Toplum Baskısı
-
her sey daha bebek ken baslar kızlara pembe erkelere mavi tulumlar giydirilir sonra veririler birinin eline oyuncak bebek digerine silah
daha sonra kızların sacı her daim uzundur uzun kalmalıdır erkeklerin ıse kısa (cocukluk döneminden bahsediyorum ama artık eskisi kadar olmasada yavas yavas bunu yeniyoruz)
sonra devam eder erkek adamla baslar aglamaz gucludur kupe takmaz sacını (karı gibi) uzatmaz diye bayanları aşalayıcı bir ifadeyle ögutler verilir
sonra sen erkek adamsın kocum git gez eglen (karı kız) ifadesi kullanılır genellikle en uyuz oldugm sey ısınamadıgım kelime (manita) da kullanabilir burda hepsini eve at yakısır
ama bunu söyleyenler kendi karısına kızına bacısına laf söyletmez
kız cocugu evden dısarı cıkamsın yakısı kalmaz (el alem) laf eder yoksa
el alem=her daim ailenin dısında kalan ucuncu kısıdir genel olarak toplu halde yasarlar bazıları tek de olabilir kendileri her daim baskalarının cocuklarını kavgalarını kendi turnden olanlara anlatması ile bilinir her zaman aile içinde sizden cok sözleri gecer
her erkek kim olursa olsun bir cosksun abazalıgında nuri olca soguk kanlılgında görulur (cok sık basıma geldi kzı evinden alamassın 2 mahhelle öteden gecemessin kızla birlikte) babası yada abisi görse höyyt ne ulan ne arıyon kızmın yanında kardesimin yanında vb
ama yanlarında bir kız gecse off suna bak (lan) ben bunu ne...(cinsel birlesmeyi anlatmaya calısan kaldırım ayısı)
ilk önce bunları yenmeliyiz ne yozlasmadan bahsediyorum ne de medeniyet adı altında ahlaki çökuntuden hani derler ya herkes kendi kapsının önunu superse heryer tertemiz olur herkes biraz anlayızlı olsa su kısa dunya biraz daha cekilir hale gelir
simdi herkes biraz dusunsun ne yaparsan onu bulursun derler evimizde namus bekcisi dısarda potansıyel sapık olan arkadaslar bu anlattıklarımla herkesi kastetmiyom tabi belki bana sen ne diyosun diyecekseniz ama ne kadar kacaranız kacın ileride zaman akıp gecicek bi bakıcaksınız bir kzınız olmus ve onu buyutmek yerine öldurmek isterseniz bunları kafanıza takmanıza gerek yok