folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tırnakta Beyazlama

Tırnakta Beyazlama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Tırnak yemeyi bırakalı epey bir oluyor ancak tırnaklarımın yanındaki etler hala yaraydı veya kolaylıkla yara olabiliyordu bende internetten baktım felan fito krem buldum fito krem suruyodum, eczacıyada sordum bu bu nedenden ötürü kullanacağım diye.

Az önce fark ettim tırnaklarım köklerine yakını beyazlamış  hani normalde olurya bu başlangıç yerinde elma dilimi şeklinde byazlık bu tırnapımın yarısına kadar gelmiş, şyle bir bastırdım öyle yumuşakta değil hatta biraz daha sert diyebilirim, göze çarpan aklıkta bir beyazlık değil elbet ama  tonu dediğim gibi.

Fito kremi çok az kullandım 1 hafta oldu aralı 3 defa yasürdüm ya sürmedim ama yaklaşık 20 gündür,günlük  bu propolisli ve aloaveralı bir krem kullanıyodum sivilcelerime suratıma hemde faydası vardır diye ellerımede sürdüm.

İnternetten baktım en olumlu yanıt hepatit di, tatildende yeni geldim 5 gün oldu ve otel çok kalabalık olduğundan biraz avaraydı.

Ne olabilir? dediğim gibi nokta nokta değilde bildiğiniz ıtnağın 3 de 1 i beyazlamış kök kısmı.

Edit: mineral ve vitamin takviyesi olarak drajeler kullanıyorum

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Benek benek beyazlar olurdu küçükken süt yoğurt ye demişti bi doktor. Ondan sonra nezaman o beyazlık olsa abanırdım peynire geçerdi mutlaka. Şimdi de peynirsiz yapamıyorum beyaz peynir mutlaka bir kalıp (dilim) yerim sabah hiç olmuyor. Alternatif tıp bilgisi olsun :)

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Valla doktora gitmedikçe net birşey denilmez ama hiç olmaması şekere bağlı bundan eminim benek benek olmasını da ayran süt özellikle de peynir geçiriyor bundan da eminim. Ama korkulcak birşey yoktur şöyle birşey korkutabilir: mantar olur falan ama mantarda kırmızılık olur diye biliyorum. 

Dediğim gibi bunların hepsi tecrübelerden ben kolay kolay gitmem hastaneye ama ençok tırnak meselesinde hem kendimde hem çevremde sıkıntılar oldu. Şu durumda yörsan peynir al hergün bi kalıp ye demekten başka da önerim yok :)) Geçmiş olsun.

Hem de up olsun...

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Çok teşekkür ederim :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nsy
    nsy's avatar
    Dişi

benim kardeşimin tırnaklarında  hem beyazlaşma hemde kırılma oluyordu  doktora gittiginde b12 vitamin eksikliginden oldugunu söledi ve vitamin takviyesi alınca beyazlaşmada kırılmada geçti .doktora gitmenizde fayda var hocam.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

vitamin eksikliği. tırnak uzadıkça o da yukarı çıkar. meyveye yüklen. düzenli beslen.

edit: resimdeki kadar olmasada tek tırnağımda ya da 2 tırnağımın dibinde küçük bi beyazlık çıkar. Ama tırnak uzadıkça gider.

livane tarafından 17/Eyl/14 23:05 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Ben Vitamin ve mineral takviyesi zaten kullanıyorum, acaba fazla aldığım için vitamin zehirlenmesiyle alakası olabilirmi?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

up olsun

Toplam Hit: 1159 Toplam Mesaj: 9