Torrentten Anlayan Müritler Bi Bakabilir Mi ?
-
hocalar trance trafficden bi hesap açtım . ilk defa bu dün freelech olan bi dosya ile normal bi linki utorrentle ile indirmeye başlatım yanlız o esnada siteye girdiğimde aşağıdaki gibi bi uyarı aldım

you are not connectable yazıyor, üstüne tıkladığım zaman da portları açmam gerektiğine dair bi uyarı yazısı alıyorum (http://bt.degreez.net/firewalled.html) . sanırım bu sorun sebebiyle upload yapamıyorum bu yüzden ratio hep düşük kalıyor. işin kötüsü şuanda kullandığım nette modeme erişimim yok .
belki sorun utorrentedir diye bir de bittorent indirdim onunla da küçük bi dosya çektim ama up yapmıyor.
2. olarak sormak istediğim ben utorentle dosyaları çekerken sorun yaratmaması için indirmeyi durdurdum . yarım kalan dosyayı nasıl seed edebilirim ?
-neyse şuanda kullandığım netten indirmesem de olur ama yurtta kaldığım zaman yada herhangi modemine ulaşamayacağım merkezi sistemli netle bağlandığımda torrent kullanamayacak mıyım ?
özet: not connectable hatası alıyorum. bundan kurtulmak için port açmam lazım ama modeme erişimim yok. Port açmadan bu hatadan kurtulabileceğim bi yöntem var mı ?
-
port acmadan olmaz port acmak için de modeme erişmelisin yada üyeliksiz tracker lazım
-
sanırım firewall veya router torrenti engelliyor, güvenlik yazılımının torrente izin verip vermediğine bak
burdanda bi kontrol et: http://portforward.com
port açman gerekebilir -
güvenlik duvarından programa izin ver virüs programından güvenlik duvarını kapat.. port açmak bazen gerekmiyor. gerekli olan sadece alt taraftaki sarı simgenin yeşil olması..
-
antivirüsü , windows güvenlik duvarını güvenlikle ilgili ne varsa tamamen kapattım. arada programın sağ alt köşesindeki simge yeşil oldu ama ne sitedeki uyarı kalktı ne de upload hızı 1 kb 'ın üzerine çıktı. sanırım torrenti burda bulunduğum müddetçe kullanamayacam.
ilginiz için teşekküler
