TP-LINK TL-WA5210 Ürün Hakkında
-
merhaba arkadaşlar biliyhorum çok konu açıldı yalnız bu konuyu buladım ben bu ateni almak istiyorum yalnız kullanan arkadaşlara bir iki sorum olacak.
bu anten 15 km kadar bir çekim alanı yapıyor diyor o kadar değilde aşağı yukarı bu rakam doğrumu?
ve bu anteni alırsak linux ortamından geçip şifre kırabilirmiyiz.
VE en can alıcı nokta eğer elinde var olan ve çekim gücü yüksek olan bir wireles anteni tasviye edecek veya satacak arkadaş varmı ? (tabi linux tabanından şifre kırmak mümkün olacak yani linux tarafından tanınması lazım ?
Fiyatı ucuz olsaydı inanın sormazdım ama 150 lira verecez bu alete iyice inlemek istiyorum eğer linux tarafından tanınmıyorsa ve şifre kırmak mümkün değilse kullanmıyorum çünkü bu alet anladım kadarıyla ethernetten bağlanıyor...
-
Diğer yazdıkların hakkında bilgim yok fakat.15 km dedikleri olay açık ve düzlük bir alan içindir.Evlerin duvarları, diğer wireless sinyalleri vs bu alanı düşürür.Tavsiyem alırsan balkona falan yüksek ve önü açık bir yere bağla.
-
hocam lınuxtan pek anlamam ama lınuxda sıfre kırabılmek ıcın genelde wifi adaptor ıstıyolar bu cıhaz accespoınt bunu anca ethernetten baglarsın buda sıfre kırma olanagını sıler dıyo tahmın edıyorum cıhazı kullanıyorum 15 km gonderme yapabılıyor ama alırken bıraz sıkıntılı yanı sen gonderebılırsın ama baskasının agına baglanamassın
-
-wa5210n eski nesil 54mb de çalışan bir cihazdır.Bende 150 mb de çalışan 7210 modelinden 2 adet var. şehir içinde binaların arasında 200 metrede zor çekiyor hatta çoğunlukla çekmiyor. Çekiyor dediysem 3kb/sn gibi bir hızdan bahsediyorum. Çekmese daha iyi.
-Linux da hack olayına gelince. Emin değilim ama bu cihazla istediğin olmazcünkü çalışması için bilgisayar gerekmiyor. Hack yapabilmen için kablosuz cihazın işlem performansı bilgisayar üzerinden olmalı ama bu tür cihazlar bağımsız çalışır.
-
5210 150 lira etmez
90-110 aralığında bir fiyatı var
15km mesafe karşılıklı iki aynı güçte 2 cihaz için geçerlidir o mesafede bile tam kapasite bağlantı kurulamaz
hack işi içinse ddwrt tipi yazılım yüklenen cihazlara yönelmeniz lazım , tplink yüksek güçlü ap lere ddwrt yüklenemiyor diye biliyorum
düşük güçlü ap alıp ddwrt yada openwrt yükleyip denemeler yapabilirsiniz tabi birde bunlara uygun db değerinde anten lazım olacak
yakın mesafe için panel anten uzak mesafe için grid anten
endenius tarafından 06/Ara/13 23:37 tarihinde düzenlenmiştir -
teşekkürler demek cihazı almıyacaz :D
başka cihaza yönlenelim