folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Text Ve Textarea Sınırlandırma Komutu İle Alakalı Bir Sorun.

Text Ve Textarea Sınırlandırma Komutu İle Alakalı Bir Sorun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

selam arkadaşlar bir sornum var

şimdi forum yazıyorum ve

<input type="text" name="bilmem_ne" size="24" maxlength="20">

max length kısmı ile text içine 20 den fazla karakter almamasını sağlıyorum fakat bir sorunum var

<textarea name="bilmemne2" rows="6" cols="36"></textarea>

textareadya koyuyorum bu kodu aynen ama işlemiyor acaba textareada karakter sayısını sınırlandırabilmek için bir kod varmı ? javascript falan var ama onu kullanmak istemiyorum kısa bişey olsa mantığını daha çabuk anlarım ?

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KIZILYILDIZ
    KIZILYILDIZ's avatar
    Erkek

<html><head>
    <script language="JavaScript">
    function kontrol() {
    sayisi = 10
    if (not.value.length = sayisi) {
    not.value = not.value.slice(0,sayisi - 1);
    }
    }
    </script></head>
    <body>
    <textarea id="not" onKeyDown="kontrol();"></textarea>
    </body></html>

ben bunu yapmıştım en kısa olarak bu işler. scriptsiz html kodlarıyla yapılamıyo malesef textarea tagında.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    evallah kızılyıldız sagolasın.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek
    Asp için falan üyelikteyse mesela register.php ye yönlendiriyosa onu adam denyoyla yapınca limitleri aşıyo bildim tavsiye etmem onun icin eğer böyleyse bence ikinci sayfada kontrol et

The king is bleeding.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rawkmetal
    Rawkmetal's avatar
    Erkek

maxlength="280" hajım bunun sınırlaması lazım benim iletişim zımbırıtısında çalışıo =)

<textarea class="InPutBoX" maxlength="280" size="20" name="nediyorbudallama" ROWS="5" cols="50">
    </textarea>

bu şekilde sınırlıo hajım

dünya yan geldi. dalganıza bakın...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    yok abü karakterler devam ediliyor yazılmaya ama belkide sadce 280 karakter gidiyordur diğerleri gitmiyordur bunu bilmiom bak :D

Toplam Hit: 1398 Toplam Mesaj: 6