The Expanse - Oneri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

Bilimkurgudan hoslaniyorsaniz bir nebze ilginizi cekebilecek bir seri su ana kadar 6 sezon yayinlanmis ama devami gelir. Ayni isimdeki kitap serisini referans alarak ilerliyor. her sezonu bir kitabi anlatmiyor ama 6. Sezona gelene kadar kitap-sezon olayini dengelemisler. Sanirim 9 kitaplik bir seri tam emin degilim.

Gelecekte insanoglu marsi kolonilestirmis ve ayni sekilde uzayda istasyonlar kurmuslar ve buralarda yasiyorlar. Kusaklilar, marslilar ve dunyada olanlar, kendi aralarinda hep bir catisma icindeler. Mars ve dunyadakiler daha ileri seviyedelerm kusaklilar temel ihtiyaclarini gidermekte zorlandiklarindan diger ikisi kadar gelisememis ve uluslasamamislardir. Farkli fraksiyonlara ayrilmis kabileler bicimindeler. Marslilar ise surekli bir savas hali durumu oldugu icin teknolojik olarak kasmislar savas makinalari ust duzey, dunyadakiler ise her zaman ki gibi iktidar meraklisi siki dassagi denk kisiler ama halk perisan durumda. Sonra ver elini entrika, savas, kesif vs...

Supriz bozan olmasin diye konusuna fazla giremiyorum ama coklu evrenler uzay temasi seven kisiler icin guzel dizidir. Arada fizik kanunlari konusunda sapittigi yerler var ama goze batacak derecede degil, genel konu islenisi guzel. Sikis sokus muhabbeti o adam bu adama sapladi muhabbeti yok. Gozunuze soka soka escinsel karakterler yerlestirilmemis bir dizidir.

Bir battlestar galactica havasi beklemeyin o kadar degil ama bilimkurgu seviyorsaniz sizi uzmez.

Amazonda ve malum ortamlarda bulunmaktadir. 

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Amazon prime var. Bakalım. Bilim kugu severim.

Tşk 

*

Başka önerileri olan varsa iyi olur. Durağan değil aksiyon içerirse dadından yenmez...

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Su sikindirik dizi gibi bitmez umarım

Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

ilk 4 sezonu tamamladim keyifliydi

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Bilim kurgu tavsiyesi olarak "SİLO" izlenir. Dizinin başları biraz yavan olsa da devamı baya heyecanlı. 3. Sezonu bekleyemeyip gidip kitap serisini aldım, çoluk çocuk bokuna daha onu da okuyamadım aq. Evlenmeyin, çocuk yapmayın hiç bi boka zaman kalmıyor 

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

periperal diye bir dizileri vardı o güzeldi sanki niye iptal ettiler bilmiom 

dizi konusu açılmışken hanımla dextera bakıyoruz lan ne güzel adamlar her sezon 12 bölüm çekmişler zamanında çekmişler

şimdi sikikler 2-3 senede bir sezon oda 8 bölüm dizi çekiyorlar

onuda yeni sezon çıkınca olay neydi kim kimdi ne oldu ne bitti hatırlamıyorum

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

3. sezonda mı ne dizi galaksi içinde kayboldu sürekli birbirlerine atıyorlardı topu sonra izlenmez diyip bıraktım

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı

Bilim kurgu tavsiyesi olarak "SİLO" izlenir. Dizinin başları biraz yavan olsa da devamı baya heyecanlı. 3. Sezonu bekleyemeyip gidip kitap serisini aldım, çoluk çocuk bokuna daha onu da okuyamadım aq. Evlenmeyin, çocuk yapmayın hiç bi boka zaman kalmıyor 

Bu seriyi oneren cok oldu bir bolumu tamamlayamamistim o donem yogunlugum vardi, oyle kenarda kaldi sonra da unuttum. bu bitince siloya bakacagim

Toplam Hit: 605 Toplam Mesaj: 8
dizi the expanse expanse enginlik