çıkacak :) hiçte çalışmadım ezber yapıcam yardımcı olursanız eyw duacı oluruz 

1- Bir piston silindir düzeneğinde başlangıçta 200kPa basınçta doymuş sıvı halinde 3kg su bulunmaktadır.Daha sonra suya ısı geçişi olmakta 

suyun bir bölümü buharlaşmakta ve piston yükselmektedir.Hacim 60 L olduğunda piston durduruculara dokunmaktadır.Isıtma işlemi basınç ilk haldeki 

basıncın 2 katı oluncaya kadar dewam etmektedir. Hal değişimini , doyma eğrilerinde göstererek P-V diyagramında çizin.Ayrıca

-Son halde sistemin sıvı fazındaki kütlesini 

-Son haldeki sıcaklığını 

-Hal değişimi sırasında yapılan toplamişi ve ısı geçişini hesaplayınız.

2-Pistonlu bir silindir düzeneğinde kesit alanı 0,01 m2 dir ve pistonun üzerindeki yükle beraber kütlesi 10 kg dır . Dışarıdaki atmosfer basıncı 90 kPadır.

Başlangıçta piston silindir içinde durduruculara oturmakta olup,silindirde 0,8 kg, 80 derece sıcaklıkta 0,2 metreküp su buharı-sıvı bulunan su karışımı 

vardır. Bu karışımın tamamı buharlaşıncaya kadar ısı verilmektedir.  gyer çekimi ivmesi =10 

-Hal değişimi P=sbt ve doyma eğrilerinin yer aldığı T-v diyagramında gösterin

-Başlangıçtaki kuruluk derecesini ve son durumdaki sıcaklığını bulunuz

-Hal değişimi sırasında yapılan toplam işi hesaplayın

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Son bir up yapayım , vay arkadaş hiçmi bilen yok bari yol-yordam gösterin

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

p-v diyagramı falan hmm sadece hatırlıyorum hocam bizimde geçti bu ders ben cc ile geçtim hallettim şükür..

ders notlarını çekip yollim mi?  ayriyetten p-t p-v diyagramları faz diyagramları falan hepsinin olduğu hocanın verdiği ve çıkar dediği ve çıktı diye hatırladığım sunum var ama baya fazla bildiğin hepsini inceleyip anlaman lazım ben unuttum gitti malesef  istiyosan uplim ders notum var anlamıyorum diyosan anlayan biri bakıversin artık yapıcam bişey yok

edit. ya şu 2.soruda 80 derece için tabloya bakılıyordu bize tablo vermişti hoca sonra ordan Vsıvı (Vf)yi buluyorduk sanırım hayy anasını hatırlasam çözücem de zorluyorum notları getirdim bakıyorum bi ihtimal çözerim keşke erken yazydın arar öğrenirdim tam teşkilatlı hocadan yada arkadaşlardan 1.sınıflardan falan..

edit: konuyu ben yeni görmüşüm birde o var daha erken uplayaydın hocam keşke :S

baktım şimdi hem kendi hemde kızlardan aldığım deftere az buçuk hatırlıyorum birleşmez hayatta hele bu saatte k.bakma hocam notları uplamıyorum çok fazla tek tek bakman lazım oda bi işine yaramaz diye düşünüyorum

Toplam Hit: 1891 Toplam Mesaj: 3