Tescili Bizde Olan Markanın .Com Domainini Geri Alma?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S-E-R-H-A-T
    S-E-R-H-A-T's avatar
    Erkek

hocalar en klasik sorulardan biri. başımıza geldi. marka tescili bizde olan markamızın com uzantısı bilindik bi net şirketi tarafndan reglenmiş. com.tr si bizde. kısa ve net olarak .com u onlardan alabilirmiyiz? evet ise nasıl?

şeyini şeyettiğimin şeyi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

alamazsınız.

.com domainlerde önce gelen alır kuralı vardır.
    Fakat dilerseniz mahkeme ile şansınızı deniyebilirsiniz.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Alamazsınız hocam ...

.com.tr onlarda olsaydı paşha paşha alırdınız :) ama direkt .com biraz evrensele ve herkezın alabılecegı oldugu gıbı hak sahıbı de ilk alandır....

Mahkemeyle şansını deneyebılırsınız kanun vs degıstıyse ama bu ne kanunlara ne de mantıklara uygun degıl cunku .com un esprisi budur ...

Sanırım tek yapabılecegınız sonucta domaının bedelı 15 - 20 TL arası , adamın ıstedıgı tutarla sızın verecegınız tutar arasında bır kopru olusturup :D

Orta yolu bulmak :)

İmza YOK !!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Eğer ki size karşı bunu kullanırlarsa mahkemeye başvurup alabilirsiniz. Örnek veriyorum bu adreste bizim adımız kullanılarak müşteri kitlem yanıltılıyor. Veya bu siteyi alan kişi bize yüksek meblağ isteyerek satışını istiyor. Aksi takdirde kötüye kullanım yapacağını söylüyor. Veya sitede sizin adınızı lekeleyen içerik mevcut ise geri alabilirsiniz. Ancak adamlar sizinle alakasız bir içeriği varsa. Hatta içeriği yoksa bu domaini alamazsınız. Uzlaşma yoluna gitmenizi tavsiye ederim. Ben markamı tescil ettim uygun bir fiyat verirseniz markamın .com domainini almak istiyorum diyerek adamlara gitmenizi tavsiye ederim. Veya domaini birey gibi görünüp alabilirsiniz. Fiyat düşecektir bu durumda. Ama adam satmak istemez. Projem var der. Siktir git der. Hiçbir şey yapamazsınız. Google a .com domain marka mahkeme felan diye aratarak detaylı bilgi alabilirsin. Yada bir adet bilişim hukuku konusunda uzmanlaşmış avukat sorularına cevap verecektir. Bildiklerim bu kadar umarım yararlı olabilmişimdir.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://kanald.com.tr/  ile http://kanald.com u bir karşılaştır. tamamen iki farklı alan. hatta sol tarafta mahkeme kararı bile var. Bir incele bakalım. Mahkemeye veren tv kanalı ama kaybetmiş. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam önce gelen önce alır kuralı falan işlemez tescilli marka ise

Eğer adamın domaini boşta, az kullanılan yada bir iki senelikse Alırsın domaini

Icannın domain dispute policy sayfalarındakileri oku

http://www.icann.org/en/help/dndr/udrp

2000 dolara fln malolur, birkaç yere ücret yatırman lazım

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

surec su sekilde isler;

oncelikle .com domainin kayit tarihi senin tescil tarihinden onceyse alman cok zor zira adam senin marka tescilinden once kayit ettirdigi icin sana vermezler

diyelim ki senin tescil isleminden sonra domaini aldi diyelim domaini senin markanla ayni isi yapiyor olmasi gerekiyor veya senin markani kotuluyor veya karaliyor olmasi gerekiyor

eger domaini satiyorsa fiyatini sordugunda fahis fiyat istiyor olmasi gerekiyor ki

o zaman wipo ya basvurup domaini almaya calisabilirsin. bu da sana en az 2000$ dan basliyor diye biliyorum

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S-E-R-H-A-T
    S-E-R-H-A-T's avatar
    Erkek

eywallah hocalar çok teşekkürler

tbt yi seviyorum yav..

şeyini şeyettiğimin şeyi
Toplam Hit: 1291 Toplam Mesaj: 8