Thin Client Hakkında Bilgisi Olan?
-
Hocalar şimdi bi program için 500 tane pcsi olan biyere teklif vercem.
Adamlar thin client kullanıyomuş. benim programın bir servis dosyası var.
Hayatımda hiç thinclient görmedim, nasıl birşeydir bu?
Terminal lisans ile çalışıyormuş yani aklımda canlandırdığım remote desktop gibi bişey.
Benim programın herkezde servisi olmalı. Ama anladığım kadarıyla thinclientta servisler ortak kullanılıyor.
Bu aynen windows serverda aynı anda birden fazla kişinin remote desktop yapması gibi mi? session ve workstation mantığı böylemidir?
Yaygın kullanılıyor mu bu thin client, ben ilk defa rastladım da bi firmada.
-
Abi artık tüm firmalar thin client'a geçiyor, herşey merkezde tutuluyor, o cihazın üstünde çok basit bir işletim sistemi çalışıyor, genelde linux based ya da kendi sistemi, bir de üzerinde merkez sunucuya bağlanacak client yazılımı çalışıyor, domain gibi, yani sen thin clientta servis çalıştırsan bile, bir işine yaramaz, adam merkezdeki sunucuya login olup profilini alıp ona göre yine merkezde uygulama çalıştırıyor, thin clienta gelen sadece görüntü.
-
haci duruma göre windows ana terminal bi makina oluyor. senin userin oluyor o makinada. sana mal 200 dolarlık sadece remote client yapmaya yarayan bi alet veriyorlar sen o alet ile remote makinaya login oluyosun.
bi nevi remote desktop mantığı var ama çalışma şekli biraz daha farklı. herkesin kendi diski oluyor vs..
windows klasörleri filan ortak , program files ortak. programının user dizinlerine kurulu olması lazım yada usera göre configure edilebiliyor olması lazım. windows servisi yazmışsan 1 tane kurabilirsin. onu ortak paylaştırman lazım.
tagext tarafından 23/Kas/12 21:42 tarihinde düzenlenmiştir -
Thin Client üzerinde çalışan linux tabanlı 3-5 işletim sistemin çalıştığı, üzerindede senin durumda sadece open source rdp client çalıştıran bir cihaz.
Merkezdeki AD'nin üzerinde terminal services'e bağlanıyor herkez.
Sen aynı pc üzerinde senin servisin birden cok kopyasını çalıştırabiliyorsan oradada çalıştırırsın. Kendi pcne kur, 2 farklı remote desktop ile sisteme login ol, ikisinide ayrı ayrı takip edebiliyorsan onuda edersin.
Sanırım çaktın
-
bzm destek verdiğimiz uluslararası bir server'da bu şekilde çalışıyor . program birçok kullanıcının hizmetine sunulmuş şekilde çalışıyor. mail adresini verirsen biçok konuda yardımcı olabilirim : )
-
renegadealien bunu yazdı
Thin Client üzerinde çalışan linux tabanlı 3-5 işletim sistemin çalıştığı, üzerindede senin durumda sadece open source rdp client çalıştıran bir cihaz.
Merkezdeki AD'nin üzerinde terminal services'e bağlanıyor herkez.
Sen aynı pc üzerinde senin servisin birden cok kopyasını çalıştırabiliyorsan oradada çalıştırırsın. Kendi pcne kur, 2 farklı remote desktop ile sisteme login ol, ikisinide ayrı ayrı takip edebiliyorsan onuda edersin.
Sanırım çaktın
Linux tabanlı işletim sistemleri dışında, ilave olarak WES (Windows Embedded Standard) ile RDP yapabilen cihazlarda mevcuttur.
Mesela Wyse'ın WTOS modelleri ThinOS Linux ile gelirken, WES7 modelleride Windows gömülü gelmektedir.