Tesla 100 Yıl Önce Buldu Intel Şimdi Sahipleniyor
-
http://www.veteknoloji.com/kablosuz-sarj-geliyor-56215--.html şurdaki haberde intel kablosuz şarj etme ve elektriği
kablosuz iletmenin yolunu bulduklarını iddaa ederek ! 2013 yılında seri üretime geçeceklerini duyurmuşlardı

Halbuki Nikola Tesla yaklaşık 100 yıl önce emsali deneylere imza atarak elektiriği km'lerce uzağa transfer edebilmişti
Aslında teknoloji yüzyıl geridenmi takip ediliyor yoksa bize sunulan bildiğimiz teknoloji, bilinmiyenin %10'mu

-
ben de tam diyecektim ki kablosuz elektrik mi
evet o imiş
-
faraday indüksiyon yasası değilmi o
bayağı bildiğin ilkokul deneyi :|
-
4-5 yıl önce okumuştum bu haberi. intel o zaman yaptığını söylemişti zaten. daha seri üretime geçememiş anlaşılan. ayrıca bilnen bir şey ki bu. bana da iki tane belli sarımda bobin verin ben de size kablosuz olarak elektriği ileteyim :)
bunun patenti teslaya ait bildiğim kadarıyla
-
ahahaha :D
çok güldüm..
tesla zamanında 40 kilometreden 25adet ampülü yakıyor hiç bir kablo vs. olmadan..
ahh ahhh.. hayatın harcadığı adamların başında geliyor bu aq
hepsi bu orospu çocugu yüzünden ya... http://tr.wikipedia.org/wiki/J.P._Morgan
baristbt tarafından 02/Eyl/12 15:03 tarihinde düzenlenmiştir -
yapar abim bu açıdan bakarsak festo da ilk çağda bulunan peunamatic ki sahiplenmiştir
-
linkteki haberde "Geçen yüzyılın başında ünlü fizikçi Nikola Tesla bu problemi çözdüğünü ve dünyayı güvenli, kablosuz ve sonsuz temiz enerjiyle besleyebileceğini iddia ediyordu" sonsuz ibaresinin gerçekçiliği var mı ?
-
vay anasını işe bak sen.. nikola tesla ya hiçbir zaman hakkettiği saygı gösterilemedi zaten.... icadını da üstlenirler..
-
unbalanced bunu yazdı
4-5 yıl önce okumuştum bu haberi. intel o zaman yaptığını söylemişti zaten. daha seri üretime geçememiş anlaşılan. ayrıca bilnen bir şey ki bu. bana da iki tane belli sarımda bobin verin ben de size kablosuz olarak elektriği ileteyim :)
bunun patenti teslaya ait bildiğim kadarıyla

şimdi manyetik akıyı bulalım(bunun karışık gözüktüğüne bakmayın B*A diye düşünün yeter)

sonrada phi yi faraday yasasında yerine koyalım

(N burada sarım sayısı epsilon oluşan gerilim)
phi B ye bağlı , B I ya bağlı
I zamanla değişirse B de değişir be değişirse phi de değişir
son denklemde bize derki phi nin zamanla değişimi bize gerilim oluşturur
patanti teslayamı ait kime ait bilmiyorum ama
olayı keşfeden faraday yani fikrin sahibi faraday
fizikte de faraday-lens yasası olarak geçer
sanırım samsung s3 ün kablosuz şarj olan bir sürümüde çıkacaktı öyle birşeyler dolanıyordu nette