Trafik Cezasına İtiraz Ettim Mahkeme Yetkisizlik Verdii (Ssli)
-
Merhaba arkadaşlar olayı kısaca anlatayım,
İş yerime bağlı aracıma fahri müfettiş trafik cezası kesmiş aracımın kural ihlali yaptığı yer Gaziantep olarak gözüküyor, cezayı kesen fahri müfettiş Kilis li ceza da Kilis emniyet müdürlüğünden geliyor. Bende cezaya itiraz ettim bunun için Gaziantep sulh ceza mahkemesine başvurdum. Cumartesi günü tarafıma resimde görünen karar gelmiş bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor nereye nasıl bir dilekçe ile başvuru yapmam lazım,
-
Hocam bu kaçıncı trafik cezası itirazınız, sayamadım :)
Cezayı hakediyor olsanız zaten itiraz yolunuz kapalı olur diye düşünüyorum. Ceza yazmak için özellikle sizin arabalarınızı mı arıyorlar acaba :)
Yukarı.
-
benim bildiğim fahri müffetişin kestiği cezayı hiçbir ekilde iptal edemiyorsun
-
Müfettişlerin Görev ve Yetkileri
Madde 9- (24.11.1999-23886) Müfettişler;
a) Tespit ettikleri kural ihlallerine ilişkin olarak EK-3’teki tutanağı düzenledikten sonra, bir hafta içerisinde en yakın trafik birimine teslim ederler.
b) Trafik güvenliği ile ilgili görüş ve önerileri bildirebilirler.
c) Yer ve zamanla sınırlı olmayıp, ülkenin her yerinde görevli sayılırlar.
d) Görevlerini yürütürken, adil ve tarafsız olmak zorundadırlar.
e) Araç durduramaz, sürücülerle muhatap olamaz, belge veya evrak kontrolü yapamazlar.
mfatihbodur tarafından 09/Ara/13 19:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Burada yetkili mahkeme kim oluyor onu anlamadım ben, daha önce nöbetci sulh ceza mahkemesine veriyordum bir kaç kerede kabul edildi ve haklı bulunarak cezam ret edildi, bu ceza tutanağında da aynı işlemi yaptım ama mahkeme yetkisizlik kararı verdi, neden böyle oldu acaba, dediğim gibi ne yapmam lazım bu aşamadan sonra,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Burada yetkili mahkeme kim oluyor onu anlamadım ben, daha önce nöbetci sulh ceza mahkemesine veriyordum bir kaç kerede kabul edildi ve haklı bulunarak cezam ret edildi, bu ceza tutanağında da aynı işlemi yaptım ama mahkeme yetkisizlik kararı verdi, neden böyle oldu acaba, dediğim gibi ne yapmam lazım bu aşamadan sonra,
Hocam bildiğim kadarıyla, mahkeme yetkisizlik kararı verdiyse kısacası "biz bakmıyoruz kardeşim" demiş oluyorlar :) Ama ilginçtir, hangi mahkemeye gidilmesi gerektiği de belirtilmez. Aslında bizim hukuk sistemindeki başlıca yanlışlıklardan biri bu. Her tür mahkemenin savcıları her tür davayı kontrol etmeden alır, sonra da "biz bakmıyoruz kardeşim" anlamına gelen yetkisizlik kararı verip, bir de dava açan kişiye dava masrafını ödetirler.
Aslında fikir sunulabilir ama daha bilgili kişiler varken bana laf düşmez. Uzun lafın kısası, aramızdaki avukat arkadaşlardan ceza itirazı ile alakalı bilgiye sahip arkadaşlar yardımcı olacaktır diye umuyorum.
-
Orası kabul etmediyse Kilisten geliyor diyorsun cezanın kesildiği yer olan mahkemeye yani Kilis'e yazman gerekiyor.eminim son kararım.
( Ha Trabzon olsaydı Trabzona mı gidecektin hayır dilekçende başvurunda belirt onlar gönderirler ilgili yere )
Bir de polisler limiti dolduramadığında sana alo deyip abi ceza kesmemiz lazım bir iki iteliyoruz haberin olsun diyorlar galiba :)))
Hasrete düştüm güzlere döndüm, gün mü soldu sen mi soldun
Bu kaçıncı bahar, bu kaçıncı ceza ???
AnaMuhalefet tarafından 09/Ara/13 23:42 tarihinde düzenlenmiştir -
AnaMuhalefet bunu yazdı
Orası kabul etmediyse Kilisten geliyor diyorsun cezanın kesildiği yer olan mahkemeye yani Kilis'e yazman gerekiyor.eminim son kararım.
( Ha Trabzon olsaydı Trabzona mı gidecektin hayır dilekçende başvurunda belirt onlar gönderirler ilgili yere )
Bir de polisler limiti dolduramadığında sana alo deyip abi ceza kesmemiz lazım bir iki iteliyoruz haberin olsun diyorlar galiba :)))
Son 2 ay içerisinde gelen cezaları yarın gösterim bari,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdıAnaMuhalefet bunu yazdı
Son 2 ay içerisinde gelen cezaları yarın gösterim bari,
Abi senin plaka nedir pm'ler misin :)
Bir iş için lazım da...
Geçmiş Olsun...