Tip 7 Türktelekom Kabinet Hk
-
Hocalar,
Yaklaşık 2-3 hafta önce sokağımda sağında solunda kazılar oldu. Malum corona yüzünden evden çıkamıyoz. Geçen hafta çıktığımda sağımda solumdaki sokaklarda TürkTelekom Tip 7 Kabinet sıfır dikmişler. Birtek bizim sokağın orayı kazmışlar ama koymamışlar. İnternette araştırdığımda farklı bilgiler var. ADSL kullanıyorum 8-9mbit anca geliyor. Bu Tip7 sayesinde VDSL teknolojisi mi alacağım? Çünkü elimde ADSL modem var ve modemi değiştirmem gerekecek ekstra masraf. Yoksa bu kabinetler sayesinde evlere fiber mi gelecek?
-
Sokağa turuncu fiber kablo çektiler mi ? Evlere fiber gelmesi için apartman girişine ek kutu koyulması gerek ki buda para olduğundan Telekom pek yanaşmaz. Zaten Vdsl ile Fiber arasında bir fark yok Türkiye için. İkisindede maksimum alacağın hız 100 megabit. Elin ecnebisi fiberden gigabitlik internet kullanır biz ise fiber görünümlü Vdsl.

-
hocam eve kadar fiber için bina içine girmeleri gerekiyor ki ttelekom un çok yaptığı birşey değildir
muhtemelen vdsl gelecektir , keşke benim yeni taşınacağım yere de gelse.
vdsl e geçiş olduğuna yani vdsl gelince modem değiştirmene gerek yok 16mbps e kadar gene kullanırsın ama maksimum 12-13 mbps alırsın.
ama vdsl altyapısı gelince vdsl modem e geçrsen hızın 2-3 kattan fazla artar
-
hocalarım,
Sokaklar arası direkler üzerinden turuncu kablolar geçiriyorlar. Yaklaşık 3 sokak ötemde babamlar oturuyor. Bina yöneticileri taa fi tarihinde TürkTelekoma gidip binaya o küçük şirin kutu için başvuru yapmıştı. O kutu geldi. Daire başı 70tl verip dairelere kadar fiber çektiler. Bu olaydanda yaklaşık 3-5 ay sonra telekom gelip dışarıdan o kutuya fiber taktı. Sizin dediklerinizden ve bu örnek olaydanda anladığım kadarıyla oturduğum bina yöneticisi Telekom merkeze gidip başvuru yapacak ki bu binaya fiber getirsinler.
-
Netgalaksi taahhütsüz internet satıyor. https://netgalaksi.com.tr/yalin-telefonsuz-internet
Kafana göre her ay tarife değiştirebilirsin. 50 megabitle dene bi bağlantıyı baktın o kadar gelmiyor ona göre düşürürsün tarifeyi. Boş yere para verme.
-
geçen sene bizim burada da çalışma yaptılar TİP-23 saha dolabı falan kurdular hala vdsl geçiş olmadı bekliyoruz 12 mbit kullanmaya devam
-
mkyb bunu yazdı
Netgalaksi taahhütsüz internet satıyor. https://netgalaksi.com.tr/yalin-telefonsuz-internet
Kafana göre her ay tarife değiştirebilirsin. 50 megabitle dene bi bağlantıyı baktın o kadar gelmiyor ona göre düşürürsün tarifeyi. Boş yere para verme.
hocam şu anda netspeed adlı bir firmadayım. Onda da tahattüt vermeden paket değişebiliyorsun. ama burada beni düşündüren konu eğer sadece vdsl varsa fiber gelmicekse ona göre modem alıcam. Yok bir kaç ay gecikmeli fiber gelicekse ona göre hareket edicemde bu tip7 kabineti çözemedim