Torrent İçin Port Açacağım Ama...
-
Arkadaşlar interneti evin yakınlarından biryerden kablosuz olarak kullanıyorum. Modemin arayüzüne girebildim. Modem airties. Torrent için port açacağım. Ama bir sorum var.
İnternet bir cafeye ait ve günün büyük bir bölümü kullanılıyor. Ben port açarsam diğer kullanıcılar bundan etkilenir mi? Yada bağlanmaları sırasında bir problem yaşarlar mı? Denemek istemiyorum çünkü dalgayı çakarlarsa arayüze şifre koyabilirler yada wep şifresini değiştirebilirler. Bu da şu aşamada kendi kotasını yemiş bitirmiş olan biri olarak hiç iyi olmaz...
-
port acınca ayıkmasalar bile torrente asılınca kasılan baglantıdan anla$ılır durum. öyle ya da böyle $ifre koyarlar :) ufak caplı takılcaksan sorun olmaz ama torrent dedigine göre film,müzik,oyun vs. bi$eler cekiceksin. dogal olarak anlıcaklar :)
edit : hatta sen gece cafe kapandıktan sonra asıl torrente :) en azından anlamazlar :D
-
bence sen götürebildiğin kadar götür hocam :D şifre koyana kadar götür :D
-
kafeyse sorun yok da limitli bişey olabilir evse. kafeciler kesin şifre koyar zaten. Limitliyse çok fena koyar adama biliyosun di mi?
-
Adam işi biliyorsa çok rahat çakar durumu..Veya bakcak müşteri çok az ve veri trafiği çok fazla(sadece yanıp sönen hub ışığından) bile çakar..Bence aç gözlülüğün anlamı yok..Normal kullan..İllaki yapacaksan da gece 1-2 gibi ne zman kapanıyorsa artık o zman çek toorenti ayarla saat 6-7 gibi kapansın.kimse çakmaz durumu..
-
Prometheus max 64 lira öder bişey olmaz :D :D asıl hocam sen asıl:D
-
Cafenin az çok altyapısını biliyorum. Sanırım sınırsız kullanıyor. Sürekli açık olan bir bilgisayarı yok. Sadece modem mevcut. Müşterilerden talep olursa açılıyor modem. Arayüzden modemi kaç kişi kullanıyor takip edebiliyorum. Bazen sadece benim girdiğim de oluyor. Benim derdim port açtığım zaman diğer elemanlara veri falan gitmemesi. O tip bir aksaklık olursa diye endişeliyim. Yoksa cafenin sahibinin pc den çaktığı yok. Olayın ciddiyetini anlasa arayüze şifre koyardı...
-
torrent için port açabilirsin de çok kasar bağlantıyı o tür programlar arkdaşların dediği gibi belli bi saatten sonra aç diğer kullanıcılara falan veri gitmez ama modem de alınan gönderilen hatalı veri gibi istatistik bilgilerin tutulduğu bi log mevcut sanırım dediğin gibiyse yani bilgisayardan anlamıyorsa onlarında ne ifade ettiğini anlaması bi yana onları görmesi bile şans işi
edit : eğer olurda o da arayüze giripte senin pc nin adını görürse kötü olur mesela benim modemde ip atayınca görünmüyor arayüzde hele sen bide 192.168.1.224 gibi yüksek bi değer girersen biraz zor bulur pingle falanda hani olurda en başta ilk 10 ip'e ping çekerse bide paylaşımının olmadığından emin ol -
ne biçim kafe lan bu? istek gelince modem açılıyo :D
gece kesin kapatıyodur o zaman bu lavuk. asıl sen de akıllansın salak. Bu zeka varsa bişeyden anlamıyodur.
-
Port açmakla adamların bağlantısında fark edeçekleri bir değişme olmaz ama torent kasçaksan ve upload verçeksenki vermen lazım torentte o zaman adamlar sıkıntı yaşar kasar bağlantıları geçeleri açıksa geçeleri torent kas kimse yokken.