Tıklayınca Resim Ve Açıklama Oluşturma
-
LİSTE resim açıklamahocalar yukarıda yazdığım şekilde bir liste yapmayı düşünüyorum. listedeki her bir yazıya tıklayınca sağ kısımdaki resim kısmında listede adı yazanın resmi ve alt kısımda da onunla ilgili açıklama çıkacak.
yani şu şekilde; liste1 basınca resim yazan yerde gül resmi ve açıklama yazan kısımda gül ile ilgili bilgi, liste2 tıklayınca lale resmi, açıklama kısmında da lale ile ilgili bilgi şekilde olacak. yardımcı olabilecek ?
-
yazdığım kod bu şekildeydi ilk mesajda beceremedim ayrı yazmayı
<html> <head> <title>nesne denemesi</title> </head> <body> <table width="450" height="300" border="1"> <tr> <td rowspan="2" align="center">LİSTE<ul id="menu" align="left"> <li id="kutu1" onclick="goster('visible');" onmouseout="goster('hidden');"><a href="#">Liste 1</a></li> <li><a href="#">Liste 2</a> <li><a href="#">Liste 3</a></li> <li><a href="#">Liste 4</a></li> </ul> </td> <td>resim</td> </tr> <tr> <td><div id="kutu2" visibility:hidden;"> açıklama </div></td> </tr> </table> <script type="text/javascript"> function goster(vizibil) { document.getElementById("kutu2").style.visibility=vizibil; } </script> </body> </html> -
hocam hangi dilde yazilacak, veriyi nerede tutacak vs. bunlari da soylersen yardimci olabiliriz sanirim.
-
hocam javascript ile yapılacak. resim dosyaları html dosyası ile aynı klasörde olacak, veriyi oradan çekicez. açıklama kısımlarını direkt olarak html dosyası içine yazsak da olur.
-
http://jsfiddle.net/cr3Zy/ bak bakalım
-
hocam güzel olmuş ama bunu kütüphane kullanmadan yapabilir miyiz ?
bi de resim olayı olmadı hocam denedim bir kaç resim ile html dosyasını aynı klasöre atıp ama olmadı ?
LynXMaSTeR tarafından 03/Nis/13 00:26 tarihinde düzenlenmiştir -
LynXMaSTeR bunu yazdı
bi de resim olayı olmadı hocam denedim bir kaç resim ile html dosyasını aynı klasöre atıp ama olmadı ?
$('#aciklama').attr('src',$(this).attr('rel')); kısmını
$('#resim').attr('src',$(this).attr('rel'));
olarak değiştirip dene
Maresca tarafından 03/Nis/13 08:59 tarihinde düzenlenmiştir -
gamesbug bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
$('#aciklama').attr('src',$(this).attr('rel')); kısmını
$('#resim').attr('src',$(this).attr('rel'));
olarak değiştirip dene
hocam bu şekilde kütüphane kullanınca explorer ve firefoxta çalışmıyor. explorer da çalışacak şekilde kütüphane kullanmadan nasıl yapabilirim?