folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Ticari Beyin Fırtınası - Tarlayı Nasıl Yüksek Fiyata Satarız ?

Ticari Beyin Fırtınası - Tarlayı Nasıl Yüksek Fiyata Satarız ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Merhaba TBT ailesinin değerli müridleri,

Sakarya Arifiye'de bulunan, Organize Sanayi'ye yakın yaklaşık 22,5 dönüm ve 16 dönüm olmak üzere iki parça tarla vasıflı taşınmazımız satışa çıkacak. Toplamda yaklaşık 38.5 dönüm yapıyor.

Tarla vasfında olduğu için bölünemedi ve ortaklardan bazıları satmak isteyince dava açıldı ve izale-i şuyu davası neticesinde bu satış gerçekleşecek. Satış online ortamdan " e-satış uyap "üzerinden açık artırma usulünde gerçekleşecek.

Ancak şöyle bir durum var ; Bilirkişi Mart ayında değer biçtikten sonra bu bölgede ciddi fiyat artışı oldu. Bilirkişi dönüm başına yaklaşık 250 Bin TL değer biçti. Satışa da bilirkişinin biçtiği değerin yüzde 50 si üzerinden çıkıyor. Mevcutta ise dönüm başına değeri yaklaşık 800.000 TL ile 1 Milyon TL arasında değişiyor. 

Bu arsada bir miktar bizim de payımız var. Dolayısıyla ben de doğal olarak, piyasa değerine yakın, yüksek bir tutardan satılsın istiyorum. İyi paraya satılması için, nerelere reklam verebilirim ? Bu işlerle ilgilenen insanlar kimlerdir, nasıl onlara ulaşabilirim, fikirlerinizi almak istedim.

Yani eğer ihaleye çok fazla kişi girmezse veya fiyat yükselmezse, yaklaşık 35-40 Milyon TL edecek tarla, 5 ile 10 Milyon TL arasında bir tutara satılmış olacak.

Merak edenler ve incelemek isteyenler için linkler ;

https://esatis.uyap.gov.tr/main/jsp/esatis/index.jsp?menuId=21772&kayitId=11928080498

https://esatis.uyap.gov.tr/main/jsp/esatis/index.jsp?menuId=21772&kayitId=11928080500

E devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra, linkleri görüntüleyebilir, bilirkişi raporlarını da inceleyebilirsiniz.

Örnek olması açısından, aynı köyde satılan tarlaların ilanları da burada ; 

https://www.sahibinden.com/satilik-arsa/sakarya-arifiye-arifiye-hacikoy-mh.?a3790=70790

Bu işlerle ilgilenen tanıdıklarınız vs. varsa ve ihale sonucunda iyi bir paraya onlardan birisi alırsa, size de komisyon konusunda yardımcı olurum.

İhtiyacımı tekrar edeyim, "İyi paraya satılması için, nerelere reklam verebilirim ? Bu işlerle ilgilenen insanlar kimlerdir, nasıl onlara ulaşabilirim, fikirlerinizi almak istedim."

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nigdeli
    nigdeli's avatar
    Erkek

Hocam öncelikle bu işleri kovalayanlar fazla para yerine en az paraya almaya çalışır.İzalei suyu ya cikmadan önce anlaşıp satılabilseydi çok daha güzel olurdu.

Ortakların arasinda bu yeri alabilecek potansiyelde iki yada üç kişi varsa anlaşıp birleşip ihaleye girebilirler. 

Onceden bu ihaleler icra mezat salonlarinda oluyordu hatta birine katılmıştım. Yer sahibi orada olup kendi malını bir başkası adına almak istediğinde oranın raconu gereği kimse artirmiyor yada ihaleye katılmıyordu yer sahibi burada diye. Ama şimdi online olunca kim kime dum duma.

Ayrıca bilirkişi raporundaki bedele itiraz edebilirsiniz. İhalesi yapılıp tamamlanıp sırf bu bedel yüzünden iptal edileni biliyorum. Sağlam bir avukat yardımı alın süreyi uzatabildigi kadar uzatsın sizin karıniza olur. 

Sahte bahara aldanma ayazda kalırsın...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Aile arasında anlaşmazlık olmasa iyi olur. Genellikle bu şekil satış kimse için karlı olmaz. En karlısı hep birlikte satışa koyup uzun süre beklemek

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

Satmayın,  

Bu ne amk yarı fiyatına mal mi satılır . 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Asla satmayın satan zarar ediyor sistem onun üzerine zaten Anadolu yu mülksüzleştirme projesi tam gaz aile anlaşmazlığı halinde kazanan alan olur ucuza kupontoplar gibi çünkü hep öyle oluyor aile bir araya gelsin bir şirket kursun bu araziler üzerinde siz söz sahibi olun işletmeci siz olun.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Erkek
    Kutengri bunu yazdı

Merhaba TBT ailesinin değerli müridleri,

Sakarya Arifiye'de bulunan, Organize Sanayi'ye yakın yaklaşık 22,5 dönüm ve 16 dönüm olmak üzere iki parça tarla vasıflı taşınmazımız satışa çıkacak. Toplamda yaklaşık 38.5 dönüm yapıyor.

