folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Toplu Mail Atma Mantığı

Toplu Mail Atma Mantığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

hazır sistemin kölesi olmamaya kararlıyım , ancak sistemi kafama kurgulayamıyorum çok fonksiyon var hepsinide aklımda tutamıyorum en bastinde kendi panelime yani üyelere toplu mail duyuru tarzında mail atmak istiyorum bir kerede bütün üyelere yollıcak ? maillari tutan tablodan direk başlıcak ++ sürekli atacak bitene kadar.

....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SettingZ
    SettingZ's avatar
    Homo

basit bi döngü kur id ler içinde her id ye gelsin yeni kullanıcı eklendiğinde liste güncellenip son kullanıcıya aynı mesaj gönderilir. mantıklı olan basit bir döngüyle olayı çevirmek

Fortçu Gandalf..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek

Hocam hangi dil için kurgulamak istediğini söylememişsin ancak ben php için örnek vereyim;

Şimdi üye bilgilerinin olduğu tablo uyeler olsun. Tablo içerisinde mail adreslerinin olduğu alan da mail olsun.

En basitinden verileri tablondan çekip listeleme yapmak gibi düşünebilirsin, biz burada çektiğimiz verileri listelemeyip mail olarak yollayacağız;

<?php

$veriler_sorgu=mysql_query("SELECT * FROM uyeler");

while($veriler=mysql_fetch_assoc($veriler_sorgu))

{

mail($veriler["mail"],"Mail Konusu","Mesaj içeriği");

}

?>

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

aercys bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam hangi dil için kurgulamak istediğini söylememişsin ancak ben php için örnek vereyim;

Şimdi üye bilgilerinin olduğu tablo uyeler olsun. Tablo içerisinde mail adreslerinin olduğu alan da mail olsun.

En basitinden verileri tablondan çekip listeleme yapmak gibi düşünebilirsin, biz burada çektiğimiz verileri listelemeyip mail olarak yollayacağız;

peki hocam php istemiştim zaten döngüde hata olduğunu düşünürsek atlama olanağı nasıl olacak 

....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

Sayfalama mantığı yapabilirsin SQL LIMIT ile yoksa serverdaki 30 saniye limitine takılabilirsin.

Her 20 mailden sonra sayfa yenilenecek mesela kaldığı yerden devam edecek...

İmza...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek

Media bunu yazdı:

aercys bunu yazdı:

peki hocam php istemiştim zaten döngüde hata olduğunu düşünürsek atlama olanağı nasıl olacak 

Hocam hatadan kastın pSkpt nickli arkadaşın dediği gibi SQL LIMIT mi yoksa başka türlü bir hatayı mı kastettin? Eğer bir kerede belli sayıda mail atsın sonra sayfa yenilensin istiyorsan bunu da $_SESSION değişkeni ile kontrol edebilirsin. Ama tam olarak kastettiğin hatayı anlamadım

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

aercys bunu yazdı:

Media bunu yazdı:

aercys bunu yazdı:

Hocam hatadan kastın pSkpt nickli arkadaşın dediği gibi SQL LIMIT mi yoksa başka türlü bir hatayı mı kastettin? Eğer bir kerede belli sayıda mail atsın sonra sayfa yenilensin istiyorsan bunu da $_SESSION değişkeni ile kontrol edebilirsin. Ama tam olarak kastettiğin hatayı anlamadım

Evet hocam server'a fazla yüklenince alacağım hatadan bahsediyorum.LIMIT ile paylaştırcaz kalan kısmıda session'dan devam ettirim , saolun

....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Erkek

hocam benim yazdığım bir php mail script kodları incelersen senin için yardımcı olacaktır

http://enesdayanc.com/php-ajax-ucenmi-toplu-mail-script-v1-0.html

bu phpnin mail fonksiyonunu kullanıyor direk ben daha sonra smtp ye çevirdim ama buda işini görür

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

bütün herkese gidicek mailler aynıysa ad soyada göre falan değişen kısım yoksa maillerin arasına virgül koyup tek seferde hepsine mail() fonksiyonuyla atabilirsin. her seferinde fonksiyona sokarsan soket hataları alabilirsin. çünki her bir mail için fonksiyonu tekrarlıyorsun buda her seferinde sokete bağlanması demek

Bittik biz bittik
Toplam Hit: 1084 Toplam Mesaj: 9