Tıp Fakültelerinde Muane Olmak?
-
ya arkdaşlar üniversite öğrencisiyim ben bağlı olduğum üniversitesi hastanesinden direk randevu alıp muane olabilirim dimi bi yerin sevketmesine gerek yok .bide Öğretim Üyeleri Özel Muayene Tercihleriniz die bi seçenek var bu ücretlimi oluyo bu arada ben ssklıyım eğer ücretli oluyosa ücret ne kadar özel bi muane olmak istiyomda
-
eğer sağlık güvencen yoksa önce üniversitenden karne çıkartman gerek, yada heryerde böylemi bilmiyorum ama önce bi başvuru yapmalısın
-
üniversite öğrencisisn ama "MUAYENE" ye MUANE diyosun ilginç..
-
ya hocam ayrıntıya takılma yazımda hata olur da konuda hakaten bilgisi olan varmı sağlık güvencem var ssklıyım işte randevuyla direk muane olabiliyormuyuz
-
krebs bunu yazdı:
-----------------------------
ya hocam ayrıntıya takılma yazımda hata olur da konuda hakaten bilgisi olan varmı sağlık güvencem var ssklıyım işte randevuyla direk muane olabiliyormuyuz
-----------------------------olursun.
-
Hocam muayene olursun. Benim Üniversite Sağlık Karnem vardı. Sevk alarak Ankara Gazi Hastanesinde 5 kez muayene oldum. Hiç bir ücret de ödemedim. Dışarıdan direk olarak ta muayene ye de direk gidilebiliniyor diye biliyorum. Dikkat et stajyer öğrenci muayene etmesin adamı deli ediyorlar.
-
normal muayene olursun,ogretim uyelerine muayene olmak istersen onlar ucretli,universitesine gore degisiyor bu fiyatlar ama 200 tl civari ve muayene oldukdan sonra iki ay ucretsiz ayni hocaya kontrole gidebilirsin.gerci tam gun yasasindan sonra bununda kalkmis olmasi lazimdi ama,orada belirttiklerine gore hala devam ediyor.sosyal guvencen varsa,bu ozel muayenenin bir kismini karsilayip karsilamadigini sor,bazi uni hastanelerinde cuzi bi kismini sosyal guvencen karsiliyor.
-
Gecement bunu yazdı:
krebs bunu yazdı:
-----------------------------olursun.
-----------------------------hocam ssk lı isen tıp fakületelerinde direk gidip muayene olabilirsin eskiden fakültelerde docent ve profların ücretli muayeneleride vardı ama devlet onnu yasakladı
-
tamam çok tşklerya.
-
Türkiye Cumhuriyeti üzerinde her birey devlet hastaneleri, Askeri Hastaneler, E.A.H. (eğitim araştırma hastanesi) ve Tıp Fakültelerinden faydalanabilmektedir. Muayene ve tedaviler sırasında herhangi bir ücret talep edilmeden.
SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ve bu hakka sahip kişilerin çocukları ve birinci derece akrabaları (eş gibi) ücretsiz herhangi bir sağlık karnesi olmadan üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ile gidip sağlık kuruluşlarından faydalanabilir. Muayene ücreti olarak eczanelerden sizden ufak ücretler kesilebilir 8-10 TL gibi.
Herhangi bir sağlık güvencesi olmayan kişiler ise muayene ve tedavisi bittikten sonra vezneye ödemelerini yapması gerekmektedir.