Tarla vasfında olduğu için bölünemedi ve ortaklardan bazıları satmak isteyince dava açıldı ve izale-i şuyu davası neticesinde bu satış gerçekleşecek. Satış online ortamdan " e-satış uyap "üzerinden açık artırma usulünde gerçekleşecek.

Ancak şöyle bir durum var ; Bilirkişi Mart ayında değer biçtikten sonra bu bölgede ciddi fiyat artışı oldu. Bilirkişi dönüm başına yaklaşık 250 Bin TL değer biçti. Satışa da bilirkişinin biçtiği değerin yüzde 50 si üzerinden çıkıyor. Mevcutta ise dönüm başına değeri yaklaşık 800.000 TL ile 1 Milyon TL arasında değişiyor. 

Bu arsada bir miktar bizim de payımız var. Dolayısıyla ben de doğal olarak, piyasa değerine yakın, yüksek bir tutardan satılsın istiyorum. İyi paraya satılması için, nerelere reklam verebilirim ? Bu işlerle ilgilenen insanlar kimlerdir, nasıl onlara ulaşabilirim, fikirlerinizi almak istedim.

Yani eğer ihaleye çok fazla kişi girmezse veya fiyat yükselmezse, yaklaşık 35-40 Milyon TL edecek tarla, 5 ile 10 Milyon TL arasında bir tutara satılmış olacak.

Merak edenler ve incelemek isteyenler için linkler ;

https://esatis.uyap.gov.tr/main/jsp/esatis/index.jsp?menuId=21772&kayitId=11928080498

https://esatis.uyap.gov.tr/main/jsp/esatis/index.jsp?menuId=21772&kayitId=11928080500

E devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra, linkleri görüntüleyebilir, bilirkişi raporlarını da inceleyebilirsiniz.

Örnek olması açısından, aynı köyde satılan tarlaların ilanları da burada ; 

https://www.sahibinden.com/satilik-arsa/sakarya-arifiye-arifiye-hacikoy-mh.?a3790=70790

Bu işlerle ilgilenen tanıdıklarınız vs. varsa ve ihale sonucunda iyi bir paraya onlardan birisi alırsa, size de komisyon konusunda yardımcı olurum.

İhtiyacımı tekrar edeyim, "İyi paraya satılması için, nerelere reklam verebilirim ? Bu işlerle ilgilenen insanlar kimlerdir, nasıl onlara ulaşabilirim, fikirlerinizi almak istedim."

sen satabileceğin en yüksek değere satmaya çalışacasın.. alıcı alabileceği en düşük değere almaya çalışacak... bu işler özellikle ihale işleri öyle reklamla falan tanıtımla olabileceğini sanmıyorum.. ha doğru alıcıya ulaşmak doğru fiyata ulaşmakla orantılı bir durum fakat işin biraz zor gibi.. ihale diyosun düz hesap emlakçı satışı değil sonuçta bu.. piyasa değerine yakın diyorsan ihale mantığına kısmen aykırı bişey zaten.. umarım istediğin olur ama mevcut sistemde bu çok zor bişey.

Evrim içi mürit..laugh is live..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Ben de çok isterdim değerine ve ederine satılsın ama maalesef akraba dediğin insanlar o kadar tuhaf ki, asla anlaşamıyorsun yani.

Dolayısıyla bundan başka bir çare kalmadı :( 

Neyse ben de sahibinden'e ilana koydum, 

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-arifiye-hacikoy-de-38.500-m2-satilik-tarla-1119675817/detay/

Arayanlara bilgiyi veriyorum, buradan da ilgilenen olursa, yazabilir, arayabilir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Erkek

İstersen dölümü 2 milyondan saat sen o parayi değerlendiremezsen bir yil icinde elinde para kalmaz. Senin yerin de olsam o para ile ne yapacağimi düşünürdüm. 

Biz de zamanin da saatik zor zamanlar geçirdik ama sonun da başardik. 

Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

normalde buraya düşer ama seninki düşmemiş 
    https://www.ilan.gov.tr/ilan/kategori/929/satilik?aci=75&txv=929&currentPage=1&ats=2

Yav he he
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

Artik zor satamazsin krediler cok yuksek akrabalarla anlasmaya bak 

Toplam Hit: 1156 Toplam Mesaj: 10
tarla satış