Toyota Yaris
-
Arkadaşlar bir tane 186.000 de yaris 1.4 d var hanıma alacağım otomatik vites ama vitesden dolayı alıp almamakta kararsızım bilenler yoruma dönebilir mi
-
2012 düz vitesini 5 sene kullandım. motor zaten toyota efsanesi onu yorumlamama gerek yok. aracın içi muadillerine göre bi tık daha genişti. az yakar çok kaçardı.
ama toyota otomatik şanzımanlarda vites geçişlerinde yığılma vardı eskiden. yaristeki otomatik şanzıman hangisidir bilmiyorum o yüzden vites konusu harici ben memnundum.
bir de km biraz yüksek olduğu için dpf'ye dikkat et tıkalı olmasın
-
Aracın motoru herşeyi gayet iyide vites konusu düşündürüyor çünkü daha önce otomatik araçlarda hiç yüzüm gülmedi hep pişman oldun o sebeple yorum almak gereği duydum
-
sağlamlık veya arıza çıkartması konusunda birşey duymadım ama vites geçişleri bi tık yavaştı onu biliyorum.
-
-
2016-2019 arası kullandım Yaris. eCVT şanzuman diğer otomatiklerden farklı çalışıyor.
Biraz mobilet gibi geldi bana. Öyle vites atması falan farklı DSG şanzumana göre.
Hiç sorun yaşatmamıştı ama..
-
2008 1.3 Otomatik kullandım 1 yıl, kronik denilen bir şanzıman sorunu vardı, vites geçişlerinde vurma hissiyatı vardı, motor kulağı/takozu kırıktı yaptırdım (servis 45K fiyat çekti, antepte 6.5K ile işi bitirdim), düzeldi, gayet güzel oldu, geç vites atma vb. hiçbir sorun yaşamadım, yokuşta yüklenince kendisi vites düşürüyor vs. bunlarda sıkıntı yok, seri arabaydı, bayan arabası olarak güzel, ufak heryere girer çıkar, alırken şanzımanı ekstra kontrol ettirin, sorun yoksa alabilirsiniz, haricinde sorun yaşamadım.
-
Hocam Toyota 1.4 dizellerinde yarı otomatik şansıman kullanıyor, benzinlilerinin genelinde cvt.
Baktığın modeldeki şanzıman vites geçişlerinde hissettiren hafiften vuruntulu şanzıman. Bu bir problem değil şanzımanın doğası o.
Avantajı diğer manuel gibi az yakması (çünkü içinde manuel sistem var), kolay kolay problem çıkarmaması ve çıkardığında da minumum maliyetle olayı çözüp kapatman. Sadece rutin bakım olarak manuel arabadaki gibi baskı balata ve volan seti değiştirip uygun maliyetle yoluna devam edebilirsin.
Dezavantajı ise bahsettiğim gibi sistemin hafif vuruntulu çalışması, vites geçişlerini hissettirmesi, araçta yokuş kalkış sistemi yoksa yokuşlarda geri kaçırması.
Eğer aracı sakin kullanıyorsanız bi müddet sonra bu şanzımana rahatlıkla alışıp uyum sağlayabilirsiniz. Ama aracı seri kullanıyorsanız bu şanzıman tepkilerinden ve diğer şanzımanlara göre gecikmesinden dolayı size göre değil. -
14d4 motor ise gözü kapalı al. Kroniği yok gibi
-