.Tr Uzantılar Ve Odtü İlişkisi
-
aklımda olan bir kaç jenerik isimde domainler var ama herseferinde odtü engeline takılıyorum ve domainlere sahip olamiyorum türk tabanından oluşan bir sıkıntıki natro herseferinde paramı iade ediyor uzun lafın kısası ulusal bir şirket onlydomains firması buradada istedigim ve alabilecegim domainler çok pahalı reglesem yine odtü müdahale edebilirmi ?
-
hendekçilere yaltaklık etmekden domain olaylarına vakit ayıramıyorllar hocam.
-
ben de bu konuyla ilgili başlık açmayı düşünüyordum :) cidden ilginç.. dünyada böyle bir şey var mı ? adamlar tekeline almış. bildiğim kadarıyla sadece iki domain var. tsk.tr ve nic.tr
her ülke kendi ülkesinin uzantısını kullanabilirken bizi com.tr ye mahkum ediyorlar ki onda da şirket için belge v.s. istiyorlar.
-
hocam geçen turkiye.name uzantılı domain boşda idi alıcaktım arama kutucuklarında olan loglama sistemi sebebi ile kaçırdım yatıyım sabah alırım 9 dolarmış dedim sabah kalktıgımda alınmış olarak gördüm adamlar aramaları bile logluyorlar inceliyorlar
bugun odtüye takıldıgım domain www.turk.web.tr boşda almak sitedim ve yine odtü engeli ile karşılaştım
DanqerLine tarafından 17/Oca/16 14:03 tarihinde düzenlenmiştir -
nic.tr nin kendi sitesinden al ama şartları yerine getirmen lazım .
-
xxjokerxx bunu yazdı
hocam sadece .tr uzantılı domain vermiyorlar.. com.tr alırsın net.tr alırsın ama sadece .tr alamazsın. yazdığım gibi 2 sitede var sadece..
adamlar resmen tekel kurmuşlar kimseye vermiyorlar..
benim bildiğim dünyada hiç bir ülkede böyle aptalca bir şey yok. bugünç ekler .cz kullanıyor, isviçreliler .ch kullanıyor, biz neden com.tr kullanıyoruz? neden google.tr ya da turkiye.tr ya da alivelideli.tr yok
-
xxjokerxx bunu yazdı
hocam şartları salladım şuan almıcam sogudum onlydomains nasıl yapabiliyor ? odtüyü aşabiliyor
-
unbalanced bunu yazdı
ben de bu konuyla ilgili başlık açmayı düşünüyordum :) cidden ilginç.. dünyada böyle bir şey var mı ? adamlar tekeline almış. bildiğim kadarıyla sadece iki domain var. tsk.tr ve nic.tr
her ülke kendi ülkesinin uzantısını kullanabilirken bizi com.tr ye mahkum ediyorlar ki onda da şirket için belge v.s. istiyorlar.
1 yıl öncesine kadar .UK için de aynı durum geçerliydi, yani bu konuda yalnız değiliz. Diğer yandan belge meselesi de bize özgü değil, direk vatandaşlık isteyen kurumlar da var, vatandaşı değilsen o ülkede xxxxx $ tutarında yatırımının olmasını şart koşan da. Bu biraz internetin köhne zamanlarından kalma uygulamaların işareti. Eski kurumunu bilmiyorum ama sanırım Birleşik Krallık bu alan adı işini özelleştirdi ve .UK satılabilmeye başlandı. Türkiye'nin geçmişte doğrudan ikinci seviye (.TR) yerine üçüncü seviye XX.TR satmaya başlaması onları rol-model alması ile ilgili olabilir.
Eğer bizde de alan adı yönetimi özelleştirilirse kapial devreye girer, .TR uzantılı alan adı satın almak mümkün olur.
Bu arada ikinci seviye mi (.tr), üçüncü seviye mi (xxx.tr) yoksa ikisi birden mi satmak tamamen uzantı sahibinin tercihi, alan adları ile ilgili yetkiye sahip uluslararası kurumların bir dayatması yok.
buzukatak tarafından 17/Oca/16 15:35 tarihinde düzenlenmiştir -
.tr domainlerinin odtu de kalmasini isteyenler arasindayim.
Turkiye ye interneti ilk getiren kurum. ustelik basindan beri bu isi profosyonelce yapiyorlar.dusunsene com.tr yi belgesiz verildigini. kocaman kurumsal bir firmasiniz alan adini x bir sahis almis senden 10 bin dolar istiyor.
alan adi alacaksin belgen, firman vs yokmu ? o zaman biz.tr, gen.tr, name.tr vs vs istedigini alsenin amacin 3-5 kisiyi zengin etmek mi (ilk gelen ilk alir mantiginda) yoksa profosyonelce davranip ozel olanlara kurumsal domaini, sahis olanlara sahis domaini, devlet kurumu olanlara devlete ait domain mi ?
.tr domaini serbest birakildiginda ne olacak ?
ben ne olacagini soyleyeyim herkes birbirini yiyecek mahkemeler bu alan adi benim diyen firmalarin davalariyla dolacak
daha neler neler donecek