folder Tahribat.com Forumları
linefolder Delphi - Pascal
linefolder Threadıd Den Handle No Almak?

Threadıd Den Handle No Almak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Selanikli
    Selanikli's avatar
    Erkek
    Arkadaslar bir process in Threadid sinden handle no nasıl alırım. Bunu yapmamın amacı bir program dll yi thread olarak başka bir programa injliyor. O dll ye postmessage ile wm_show çektirmem ve title ını öğrenmem lazım. Yardımlarınız için teşekkürler.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    delphi 7 de vardı sanırım handle almak için bi program

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Delphi programcısı deilim, ama olayın mantığını söyliym.

muhtemelen GetWindowThreadProcessId ile thread noyu aldın;simdi istedigin sey process ID ise OpenProcess apisiyle , aldığın pID deki processi acmalisin.

hProcess = OpenProcess(PROCESS_ALL_ACCESS, 0, pID)

* Delphiye uyarlayabilrsin, hProcess in turu long olmalidir.Donen deger process handle olacaktir.

The king is bleeding.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Selanikli
    Selanikli's avatar
    Erkek
    valla hocam process explorer ile zaten threadid leri aldırıyorum pid no da aldırıyorum ama dediğim şey bir processin içine enjecte yani şiringalanmış bir dll. aslında bu program sadece formu dll ye gömüp programlamışlar. aynı tarz şiringalanan dll yaptım zaten ama bu dll nin bazı işlevlerini daha yapmayı başaramadım o yüzden bunu kullanacagım. Aslında kullanıyorum ama kontrol ettirmem lazım yani process explorer ile o dll killeniyor yada suspend ediliyor. onu handle nosundan postmessage ile kontrol ettireceğim ama thread id yemiyor handle no lazım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Handle dediğin Türkçesi tutamaçtır.Windowhandle Processhandle bunlarin hepside farkli tutamaclardir.Senin ne istedigini ben tam olarak anlayabilmis degilim hocam? Process handle degilmi aradigin sey ?

The king is bleeding.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Selanikli
    Selanikli's avatar
    Erkek

hocam bak şu resimde gördüğün dll

http://pic1.resimupload.com/r8/resim_736933832.JPG

bunu ben dll inject programınla lgn_client.exe programına injliyorum. Burada ThreadID si yazıyor ama hiçbir şekilde onu kontrol ettiremiyorum. handleno alabilirsem postmessage deneyeceğim. Bu bildiğimiz formun dll ye gömülmüş hali. Onun için title yani tepe adından kontrol ettirebilirm ama nasıl alacağmı bilmiyorum. Bu dll yi ben yazmadım.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Hocam anladigim kadariyla PostMessage icin, hwndyi almak istiorsun..

Soyle soyliyim, PostMessage den WM_SHOW yollayacaksan, programin buna karsi verecek bir cevabi olmasi gerekir.

Yani programda form yoksa neyi show yapacaksin?

Eger varsada zaten spy++ yada benzeri bir programla bulup, className ini alabilirsin FindWindow icin illa pencere basligini bilmen gerekmiyor.

The king is bleeding.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Selanikli
    Selanikli's avatar
    Erkek
    evet hwnd alacağım. Class name de alsam olurda bi şu spy++ nerden indirebilirm. yada ona benzer bir programı. wm_show a yanıt verecek biliyorum.
Toplam Hit: 3030 Toplam Mesaj: 8