The Expanse - Oneri
-

Bilimkurgudan hoslaniyorsaniz bir nebze ilginizi cekebilecek bir seri su ana kadar 6 sezon yayinlanmis ama devami gelir. Ayni isimdeki kitap serisini referans alarak ilerliyor. her sezonu bir kitabi anlatmiyor ama 6. Sezona gelene kadar kitap-sezon olayini dengelemisler. Sanirim 9 kitaplik bir seri tam emin degilim.
Gelecekte insanoglu marsi kolonilestirmis ve ayni sekilde uzayda istasyonlar kurmuslar ve buralarda yasiyorlar. Kusaklilar, marslilar ve dunyada olanlar, kendi aralarinda hep bir catisma icindeler. Mars ve dunyadakiler daha ileri seviyedelerm kusaklilar temel ihtiyaclarini gidermekte zorlandiklarindan diger ikisi kadar gelisememis ve uluslasamamislardir. Farkli fraksiyonlara ayrilmis kabileler bicimindeler. Marslilar ise surekli bir savas hali durumu oldugu icin teknolojik olarak kasmislar savas makinalari ust duzey, dunyadakiler ise her zaman ki gibi iktidar meraklisi siki dassagi denk kisiler ama halk perisan durumda. Sonra ver elini entrika, savas, kesif vs...
Supriz bozan olmasin diye konusuna fazla giremiyorum ama coklu evrenler uzay temasi seven kisiler icin guzel dizidir. Arada fizik kanunlari konusunda sapittigi yerler var ama goze batacak derecede degil, genel konu islenisi guzel. Sikis sokus muhabbeti o adam bu adama sapladi muhabbeti yok. Gozunuze soka soka escinsel karakterler yerlestirilmemis bir dizidir.
Bir battlestar galactica havasi beklemeyin o kadar degil ama bilimkurgu seviyorsaniz sizi uzmez.
Amazonda ve malum ortamlarda bulunmaktadir.
-
Amazon prime var. Bakalım. Bilim kugu severim.
Tşk
*
Başka önerileri olan varsa iyi olur. Durağan değil aksiyon içerirse dadından yenmez...
-
-
ilk 4 sezonu tamamladim keyifliydi
-
Bilim kurgu tavsiyesi olarak "SİLO" izlenir. Dizinin başları biraz yavan olsa da devamı baya heyecanlı. 3. Sezonu bekleyemeyip gidip kitap serisini aldım, çoluk çocuk bokuna daha onu da okuyamadım aq. Evlenmeyin, çocuk yapmayın hiç bi boka zaman kalmıyor
-
periperal diye bir dizileri vardı o güzeldi sanki niye iptal ettiler bilmiom
dizi konusu açılmışken hanımla dextera bakıyoruz lan ne güzel adamlar her sezon 12 bölüm çekmişler zamanında çekmişler
şimdi sikikler 2-3 senede bir sezon oda 8 bölüm dizi çekiyorlar
onuda yeni sezon çıkınca olay neydi kim kimdi ne oldu ne bitti hatırlamıyorum
-
3. sezonda mı ne dizi galaksi içinde kayboldu sürekli birbirlerine atıyorlardı topu sonra izlenmez diyip bıraktım
-
antivir-US bunu yazdı
Bilim kurgu tavsiyesi olarak "SİLO" izlenir. Dizinin başları biraz yavan olsa da devamı baya heyecanlı. 3. Sezonu bekleyemeyip gidip kitap serisini aldım, çoluk çocuk bokuna daha onu da okuyamadım aq. Evlenmeyin, çocuk yapmayın hiç bi boka zaman kalmıyor
Bu seriyi oneren cok oldu bir bolumu tamamlayamamistim o donem yogunlugum vardi, oyle kenarda kaldi sonra da unuttum. bu bitince siloya bakacagim