folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Toshiba A200 1Ub Performans Sorunlarım

Toshiba A200 1Ub Performans Sorunlarım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek

Toshiba a200 1ub Marka 1 laptop aldm 2.el .. 2.el dediğim 1.500 ytl'lik leptopu 700 ytl ye aldım tanıdıktan borçları varmış vede bilgisayardan çakmıyor..

1gb ram olduğu için vista yuklu.. XP cd sini sata driverlarla birleştirip xp yükledim sorunsuz bir şekilde driverlerini tanıttım. onlarda sorunsuz.. 

Mevcut özellikler şu şekilde : 

şlemci

2. Intel Pentium Dual-Core T2330-1.6GHz (1MB L2 cache, 533MHz FSB)
  3. İşletim sistemi
  4. Microsoft Windows Vista Home Premium Edition (TR/ENG)
  5. Ekran
  6. 15.4'''' TruBrite WXGA TFT ekran (1.280x800)
  7. Ekran kartı
  8. Mobile Intel GMA X3100, max. 358MB grafik belleği (2GB sistem hafızası ile), 16x PCI Express
  9. Hard Disk
  10. 120GB (5.400 rpm) S-ATA HDD
  11. Sistem Hafızası
  12. 1.024 (2x512) MB memory - Max. 2.048MB (667MHz)
  13. DC-in, harici monitor, mikrofon, kulaklık (stereo), RJ-11, RJ-45, TV-out (s-video), i.LINK, 6''sı birarada media kart slotu, 4x USB 2.0, Express Card Slot                                 
  14.  Burda ekran kartı modelinden anlamadığım için burda paylaşımlı paylaşımsız hakkında bir bilgi vermiyor   koyu yazdığım yer lede hiç bir bilgim yok acaba 1 gb lik daha ram taktırsam negibi değişiklikler alabilirim ? . çünki en basit oyunu dahi 20 fps oynuyorum (counter strike ) (knight online) bu konuda 1 bilginiz varmi :S

liseliyim ben , Tanrı,güneşi her gün yeniden doğurarak,bizi mutsuz kılan her şeyi değiştirmemiz için zaman tanıyor bize.
Reply With Quote Alıntı yap
  • KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek
    Şimdi bir arkadaşımdan bilgi aldım bilgisayarcı bu makinenin Ekran kartı paylaşımlıymış bu paylaşımlı cihaza 1gb ram eklesek  etti 2gb ram ekran kartınıda etkilermi ?

liseliyim ben , Tanrı,güneşi her gün yeniden doğurarak,bizi mutsuz kılan her şeyi değiştirmemiz için zaman tanıyor bize.
    HighNitro
    HighNitro's avatar
    Erkek
    oyunlarda performansı etkiler tabi ram yetmiyordur şimdilik yükseltirsen sorun kalmaz.
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek

a300 1ec kullanıcısıyım..

Bi kere laptopun varsa oyun icin pek dusunmuceksin onun yerine babalar gibi masaustu toplatırsın..Bendede 358 paylasımlı ekran kartı var, işlemcim core 2 duo 2ghz, 2 gm ram var..Oyun icin hic denemedim.Cunku amacım bu degildi.

Tabi 1 gb daha ram eklettirmen fayda edicektir ama üst düzey oyunlar icin düşünme pek..

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek
    Paylaşımlı ekran kartının ayarlarına nereden gireceğim 1 bilginiz varmı toshiba nın biosunda gozukmuyor baktım.. goruntu ayarlarındanda baktm ama ordada yok :|

Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Vista kurarsan,sistem ihtiyaç halinde yükseltecektir kullanılabilecek rami,yanlız olay sadece ekran kartının 1gb 2gb olması değil kulllanılan ekran kartı cip'inin ne olduğudur.Bu yüzden 512lik kartlar 1gb lik kartların eline veriyor.Bu kartla oyun oynayamazsın kısaca.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek
    son durum suan = 1gb x2 kingston 667 mhz aldım taktım bi sonuç yok .. hatta 1 sorunum daha var max 358 mb diyor ama ekran bağdaştırıcısında 128 mb olarak gozukuyor ekran kartıda İntel(R) Chipset 995 mi ne modeli :S

O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

onboard ekrankartından oyun performansı bekleme 3d uygulamalarda beter heleki vistada hiç şansı yok.ram i yükseltmen iyi olmus ama vista görsel bi işletim sistemi ne olursa olsun onboard ekran kartında performans düşer(seninkinden bahsediyorum).birde laptop oldugunu sayarsak biraz daha düşer oyun oynama sen onla;) 

edit:xp yüklemişsin orasını atlamısım ama genede aynı.benim anakartada vardı gna 900 müydü neydi.performans problemi bendede geçerliydi ekrankartı aldım şimdi sorun yok. 

Almanya Fatihi
    forcarbon
    forcarbon's avatar
    Erkek

notebook lara takılsa bnde alıcam ama takılmıyor allah kahretsn :|  

satıcam artık 1.500 satılıyo suan 700 aldım 900'e verip daha iyi 1 notebook alırım saolun

edit: Konu kapatılabilir.. 

• Toplam Hit: 2452 Toplam Mesaj: 9