Themeforest Mantığı Hk

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Birçok webmasterın başvurduğu kaynaklardan biri olan themeforest.net sitesi benzeri bir site yapmak için uğraşıyorum. Domainim ve hostingim mevcut. Ama bildiğim kadarı ile themeforest'dan bir tema yüklediğinizde tek domaine yükleebiliyorsunuz. 

Böyle bir sistem nasıl nasıl hazırlanır? Hazır şablonları filan varmıdır?

Para verip aldığım, topladığım veya hibe olarak aldığım toplamda 12.000 civarında scriptim oldu. Bazıları traş biliyorum ama arkadaşlık (ki bu arkadaşlık başlığı altında bile en az 20-30 türden arkadaşlık scripti var) emlak, online destek tarzında çok rağbet görebilen scriptler var elimde. Hepsini bir download klasörünün içine atıp da paylaşabilirim ama script başına 3-5 $ gibi basit rakamlardan başşlayan ve scriptin özelliği arttıkça da fiyatı yukarı doğru ayarlanabilir şekilde pazarlamak istiyorum.

Ayrıca siteye satış ortağı olanlarında script satabileceği bir platform düşünmek gerek sanıyorum. Sürekli ben download edemem sonuçta ve o yüklemelerden alınacak küçük komisyoncuklarla ufak bir birikim oluşabilir. 

themeforest tarzında bir sitenin sistemini çözmeye ve uygulamaya çalııyorum velhasılı...

Saygılar 

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackmir
    blackmir's avatar
    Erkek

internetten bulduğun arşivi 3-5$ gibi fiyatla satmayı düşünüyorsun ilginç...

Ama theme forest tarzında ortaklıkla özel kodlama scriptleri satabilirsin bak o olabilir..

"Sevin O seni her an yaşattığı için ." "Üzül O nu bir an yaşayamadığın için."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

blackmir bunu yazdı:
    -----------------------------

internetten bulduğun arşivi 3-5$ gibi fiyatla satmayı düşünüyorsun ilginç...

Ama theme forest tarzında ortaklıkla özel kodlama scriptleri satabilirsin bak o olabilir..

Scriptlerin hepsini internetten indirmedim yahu, bir kısmını indirdim. Nostalji olması açısından google amcanın ve facebookun ilk scriptleri vardı mesela. Artık arayınca pek bulunmuyor.

Benim sorum zaten bu ikinci cevap içindi. Yapılır doğru ama NASIL? Öğrenmek istediğim bu...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

themaforest çokda webmasterların örnek alacağı bir site değil herade :D

sitedeki ücretli tasarımları paso çalıyoruz :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

FOXXLY bunu yazdı:

Türkiyede yoktu da açmışlar yeni birkaç adet gördüm yapabilirsin elbette ama tasarımcıların hazır olucak yoksa themeforesta yükler siten boşta kalır ;)

null temalarda yükeleyemiyeceğin için tasarımcı ortağın olmalı çok fazla sonrada reklam ;) yoksa dediğim gibi themeforest tercih edilir.. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

zone bunu yazdı:

FOXXLY bunu yazdı:

Türkiyede yoktu da açmışlar yeni birkaç adet gördüm yapabilirsin elbette ama tasarımcıların hazır olucak yoksa themeforesta yükler siten boşta kalır ;)

null temalarda yükeleyemiyeceğin için tasarımcı ortağın olmalı çok fazla sonrada reklam ;) yoksa dediğim gibi themeforest tercih edilir.. 

Açılan sitelere baktım. Çok baştan sağma olmuş. Ayrıca birlikte çalışacağımız 4 kişilik ekibimiz var. Bunların 1 tanesi finansör diğer 3'ü tasarımcı...

Toplam Hit: 1222 Toplam Mesaj: 6